ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Χτίζουν» σερί οι Έφηβοι, 30-17 τον Ιωνικό

Οι Έφηβοι της Ακαδημίας Χάντμπολ του Ολυμπιακού επικράτησαν με 30-17 εκτός έδρας του Ιωνικού το βράδυ της Πέμπτης (10/2), για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΣΧΑ. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις, πετυχαίνοντας την όγδοη νίκη της στον όμιλο και παρέμεινε σε απόσταση «αναπνοής» από την πρώτη θέση. Ακολουθεί η 12η στροφή του Πρωταθλήματος, με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν τον Πανελλήνιο Γ.Σ.

Στον αγώνα με τον Ιωνικό, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα την αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ένα ισχνό προβάδισμα ενός τέρματος για το 3-2 στα πρώτα 10 λεπτά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και με μια αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν να προηγούνται με 9-5 μετά από 20’ παιχνιδιού. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους και κατάφεραν να αποκτήσουν διψήφια διαφορά, με το 17-7 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού (2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος) συνέχισε την πολύ καλή ανασταλτική δουλειά και με καλές επιλογές στην επίθεση, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο 25-10, στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Λίγο αργότερα και με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει τη νίκη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Νίκος Γραμματικός, χρησιμοποίησε παίκτες από την ομάδα των Παίδων, προκειμένου να πάρουν εμπειρίες και ερεθίσματα από τους αγώνες της μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας. Αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την ομοιογένεια της ομάδας, με τον Ολυμπιακό να προσθέτει ακόμη 5 τέρματα στο ενεργητικό του, φτάνοντας τελικά σε μία άνετη επικράτηση με σκορ 30-17.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Νίκος Γραμματικός) Ανδριώτης, Βαμβακάρης, Κουτουλογένης 6, Ξάμπλας, Τσωράκης 1, Χρυσουλης, Τσολάκης 2, Στεφανίδης 4, Μαρης, Τσελεμπής, Ρούσος 8, Παπαδονικολάκης 7, Προκοπίου 2, Γραμματικός, Μπουρλόκας, Τσορτέκης