ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ανεπηρέαστος και... ασταμάτητος!

Την 7η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών σημείωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με το ευρύ 75-53 του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Γλυφάδας. Οι «ερυθρόλευκες» παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος που είχε προηγηθεί λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, εμφανίστηκαν ανεπηρέαστες και πιστοποίησαν σε ένα ακόμα ματς την ανωτερότητά τους. Οι δυο Αμερικανίδες, Χέϊλι Κριστόφερσον και  Κέντρα Τζόνσον έκαναν ο,τι ήθελαν στο παρκέ και τελείωσαν το παιχνίδι με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα.Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση χάρη και στην έξτρα ώθηση που μετέφερε από την κερκίδα ο κόσμος που βρέθηκε στη Γλυφάδα και έδωσε δυναμικό παρών. Από το πρώτο ημίχρονο οι  «ερυθρόλευκες» είχαν την πρωτοβουλία και προηγήθηκαν γρήγορα με 12-4 για να κλείσει η πρώτη περίοδος με 20-12 υπέρ του Ολυμπιακού. Στους 14 πόντους έφτασε η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο (36-22) με την «ερυθρόλευκη» άμυνα να λειτουργεί υποδειγματικά. Το ασφυκτικό πρες δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να εκδηλώσει επιθέσεις με σοβαρές προϋποθέσεις ενώ πολλές φορές ο Ολυμπιακός έκλεβε μπάλες και σκόραρε στον αιφνιδιασμό. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη να προηγείται με 40-26.

Χωρίς...φρένο!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν πάτησε φρένο, η άμυνα συνέχισε να λειτουργεί εξαιρετικά ενώ και στο επιθετικό κομμάτι έβγαιναν ωραίοι συνδυασμοί. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η διαφορά να ξεπεράσει τους 20 πόντους αφού οι Θεσσαλονικείς σκόραραν μόνο με βολές και έτσι το σκορ διαμορφώθηκε στο 58-32 στο φινάλε της 3ης περιόδου. Ίδια εικόνα και στην τελευταία περίοδο με την διαφορά να κλείνει στους 22 πόντους και τελικό σκορ το 75-53.

Δεκάλεπτα: 20-12, 20-14, 18-10, 17-17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Ε. Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 3 (1/5 τριπ.), Μπόνη 8 (4/5 διπ., 4 ριμπ., 1 κλεψ. 1 ασ.), Χατζηνικολάου 9 (1/2 τριπ., 3/4 διπ, 7 ασ. 3 κλ., 6 ριμπ.), Καλογήρου, Μπαλτά 3 (1/4 τριπ., 1 ασ. 1 κλεψ.) , Χαλιβέρα 8 (3/4 διπ., 2/2 βολ, 3 ριμπ., 3 ασ. 2 κλ.) Τζόνσον 20 (8/14 διπ., 4/5 βολ., 10 ριμπ., 3 κλεψ., 2 ασ.) , Κοσμά 2 (1/3 διπ., 3 ριμπ.), Παπαμιχαήλ, Κριστόφερσον 22 (2/3 τρ., 6/8 διπ., 4/4 βολ., 7 ριμπ.)

ΠΑΟΚ (Β. Μασλαρινός): Κυριαζή 1, Τελίδου 5, Ρέντμον 10, Σπανίδου 7, Σταυρίδου 8, Κατωποδή 1, Ταρπάγκου, Κλέμονς 17, Διαμαντίδου, Κοντογεώργου 4,

Καπογιάννη: «Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα σαν πρώτος»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο osfp.gr: «Υπήρξε μια διακοπή τις προηγούμενες 10 μέρες. Είχαμε τρεις απουσίες συν την Νένα (σ. Νικολαϊδου), που μας έβγαλαν λίγο εκτός ρυθμού. Όμως νομίζω ότι η ομάδα παρουσιάστηκε πάρα πολύ καλά σε σχέση με αυτή τη διακοπή. Ήμασταν πολύ επιθετική στην άμυνά μας, βγάλαμε ωραίες φάσεις στον επίθεση. Τα κορίτσια δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Κάποια κενά διαστήματα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και λόγω της διακοπής και επειδή ακόμα δεν έχουμε βρει τη χημεία μας. Εμείς κάθε εβδομάδα γινόμαστε καλύτεροι. Μπράβο στα κορίτσια μας που παίζουν σαν πρώτες. Αυτό είναι που πρέπει να αναγνωρίζουμε. Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα σαν πρώτος. Μπράβο στα κορίτσια που έχουν αυτή τη διάθεση, γουστάρουν αυτό που κάνουν και αυτό είναι προς τιμήν τους. Ευχαριστούμε τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών. Τον έχουμε τόσο ανάγκη γιατί μας δίνει μεγάλη ώθηση και ελπίζουμε ότι μέχρι στιγμής τους αποζημιώνουμε».

Χατζηνικολάου: «Κάναμε αυτά που έπρεπε»

Η Όλγα Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού τονίζοντας αναλυτικά τα εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι λίγο επικίνδυνο γιατί χωρίστηκε η ομάδα για 12 μέρες αφού ήμασταν τρεις διεθνείς με την Εθνική, πάνω που είχαμε βρει τη φόρμα μας. Ωστόσο προσεγγίσαμε πολύ προσεκτικά το παιχνίδι. Κάναμε αυτά που έπρεπε, παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός σήμερα, χαρήκαμε πάρα πολύ που ήρθε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και να έχουμε τον κόσμο κοντά μας»