ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Διαπρέπει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Μια ακόμα πολύ μεγάλη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός, μέσα στην Ουγγαρία. Μετά την νίκη στην Ιταλία επί της Μπρέσια και την ισοπαλία κόντρα στην Μπαρτσελονέτα η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού επιβλήθηκε εκτός έδρας με 10-6 της O.S.C. Βουδαπέστη και συνεχίζει την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή της πορεία, μετρώντας τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής του Champions League. Οι  «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν αήττητοι και μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Ά ομίλου. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη Βουδαπέστη, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας του, προσθέτοντας μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του και έδειξε ότι είναι μια ομάδα για πολύ μεγάλα πράγματα και τη φετινή σεζόν.

Αφεντικό από την αρχή

Η O.S.C. Βουδαπέστη προηγήθηκε με 1-0 αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και με δυο γκολ από τους Μουρίκη και Γενηδουνιά πήρε το προβάδισμα (1-2), που διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 2-3. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε διευρύνει το προβάδισμα του ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματικός στον παίκτη παραπάνω. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, ήταν πιεστικοί στην άμυνα, δεν άφηναν χώρο στους Ούγγρους να κάνουν το παιχνίδι τους, κρατώντας τους μόλις στα δυο γκολ μέχρι τα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, αλλά ο Γενηδουνιάς, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έδωσε άμεσα και πάλι το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους». Ο Έλληνας περιφερειακός ήταν αυτός που έδωσε αέρα δυο γκολ στους Πειραιώτες φτάνοντας ο ίδιος τα τρία τέρματα (3-5).

Ασταμάτητος

Πρωταγωνιστικής για τον Ολυμπιακό με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ο Δημήτρης Νικολαϊδης, ο οποίος κέρδισε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Γούνας, για το 3-6 και στην αμέσως επόμενη φάση ο νεαρός φουνταριστός έγραψε το 3-7, δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων γκολ στην ομάδα του. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Εντυπωσιακό το 8ο γκολ του Ολυμπιακού, από τον Γιάννη Φουντούλη που εκτέλεσε του γηπεδούχους με άπιαστο σουτ από την περιφέρεια, διευρύνοντας το σερί σε 5-0. Η  O.S.C. Βουδαπέστη πέτυχε δυο συνεχόμενα γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος μέσα στην πισίνα, ολοκληρώνοντας το τρίτο οκτάλεπτο προηγούμενος με 9-5. Η υπόθεση νίκη ήταν στα χέρια του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Φουντούλης, με δυο κλεψίματα στην άμυνα και ένα γκολ (5-10), έγειρε οριστικά το αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού, που διαχειρίστηκε τη διαφορά, έπαιξε με το χρόνο και έφτασε στο τελικό 6-10 με το οποίο συνεχίζει αήττητος την ευρωπαϊκή του πορεία. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με τρία γκολ.
 
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 2-4, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο:  1-0 Έρντελι (π/π 6:36), 1-1 Μουρίκης (φουνταριστός 5:33), 1-2 Γενηδουνιάς περιφέρεια 3:47), 2-2 Σάλαμον (π/π 2:29),  2-3 Γούνας (π/π 00:47).

2ο οκτάλεπτο: 3-3 Σάλαμον (φουνταριστός 3:44), 3-4 Γενηδουνιάς (π/π 2:58), 3-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια 1:30).

3ο οκτάλεπτο: 3-6 Γούνας (πέναλτι 6:48), 3-7 Νικολαϊδης (φουνταριστός 5:56), 3-8 Φουντούλης (περιφέρεια 3:12), 4-8 Σέμαν (π/π 2:40), 5-8 Μπούντσουχ (περιφέρεια 1:43), 5-9 Ομπράντοβιτς (π/π 00:59).

4ο οκτάλεπτο: 5-10 Φουντούλης (κόντρα 4:16), 6-10 Σάλαμον (περιφέρεια 3:01).

O.S.C. Βουδαπέστη: Μπιστριτσάνι, Μπργκούλιαν Ντ., Γκορ-Νάγκι, Ραντέλοβιτς, Σάλαμον 3, Τοτ Χέγκεντους, Σέμαν 1, Έρντελι 1, Γιούχαζ, Μπούντσουχ 1, Ούμποβιτς, Μπάραμπας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1,  Γαλανόπουλος

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης, στοosfp.gr: «Καταφέραμε και φύγαμε από ακόμα μια έδρα με θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα με νίκη, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στον όμιλο μας. Παραμένουμε στην κορυφή και όσο προχωράνε τα παιχνίδια και πλησιάζουμε στο τέλος του πρώτου γύρου, νιώθουμε ότι έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το παιχνίδι σήμερα μπορεί να μην ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να παίξουμε, αλλά δεν μπορείς να έχεις τη φρεσκάδα και το ρυθμό που έχεις μέσα στην έδρα σου. Το σημαντικό είναι να βάζεις τον αντίπαλο από κάτω στο σκορ και να ελέγχεις το παιχνίδι. Εμείς ελέγξαμε όλο το παιχνίδι από το δεύτερο οκτάλεπτο και μετά και δεν κινδυνέψαμε να μπούμε σε περιπέτειες στο τέλος. Πάντα αυτά τα παιχνίδια, πριν τις γιορτές είναι επικίνδυνα, γιατί το μυαλό των αθλητών φεύγει σε άλλες σκέψεις. Ελπίζω όλοι τώρα να ξεκουραστούν, να περάσουν καλά με τις οικογένειες τους και να κάνουμε καλές γιορτές. Χρόνια Πολλά σε όλους». 

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε στο osfp.gr : «Ήταν δύσκολο παιχνίδι το σημερινό και πολύ σημαντική η νίκη που πήραμε για τη συνέχεια. Την χρειαζόμασταν πάρα πολύ ειδικά πριν τη διακοπή, ώστε με το νέο χρόνο να ξεκινήσουμε πάλι ένα δυνατό σερί εντός έδρας και να συνεχίζουμε για να πάρουμε την  πρώτη θέση που είναι και ο στόχος μας».