
21 May 2025
Μια «ανάσα» από το νταμπλ ο Ολυμπιακός!
Μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επίτευξη του νταμπλ, για τη σεζόν 2024-25, βρίσκεται η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού! Με κορυφαίο τον Ζαλάνκι, με έξι γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» νταμπλούχοι Ελλάδας, που προηγήθηκαν με 7-3, νίκησαν 13-12 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για τον δεύτερο τελικό των playoffs της Α1 και έκαναν το 2-0 στη σειρά και το δεύτερο βήμα για τον τίτλο του πρωταθλητή.
Το Σάββατο (24/5) στις 19:00, ο Θρύλος υποδέχεται τη Βουλιαγμένη στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για τον τρίτο τελικό, με μοναδικό στόχο να τελειώσει τη σειρά με 3-0 νίκες, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός «έκλεισε» την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 4-3, με γκολ του Δήμου στον παίκτη παραπάνω (1:54), ενώ στα μέσα (4:56) του δεύτερου οκτάλεπτου, ξέφυγε με +4 (3-7), με τον Γκίλλα στην κόντρα! Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, αντέδρασαν και μείωσαν σε 7-5 και 8-6, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Ανάλογη η εικόνα και στην τρίτη περίοδο, η οποία τελείωσε με 11-9 υπέρ των «ερυθρόλευκων», με το έκτο προσωπικό τέρμα του Ζαλάνκι (1:27). Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο ΝΟΒ ισοφάρισε σε 11-11, αλλά ο Θρύλος «απάντησε» και ξέφυγε ξανά με +2 (11-13), με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά (0:48). Ο ΝΟ Βουλιαγμένης μείωσε, για το τελικό 13-12.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-4, 3-3, 3-2
Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ζαλάνκι (π/π, 6:50), 1-1 Αθ. Καστρινάκης (π/π, 5:24), 1-2 Φουντούλης (περιφέρεια, 3:29), 2-2 Τόττης (π/π, 3:01), 2-3 Ζαλάνκι (περιφέρεια, 2:31), 3-3 Χατζής (περιφέρεια, 2:18), 3-4 Δήμου (π/π, 1:54)
2ο οκτάλεπτο: 3-5 Ζαλάνκι (π/π, 6:52), 3-6 Φουντούλης (πέναλτι, 6:22), 3-7 Γκίλλας (κόντρα, 4:56), 4-7 Σπάχιτς (φουνταριστό, 3:50), 5-7 Αθ. Καστρινάκης (π/π, 2:24), 5-8 Ζαλάνκι (πέναλτι, 2:03), 6-8 Αθ. Καστρινάκης (π/π, 1:24)
3ο οκτάλεπτο: 7-8 Αθ. Καστρινάκης (π/π, 6:30), 7-9 Γενηδουνιάς (πέναλτι, 6:06), 8-9 Αθ. Καστρινάκης (περιφέρεια, 4:06), 8-10 Ζαλάνκι (π/π, 2:05), 9-10 Καλογερόπουλος (πέναλτι, 1:51), 9-11 Ζαλάνκι (πέναλτι, 1:27)
4ο οκτάλεπτο: 10-11 Αλμύρας (π/π, 6:23), 11-11 Ούμποβιτς (π/π, 5:27), 11-12 Φουντούλης (π/π, 2:52), 11-13 Γενηδουνιάς (πέναλτι, 0:48), 12-13 Καλογερόπουλος (0:27)
ΝΟ Βουλιαγμένης (Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς): Ανδρεάδης, Χαλυβόπουλος, Τόττης 1, Καλογερόπουλος 2, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς 1, Χατζής 1, Κ. Λεβάντης, Αθ. Καστρινάκης 5, Μπελέσης, Σπάχιτς 1, Γιαννάτος, Χ. Λεβάντης, Ν. Καστρινάκης, Πατσιλινάκος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ντόσκας): Ζερδεβάς, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γούβης, Ζαλάνκι 6, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Δήμου 1, Τζωρτζάτος, Πούρος, Λυκούδης
«Να δώσουμε έναν ακόμα τίτλο στον σύλλογο»
Δηλώσεις:
Γιώργος Ντόσκας: «Πολύ δυνατό παιχνίδι, πολύ σκληρό παιχνίδι, εφάμιλλο ενός τελικού πρωταθλήματος. Κρίθηκε στο γκολ. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα στην άμυνα, δεν ήμασταν καλοί στα μπλοκ σήμερα, σε όλη τη διάρκεια. Από εκεί και πέρα, δίκαια κερδίσαμε, ήμασταν καλύτερα. Μένει ένα ακόμα ματς, για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Νομίζω, αξίζουμε λίγο περισσότερο σεβασμό. Κανένας δεν λέει ότι πρέπει οι τελικοί να τελειώνουν με μεγάλες διαφορές, αλλά αυτό που γίνεται στο νερό είναι λιγάκι άδικο για τα παιδιά τα δικά μας, που δίνουν και την ψυχή τους. Αξίζουμε, αν όχι 50-50, μία καλύτερη αντιμετώπιση γενικότερα».
Δημήτρης Νικολαϊδης: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι από τα δύο. Η Βουλιαγμένη στην έδρα της είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε Ολυμπιακός και δείξαμε τη δύναμη που έχουμε και πόση περισσότερη εμπειρία έχουμε. Το δείξαμε μέχρι το τέλος, που διατηρήσαμε το προβάδισμα. Τώρα, το Σάββατο, έχουμε ένα ματς, το οποίο αν το κερδίσουμε, θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ελπίζω, μαζί με τον κόσμο στο πλευρό μας, να το καταφέρουμε και να δώσουμε έναν ακόμα τίτλο στον σύλλογο».
Κώστας Κάκαρης: «Ένα ντέρμπι, ένα έντονο παιχνίδι και πάλι. Ξανακάναμε κάποια λάθη και πολλά. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε. Στο δεύτερο οκτάλεπτο ανοίξαμε το σκορ, αλλά η Βουλιαγμένη ξαναγύρισε. Εκεί, κάναμε λάθη, ενώ έπρεπε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι, αλλά συμβαίνουν αυτά, είναι τελικοί, έντονα παιχνίδια. Δεν είναι δύσκολο να χάσεις το μυαλό σου για ένα δευτερόλεπτο. Ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να δεχθείς κάποιο γκολ. Πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα λάθη και προχωράμε για τον επόμενο τελικό».