ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το βόλεϊ

To CEV DenizBank Volleyball Champions League 2015 κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου. Ο Ολυμπιακός παρών για ακόμα μια χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αυστριακή Posojilnica Aich/Dob στις 21:25 ώρα Ελλάδας με στόχο να πάρει την νίκη. Στον ίδιο όμιλο (Pool D) συμμετέχει η Γερμανική VfB Friedrichshafen και η Ρώσικη Zenit Kazan η οποία είναι και το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος, αναχωρούν το μεσημέρι της Τρίτης στις 15:00 με προορισμό την Βιέννη και στην συνέχεια το Κlagenfurt. Την αποστολή στην Αυστρία δεν θα ακολουθήσει ο Κώστας Χριστοφιδέλης λόγο ενοχλήσεων στον καρπό και την θέση του στην δωδεκάδα θα πάρει ο Νίκος Σμαραγδής.

Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: 
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και φέτος ο Ολυμπιακός θα συμμετέχει σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση και θα μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε αντίπαλοι με κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Οι Αυστριακοί είναι σχετικά νέα ομάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά εμείς έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτόν τον αγώνα. 
Θεωρώ ότι είναι μια ομάδα η οποία βρίσκεται στις δυνατότητες μας, αρκεί και εμείς να κάνουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει στις προπονήσεις και να παρουσιαστούμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στον αγώνα.
Το κλειδί του αγώνα για εμάς θα είναι το Σέρβις με το οποίο θέλουμε να τους πιέσουμε αρκετά και στην συνέχεια η ανάπτυξη του παιχνιδιού μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε εύκολους πόντους."

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Βέλγος Μπλαϊαρτ Γκιρτ και ο Γάλλος Βέρικι Φιλιπ.

Ο άλλος αγώνας του ομίλου είναι μεταξύ Zenit Kazan και VfB Friedrichshafen στην Ρωσία

Λίγα λόγια για την αντίπαλο του Ολυμπιακού…

Το Aich/Dob είναι ένα μικρό χωριό 160 κατοίκων στα σύνορα της Αυστρίας με την Σλοβενία, τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από την πιο γνωστή Αυστριακή κοινότητα της περιοχής, το Μπλαϊμπουργκ. Δεν υπάρχει κάποιο πανδοχείο στο χωριό, παρά μόνο 2 εκκλησίες, μια εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης… και μια ομάδα βόλεϊ!

Η Posojilnica Aich/Dob, ιδρύθηκε το 1982 και αγωνίζονταν στο γυμναστήριο του πνευματικού κέντρου του Bleiburg μέχρι την άνοδο στην πρώτη κατηγορία όταν και δεν πληρούσε πλέον τις προδιαγραφές και μετακόμισε στο Σλοβένικο προάστιο Prevalje. Από το 2012 αγωνίζεται στο νεόδμητο κλειστό γυμναστήριο του Bleiburg. Τα τμήματα που καλλιεργεί είναι το βόλεϊ ανδρών, βόλεϊ γυναικών και το τένις.

Η άνοδος στην πρώτη κατηγορία ήρθε εννέα μόλις χρόνια μετά την ίδρυση της ομάδας, το 1991 και από τότε μέχρι και σήμερα τερματίζει πάντοτε μέσα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Έχει αγωνισθεί 12 φορές στα κύπελλα Ευρώπης ενώ το 2011 τερμάτισε στην τρίτη θέση του CEV Challenge Cup. Οι περισσότερες επιτυχίες για την ομάδα, έχουν έρθει μετά την συμμετοχή της για πρώτη φορά στον τελικό του πρωταθλήματος τον Μάρτιο του 2011.

Αναλυτικα:

2011
Δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Αυστρίας
Τρίτη θέση στο CEV Challenge Cup
Συμμετοχή στο MEVZA Final 4

2012
Δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Αυστρίας

2013
Πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Αυστρίας
Δεύτερη θέση στο MEVZA Final 4
Πρώτη συμμετοχή στο CEV Champions League

2014
Δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Αυστρίας
Δεύτερη θέση στο MEVZA Final 4