ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Αθλητισμός ως μέσο κοινωνικής ένταξης»

 

 Τσιρογιάννης: «Το #BeActive δίνει την ευκαιρία στα παιδιά των Ακαδημιών μας να δουν όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη, να βρεθούν μεταξύ τους και να περάσουν ωραίες στιγμές. Παράλληλα, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ‘’You ‘re Hope’’, προσπαθούμε να εντάξουμε στον αθλητισμό και στην κοινωνία μας όλα αυτά τα παιδιά που έχουν χάσει τις πατρίδες τους.»

 

Κριμιτζάς: «Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, τα παιδιά δοκιμάζουν διάφορα αθλήματα, βλέπουν πως παίζονται και με ποια μπορούν να ασχοληθούν, τα θετικά και τα αρνητικά τους. Ταυτόχρονα, οι νεαροί πρόσφυγες συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των κορυφαίων επαγγελματιών προπονητών στην Ελλάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το κοινωνικό προφίλ του συλλόγου μας.»

 

Τσακιρόπουλος: «Ο Ολυμπιακός είναι ο πιο οργανωμένος σύλλογος στην Ελλάδα και οι Ακαδημίες του λειτουργούν σωστά σε όλα τα αθλήματα. Μέσω της δράσης αυτής, κάθε παιδί μπορεί να διαλέξει το άθλημα που του ταιριάζει περισσότερο και να κάνει πρωταθλητισμό σε αυτό. Επιπλέον, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανήλικους πρόσφυγες, όλα αυτά τα παιδιά που έχουν περάσει τόσες δυσκολίες, να κάνουν μια νέα αρχή στην ζωή τους μέσω του αθλητισμού και να ενσωματωθούν στην κοινωνία που τους φιλοξενεί.»

 

Τάσος Βουγίδης: «Είναι στη ρότα του Ολυμπιακού να προάγει τον αθλητισμό, το ήθος και να βγάζει το κοινωνικού του πρόσωπο προς τα έξω με οποιονδήποτε τρόπο, όχι μόνο για να δείξει ότι είναι μεγάλος σύλλογος αλλά και το έργο που μπορεί να προσφέρει σε όλον τον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο. Είναι δράσεις που τιμούν την χώρα μας, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό μας. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους event και στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των προσφύγων συμβάλλοντας στην κοινωνική τους ένταξη.» 

 

Αλέξανδρος Μυλωνάς: «Είναι ένα σημαντικό γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Ολυμπιακό. Τα παιδιά περνάνε από όλα τα αγωνίσματα, βλέπουν τι περιλαμβάνει κάθε αγώνισμα και τα μυστικά του από εξειδικευμένους προπονητές. Μία δυνατότητα που φέτος δόθηκε και στους ανήλικους πρόσφυγες προσφέροντας τους στιγμές χαράς μέσω του αθλητισμού.» 

 

Πέτρος Γεωργοβρετάκος: «Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο #BeActive και ηγείται της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Είμαστε ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα και είμαστε πρωτοπόροι και σε τέτοιου είδους κοινωνικές δράσεις.»