ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Άνετη επικράτηση κόντρα στον Άρη Νίκαιας

Την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 26-18 του Άρη Νίκαιας στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Handball Premier. Mετά την ήττα στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ και το ρεπό που είχαν την προηγούμενη αγωνιστική, οι Πειραιώτες έκαμψαν με ευκολία την αντίσταση του Άρη Νίκαιας και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Διομήδη Άργους την προσεχή Τετάρτη (7/10, 18:00).

Με +8 στο πρώτο ημίχρονο

O Oλυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 4-0 στα πρώτα 5 λεπτά χάρη στα τέρματα των Κανδύλα, Ζάγια (2) και Μιλοβάνοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-2 με τους Χουρσουντιάν (5:50) και  Μελετάκο (7:35) αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν  στο +5  το προβάδισμά τους, φτάνοντας στο 9-4 με τον Παπαδόπουλο στα 16:46. Ακολούθησε το τέρμα του Βλάχου (19:50), όμως ο Θρύλος με ένα νέο  5-0 σερί, έφτασε τη διαφορά στη μεγαλύτερή τιμή της για το +8 και με το σκορ στο 15-7 να διαμορφώνεται από τον Κλιάιτς, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.  

Απόλυτος έλεγχος και στην επανάληψη

Η ίδια εικόνα επικράτησε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση και να διατηρεί με ευκολία το προβάδισμα. Το επιμέρους 5-5 διαμόρφωσε το σκορ στο 20-12, μέχρι το 42’ ενώ ακολούθησε το 24-17 με σκόρερ τον Μιλοβάνοβιτς στα 50:14. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό με τον Θρύλο να φτάνει στη τελική επικράτηση με 26-18.

Πεντάλεπτα: 4-0, 5-3, 7-4, 10-7, 12-7, 15-7 (ημχ.), 17-9, 19-12, 21-14, 23-17, 25-18, 26-18

Ολυμπιακός (Κλιάιτς): Κουκουλάς, Μιλοβάνοβιτς 6, Καραμπουρνιώτης 3, Τερλέτσκι, Ζάγια 2, Τσούριτς, Κανδύλας 4, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 3, Κόμπετιτς, Δεληχρήστος 3, Τσιλιμπάρης, Πασσιάς 2, Κλιάιτς 2, Μιχαηλίδης, Τσίλης.

Άρης (Γρηγοράκης): Τζανακάκης, Ταουσάνης 3, Αθανασίου, Βλάχος 3, Δ. Μελετάκος 4, Γ. Μελετάκος 3, Τζάνος, Μπάρμπας, Κοκκοράκης 2, Ταβλαρίδης, Ακερμανίδης, Τόμσον, Αποστολόπουλος, Χουρσουντιάν 3, Μινάρδος, Χελιώτης.

Δίλεπτα: 5-1, Πέναλτι: 3/4-4/6

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέναντ Κλιάιτς : «Με κάποια κομμάτια του αγώνα είμαι ευχαριστημένος, ενώ με κάποια άλλα, όχι. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε τον επόμενο μήνα. Βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο και βελτιωνόμαστε από μέρα σε μέρα. Σήμερα δεν χρησιμοποιήσαμε όλους τους αθλητές μας, υπάρχουν ακόμα κάποια μικρά προβλήματα τραυματισμών και δεν ήθελα να πάρω το ρίσκο να τους πιέσω. Ηταν μια ευκαιρία να παίξουν όλοι οι υπόλοιποι αθλητές και να διαπιστώσουμε το βαθμό της ετοιμοτητας τους. Πιστεύω ότι σε περίπου ενα μήνα όλη η ομάδα θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο».

Άγγελος Τσίλης : «Ευχαριστημένοι για την πρώτη φετινή μας νίκη. Δεν αντιμετωπίσαμε μια πολύ ισχυρή ομάδα, αλλά αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι ένα τεστ πριν το ματς της Τετάρτης με τον Διομήδη, το οποίο θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Ακόμα δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τους εαυτούς μας, σήμερα δεν μας βγήκαν όσα πράγματα θέλαμε. Μετά την άσχημη πρεμιέρα, έχουμε κάνει πολύ δουλειά για να βελτιωθούμε και ελπίζουμε το καλύτερο για το μέλλον».

Θοδωρής Δεληχρήστος : «Ήταν η πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα για την νέα σεζόν. Ως προς αυτό είμαστε ευχαριστημένοι. Μετά τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ προσπαθήσαμε να ανασυνταχθούμε, δουλέψαμε σκληρά και σήμερα κάναμε αρκετές δοκιμές σε συστήματα ενόψει του επόμενου αγώνα μας στο Άργος με τον Διομήδη, για το οποίο θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι».