ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Ήρθαμε για να το πάρουμε...»

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του Final 4 του Κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Σύρου οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών (ΕΟΠΕ, Περιφέρεια Κυκλάδων, Δήμος Ερμούπολης - Σύρου) εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι η φετινή διοργάνωση που θα διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Μαρτίου στη Σύρο, θα αποδειχθεί κορυφαία όλων, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους.  Την διαδικασία προλόγισε ο πρόεδρος της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ,  Χρήστος Σύλλας, στη συνέχεια μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και την τοποθέτηση από πλευράς συνδιοργανωτών έκλεισε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός. Από κει και πέρα το λόγο πήραν οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που μετέχουν στη διοργάνωση και ακολούθησαν οι προπονητές.  Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν στη διαδικασία ο Δημήτρης Καζάζης και ο αρχηγός Κώστας Χριστοφιδέλης ενώ αμφότεροι έριξαν το σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Καζάζης: «Ο Ολυμπιακός στοχεύει πάντα στην κορυφή»

Ο κόουτς του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης που ήταν ο μοναδικός εκ των προπονητών που ξεκαθάρισε ευθαρσώς ότι στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου στο αρχικό του σχόλιο τόνισε τα εξής: «Καλησπέρα και από μένα, καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία τους ανθρώπους της Σύρου. Υπάρχουν δύο παράγοντες και δυο στοιχεία σε αυτό το φάιναλ φορ. Το ένα είναι πως διεξάγεται σε έναν τόπο που έχει δείξει πως αγαπά το βόλεϊ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το δεύτερο πως κατά τη δική μου άποψη, βρίσκονται εδώ οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτά τα δυο στοιχεία νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικά ώστε να έχουμε ένα καταπληκτικό Final 4 με πολύ καλούς αγώνες και σε ένα τόπο, σε ένα γήπεδο που θα υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε το βόλεϊ και το έχουν αποδείξει. Νιώθουμε πολύ όμορφα που βρισκόμαστε εδώ πέρα. Είναι μία γιορτή για το βόλεϊ και  πρέπει όλοι να το ευχαριστηθούμε, εσείς σαν θεατές και εμείς θα προσπαθήσουμε από την πλευρά του ο καθένας να πετύχει τον στόχο του. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν προβλήματα είπε: «Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας γίνεται σήμερα. Σήμερα είναι το τελικό στάδιο, είχαμε κάποια προβλήματα και κατά 99% τα έχουμε ξεπεράσει. Αύριο στον ημιτελικό θα είμαστε 100% έτοιμοι ».

Αναφορικά με το αν θα παίξει ρόλο το γήπεδο ο προπονητής του Θρύλου απάντησε πως: «Σίγουρα το γήπεδο παίζει κάποιο ρόλο. Είναι εντελώς διαφορετικά γήπεδα και της Σύρου και της Κηφισιάς και το δικό μας στο Ρέντη και του ΠΑΟΚ. Αλλά νομίζω ότι σε τέτοιους αγώνες αυτό που θα υπερισχήσει είναι το θέλω των παικτών, ποιος το θέλει περισσότερο. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα και πιστεύω ότι αυτός θα μπει μέσα στο γήπεδο και θα είναι πιο συγκεντρωμένος και θα το θέλει περισσότερο, θα τα καταφέρει».

«Μοναδικό...αποτέλεσμα ο τίτλος»!

