ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Εντός έδρας ήττα για τις Κορασίδες

Την πρώτη ήττα της σεζόν γνώρισαν οι Κορασίδες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα Κορασίδων Α της ΕΣΚΑΝΑ, από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου με 44-70, το πρωί του Σαββάτου (15/10) στο βοηθητικό του ΣΕΦ. Σε μια αναμέτρηση που είχε αρκετές ενδιαφέρουσες μονομαχίες, η ομάδα του Νίκου Καγιαμανίδη παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο από αυτό της πρεμιέρας και, παρότι πάλεψε μέσα στο παρκέ, δεν κατάφερε να κάνει το «2 στα 2». Οι «ερυθρόλευκες» θα επιχειρήσουν να επανέλθουν στις νίκες την επόμενη αγωνιστική στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πρωτέα Βούλα (22/10, 17:00 «Κλειστό Βούλας»).

Στον αγώνα με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και πήρε κεφάλι στο σκορ με 10-5 μετά από 6’ παιχνιδιού. Στη συνέχεια όμως τα κορίτσια έχασαν τη συγκέντρωσή τους και επέτρεψαν στον αντίπαλο να πάρει δεύτερες ευκαιρίες από κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ, με τη λήξη της πρώτης περιόδου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 14-14. Παρόμοια εξέλιξη και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τη διαφορά ότι οι Πειραιώτισσες πλέον δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους κοντά στο «ζωγραφιστό», γεγονός που έφερε τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με +12 (24-36) στο πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, καμία ομάδα δεν βρήκε σκορ στα τρία πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να βρει λύσεις στην πίεση σε όλο το γήπεδο του αντιπάλου, κάτι που οδήγησε στο να ανοίξει η «ψαλίδα» στο σκορ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο απελευθερωμένα, με τις «ερυθρόλευκες» να γνωρίζουν εν τέλει την ήττα με 44-70.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 24-36, 34-52, 44-70

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π (Νίκος Καγιαμανίδης) Γαλάνη, Κούρτη Ευδ., Αναγνώστου, Στεργιανού, Κούρτη Ευαγ., Κανελλοπούλου, Βεντούρη, Προβια, Σημαιοφορίδου, Αλέξη, Κώνστα, Κωστακοπούλου