ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Αυτός είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη, επικρατώντας με 8-3 της Γιαντράν, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League και έκανε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στο δρόμο για το Final 8. Oι Πρωταθλητές Ευρώπης έδωσαν συνέχεια στην ανοδική τους πορεία και μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Γιουγκ, επέστρεψαν στις νίκες φτάνοντας στους 15 βαθμούς και παραμένουν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ένα αγώνα περισσότερο από τη Ζόλνοκ, την οποία η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, υποδέχεται  την επόμενη αγωνιστική, στο Παπαστράτειο, στις 16 Μαρτίου. Εκεί ο Ολυμπιακός, έχοντας την στήριξη του κόσμου του, θέλει τη νίκη που θα τον απόσπάσει από τους διώκτες του και θα του δώσει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυναμικά και αποφασιστικά στην αναμέτρηση, προηγήθηκαν με 6-0 στο ημίχρονο χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους, δεχόμενοι μόλις τρία γκολ στην άμυνα και συνεχίζουν την πορεία τους για να βρεθούν για 4η διαδοχική χρονιά στην τελική φάση και το Final 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δυναμικό ξεκίνημα

Με τις άμυνες να κυριαρχούν στην έναρξη της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυναμικά στον αγώνα παρόλο που χρειάστηκε να φτάσουμε μετά τα μέσα του πρώτου οκταλέπτου για να ανοίξει το σκορ. Ο Σκουμπάκης, εκμεταλλευόμενος την «ερυθρόλευκη» επίθεση με παίκτη παραπάνω, έκανε το 1-0, ενώ λίγο πριν το τέλος της περιόδου ο Ομπράντοβιτς διπλασίασε τα τέρματα για το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου και έκανε το 2-0.

 
Καταιγιστικό δεύτερο οκτάλεπτο
Οι Πειραιώτες πάτησαν ακόμα περισσότερο το γκάζι στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Μουρίκη να διευρύνει το προβάδισμα στο 3-0. Συν τέσσερα για τον Ολυμπιακό, με σκόρερ αυτή την φορά τον Γιώργο Δερβίση. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασταμάτητοι στο πρώτο ημίχρονο και με τους Ομπράντοβιτς και Γενηδουνιά έφτασαν στο 6-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην εμφάνιση των πρωταθλητών Ευρώπης.
 
Μεγάλη νίκη στο δρόμο για το Final-8
 
Χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά για να σπάσουν οι Κροάτες την «ερυθρόλευκη» άμυνα και να πετύχουν το πρώτο τους τέρμα στην αναμέτρηση, κάνοντας το 6-1 στο 07:14 του τρίτου οκταλέπτου. Ο Μουρίκης, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, επανέφερε τη διαφορά στα έξι γκολ, κάνοντας το 7-1, για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με σκορ 3-7. Ο Γιάννης Φουντούλης σφράγισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού με το 8ο γκολ των πρωταθλητών Ευρώπης κάνοντας το 8-3, που ήταν και το τελικό σκορ στην Κροατία. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη επί ενός ισχυρού αντιπάλου και έκαναν ένα ακόμα βήμα για να βρεθούν στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτοι σκόρερ του αγώνα ήταν οι Ομπάντοβιτς και Μουρίκης για τον Ολυμπιακό, που βρήκε λύσεις επιθετικά από πολλούς παίκτες. 
 

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-4, 3-1, 0-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Σκουμπάκης (03:55), 0-2 Ομπράντοβιτς (00:56)

2ο οκτάλεπτο: 0-3 Μουρίκης (06:07), 0-4 Δερβίσης (05:01), 0-5 Ομπράντοβιτς (04:09), 0-6 Γενηδουνιάς (02:45)

3ο οκτάλεπτο: 1-6 Ζόβιτς (7:14), 1-7 Μουρίκης (4:51), 2-7 Ζόβιτς (00:53), 3-7 Μιλάρντοβιτς (00:05)

4ο οκτάλεπτο: 3-8 Φουντούλης (05:30)

ΓΙΑΝΤΡΑΝ (Ιβάν Άσιτς): Άνιτς, Ντέλιτς, Ζόβιτς 2, Κράπιτς, Μπούτιτς, Πέκοβιτς, Πάουερ, Πόποβιτς, Βίσκοβιτς, Μιλάρντοβιτς 1, Σέτκα, Κόβασιτς, Ποντρούγκ  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Κάκαρης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος

Ο Βαγγέλης Δελακάς δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για την πορεία μας προς το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Το κλειδί της νίκη σήμερα, κόντρα στην Γιαντράν, ήταν η άμυνα μας. Δεχτήκαμε πάρα πολύ λίγα γκολ και όταν παίζεις τέτοια άμυνα δεν γίνεται να μην είσαι νικητής. Έπεται συνέχεια και θέλουμε να ακολουθήσουν μόνο τέτοιες εμφανίσεις καθώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Ζόλνοκ. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός, πρέπει να δίνουμε το 100%, δεν έχουμε περιθώρια λάθους και ειδικά στο επόμενο παιχνίδι, μέσα στην έδρα μας κιόλας, πρέπει να εμφανιστούμε πανέτοιμοι, ώστε να αποσπαστούμε από την Ζόλνοκ στη βαθμολογία».

Ο Κωνσταντίνος Μουρίκης ανέφερε μετά το τέλος της αναμέτρησης στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Μετά από πολύ καιρό κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Αγωνιστήκαμε σαν Πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν ένα παιχνίδι τελικός για εμάς, πήραμε τη νίκη και στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Ζόλνοκ θέλουμε να την προσπεράσουμε. Σήμερα παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, κρατήσαμε χαμηλά τη Γιαντράν και είχαμε πολλές επιλογές στην επίθεση, φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη, αποτέλεσμα πολύ δίκαιο για εμάς».