ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Αγκαλιά» με την πρωτιά!

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση με τη Μπρέσια ο Ολυμπιακός και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νίκησε με το ευρύ 13-6 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Παπαστράτειο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Oι «ερυθρόλευκοι» που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final 8 που θα διεξαχθεί στη Γένοβα (7-8-9 Ιουνίου), παραμένουν πάντα στην 1η θέση του ομίλου και έκαναν ένα ακόμα βήμα για την  οριστική κατάκτηση της πρωτιάς. Το Σάββατο 28 Απριλίου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη Ρωσία τη Ντιναμό Μόσχας και σε περίπτωση νίκης θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την 1η θέση ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη δεύτερη της κατάταξης Μπαρτσελόνετα.

Απ’ την αρχή τον έλεγχο!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην πρώτη επίθεση του αγώνα με τον Γενηδουνιά να σκοράρει από την περιφέρεια και να βάζει τους «ερυθρόλευκους» στη θέση του οδηγού. Λίγο πριν  συμπληρωθούν τα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης ο Κώστας Μουρίκης με ωραία γκολ από τη θέση του φουνταριστού διαμόρφωσε το 2-0 . Η Μπρέσια μείωσε σε 2-1 αξιοποιώντας τον παίκτη παραπάνω με τον Πάσκοβιτς αλλά ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα επανέφερε το +2 στην επόμενη επίθεση.  Με γκολ του Ρέτσο στην κόντρα 32’’ πριν τη συμπλήρωση του οκταλέπτου, οι Ιταλοί μείωσαν σε 3-2, όμως ο Θρύλος είχε ξανά την απάντηση.  Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς σκόραρε στην εκπνοή στον παίκτη παραπάνω και με το τρίτο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το 4-2 το οποίο ήταν το σκορ του 1ου οκταλέπτου.

Αύξησε στο 7-2 το προβάδισμα!

Στην έναρξη του 2ου οκταλέπτου, οι Πειραιώτες διατήρησαν την πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα και παράλληλα αύξησαν για πρώτη φορά το προβάδισμά τους στα τρία τέρματα με τον Μπούσλιε να σκοράρει από την περιφέρεια για το 5-2 (5:18).  Ο Θρύλος στην εξέλιξη της περιόδου αύξησε και άλλο τη διαφορά με δυο διαδοχικά γκολ του Γιώργου Δερβίση στον παίκτη παραπάνω (2:16, 0:21) για +5 και το 7-2 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Στη διάρκεια του πρώτο ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μετρούσε 3/5 επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω και  1/5 άμυνες με παίκτη λιγότερο.

Δεν κατέβασε στροφές στην 3η περίοδο!

Οι Ιταλοί μείωσαν με τον Μπερτόλι σε 7-3 στο ξεκίνημα του 3ου οκταλέπτου, όμως και πάλι ο Θρύλος απάντησε στην επόμενη άμυνα και στα προηγούμενα δύο τέρματα της Μπέρσι. Και αυτή τη φορά με σκόρερ τον Γενηδουνιά ο οποίος συμπλήρωσε «καρέ» τερμάτων διαμορφώνοντας το 8-3.  Ακολούθησε το τέρμα του Πρεσιούτι Κ. για το 8-4 (5:19) όμως ένα λεπτό μετά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν ξανά με το πρώτο τέρμα του Φουντούλη ο οποίος έγραψε το 9-4 (4:19). Ο εξαιρετικός Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με το 5ο προσωπικό του τέρμα «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +6 σκοράροντας από τη περιφέρεια για το 10-4, 2:14 πριν την ολοκλήρωση του 3ου οκταλέπτου. Ο Θρύλος δεν άφησε το πόδι από το «γκάζι» και με τον Μυλωνάκη στην κόντρα έφτασε στο 11-4 με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος.

Εξαιρετικός μέχρι το φινάλε!

Με εξαιρετικό τέρμα του Αλέξανδρου Γούνα ο Θρύλος ανέβασε στα 8 τέρματα τη διαφορά για το 12-4 (5:49). Στα λεπτά που απέμεναν οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν με ευκολία το μεγάλο υπέρ τους προβάδισμα και με το 6ο προσωπικό τέρμα του Γενηδουνιά έφτασαν στο 13-5. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν μέχρι το φινάλε την εξαιρετική τους εμφάνιση και έφτασαν στην τελική επικράτηση με 13-6.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-0, 4-2, 2-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 6:57), 2-0 Μουρίκης (φουντ., 5:20), 2-1 Πάσκοβιτς (π/π., 4:33), 3-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 4:02), 3-2 Ρίτσο (κόντρα, 0:32), 4-2 Γενηδουνιάς (π/π., 0:02)

2ο οκτάλεπτο: 5-2 Μπούσλιε (περιφέρεια, 5:18), 6-2 Δερβίσης (π/π., 2:16), 7-2 Δερβίσης (π/π., 0:21), 10-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 2:15)

3ο οκτάλεπτο: 7-3 Μπερτόλι (περιφέρεια, 7:28), 8-3 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 6:14), 8-4 Πρεσιούτι Κ. (φουνταριστό, 5:19), 9-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 4:19), 10-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 2:15), 11-4 Μυλωνάκης (κόντρα, 0:46)

4ο οκτάλεπτο: 12-4 Γούνας (περιφέρεια, 5:49), 12-5 Πρεσιούτι Ν. (π/π., 5:06), 13-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 3:55) 13-6 Πάσκοβιτς (δυο μέτρα, 2:41)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 6, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Γούνας 1,  Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

ΜΠΡΕΣΙΑ: Ντε Λούνγκο, Γούντι, Πρεσιούτι Κ. 1, Μάνζι, Πάσκοβιτς 2, Ρίτσο 1, Μούσλιμ, Νόρα, Πρεσιούτι Ν. 1, Μπερτόλι 1, Γάνοβιτς, Βούκσεβιτς, Μορέτι

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης τα εξής: «Πετύχαμε άλλη μια νίκη. Περίμενα ένα πιο δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες μου,τον τελευταίο καιρό, σε συνδυασμό και με τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ήταν λίγο κουρασμένοι αλλά μεταμορφωθήκαν σήμερα. Κάναμε ένα από τα γνώριμα παιχνίδια μας, με πολύ καλό ρυθμό, με πολύ καλή άμυνα και ουσιαστικά κλειδώσαμε την είσοδο μας στο Final-8 της Γένοβας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είμαστε στο κορυφαίο γεγονός αυτό και θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς που δουλεύουμε καθημερινά για το σύλλογο μας, τον Ολυμπιακό και για τον κόσμο μας που θέλει να πανηγυρίζει επιτυχίες. Θέλω τους παίκτες μου να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα».

Από την πλευρά του ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης Κώστας Γενηδουνιάς δήλωσε στο osfp.gr: «Ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα του δεν πρέπει να χάνει ποτέ. Αυτό επιδιώκουμε κάθε χρόνο. Σήμερα ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση γιατί ξεκινήσαμε δυνατά και τελειώσαμε δυνατά όπως πρέπει να κάνουμε σε κάθε αγώνα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να φτάσουμε στον Final-8 στην καλύτερη κατάσταση. Έχουμε κλειδώσει την παρουσία μας στα τελικά της διοργάνωσης αλλά θέλουμε και την πρωτιά ώστε να έχουμε ένα πιο βατό δρόμο προς τον τελικό. Χρειαζόμαστε άλλη μια νίκη για να είμαστε πρώτοι και θα πάμε στη Μόσχα για το θετικό αποτέλεσμα και μόνο».