Για το αν παίξει ρόλο το ότι ο Ολυμπιακός ξέρει να κατακτά τίτλους: « Το είπα και στην αρχή ότι είναι ένα ιδιαίτερο Final 4. Όσο και να προσπαθεί ο Κώστας (σ. Αρσενιάδης) να θέσει την Κηφισιά σαν αουτσάιντερ. Είναι πιο έμπειρη από πέρσι κι αν την αφήσεις μπορεί να σου κάνει ζημιά. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ενισχυμένος και θεωρώ ότι μαζί με εμάς θεωρητικά είμαστε οι πιο δυνατές ομάδες αλλά και ο Φοίνικας έχει ενισχυθεί και παίζει στην έδρα του. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες δεν μπορεί να μη βλέπουνε το Κύπελλο. Νομίζω ότι δεν μπορεί να ξεκινάμε και να λέμε ότι ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ έχουν περισσότερες πιθανότητες. Θεωρώ ότι όλοι από την πλευρά τους και εμείς έχουν στο μυαλό τους το Κύπελλο και τίποτα άλλο. Και ο καθένας από την πλευρά του έχει τα συν και τα πλην. Η Κηφισιά μπορεί να έρθει σαν αουτσάιντερ και αυτό όπως είπε και ο αρχηγός της, να λειτουργήσει πολύ θετικά αφού θα παίξει πιο χαλαρά και ελεύθερα. Εμείς προερχόμαστε από δυο συνεχόμενες κατακτήσεις Κυπέλλου.  Ο ΠΑΟΚ που είναι ενισχυμένος σίγουρα το θέλει το Κύπελλο, δεν έχει έρθει για τη συμμετοχή. Και η Σύρος με την ενίσχυση που είχε και με την εικόνα που έδειξε στο δεύτερο γύρο, θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που σίγουρα ονειρεύονται όλοι ότι μπορούν να πάρουν το Κύπελλο. Και είναι πολύ λογικό. Όλοι αυτό κάνουνε και εγώ θεωρώ ότι είναι ένα ιδιαίτερο Final 4 και όλες οι ομάδες θέλουν να το κατακτήσουν». Τέλος ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας τα εξής: «Για τον Ολυμπιακό είναι συνυφασμένο ότι όταν παίζει σε μια τελική φάση το μοναδικό αποτέλεσμα είναι ο τίτλος. Η δεύτερη θέση, ή η τρίτη είναι αποτυχία. Είμαστε συνειδητοποιημένοι  και ξέρουμε ότι εφόσον τα καταφέρουμε θα έχουμε πετύχει και εφόσον δεν τα καταφέρουμε θα θεωρείται αποτυχία. Σαφώς υπάρχει πίεση, αλλά έτσι είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πάντα στοχεύει στην κορυφή»

«Ακόμα και κουτσός μπαίνεις και παίζεις!»

Από πλευράς παικτών και για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ο Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε : «Ευχαριστούμε τους τοπικούς άρχοντες για τη φιλοξενία. Η Σύρος έχει δείξει και στο παρελθόν ότι το νησί τιμά το βόλεϊ και αυτό φαίνεται για ακόμα μια φορά. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν ωραίοι αγώνες πάντα μέσα σε πλαίσια αθλητικά. Έχουμε έρθει εδώ να κατακτήσουμε ακόμα μια χρονιά το Κύπελλο. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Για το αν αποτελεί κίνητρο για αυτόν η κατάκτηση του 10ου Κυπέλλου:  «Αυτό που μετράει στα ομαδικά αθλήματα  είναι οι στόχοι της ομάδας από εκεί και πέρα αν έρθουν και οι προσωπικοί στόχοι καλοδεχούμενοι. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο να προσπαθήσω να κατακτήσω πρώτα το Κύπελλο για την ομάδα και παράλληλα το 10ο δικό μου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί δήλωσε: «Έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματά μας και σε τέτοια ματς ακόμα και κουτσός μπαίνεις και παίζεις. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε όλοι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για πετύχουμε το στόχο».

«Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε»

Για τον ημιτελικό με την Κηφισιά ο κάπταιν του Θρύλου επεσήμανε: «Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την Κηφισιά, όχι μόνο όσον αφορά τη φετινή της πορεία, γενικότερα τα τελευταία χρόνια κάνει σταθερά βήματα προόδου. Όσον αφορά την ομάδα μας έχουμε μάθει πολλές φορές στα δύσκολα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε. Σαφώς η Κηφισιά παρουσίασε καλή εικόνα στο προηγούμενο μεταξύ μας παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας. Εμείς είχαμε κάποια αγωνιστικά προβλήματα και δεν μπορέσαμε να παρουσιαστούμε όπως θα θέλαμε. Ο προπονητής ήταν αναγκασμένος να κάνει κάποιες αναγκαστικές αλλαγές, όσον αφορά το ανακάτεμα της ομάδας για να μπορέσουμε να προστατέψουμε κάποιους παίκτες και όλα αυτά με στόχο την καλή μας παρουσία αυτό το διήμερο στο νησί. Είμαι αισιόδοξος, είμαστε ετοιμοπόλεμοι και εύχομαι να παρουσιαστούμε έτσι όπως πρέπει στον αυριανό αγώνα».