ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η καρδιά του Erasmus+ χτυπάει στον Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. διοργανώνει το προσεχές τριήμερο (1-3 Μαρτίου) τις εναρκτήριες συναντήσεις των προγραμμάτων «My Olympic Experience» και «Sports For Different Heroes» στο πλαίσιο της συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+. Εκπρόσωποι από ευρωπαϊκούς συλλόγους/μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων θα φιλοξενηθούν στον Πειραιά προκειμένου να ενημερωθούν για τα δύο νέα προγράμματα των οποίων ηγείται ο σύλλογος μας.

Ο «χορός» των συναντήσεων ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα με την εναρκτήρια συνάντηση του Sports For Different Heroes το οποίο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης  και την κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων. Ο αθλητισμός αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο ένταξης και προσαρμογής ξεπερνώντας κάθε πολιτιστικό και κοινωνικό εμπόδιο. Τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν κοινωνικούς φραγμούς και η αναπηρία προκαλεί αρνητικές αντιλήψεις και διακρίσεις σε πολλές κοινωνίες, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να αποκλείονται από την εκπαίδευση, την απασχόληση και το κοινωνικό περιβάλλον, γεγονός που τους στερεί ευκαιρίες που είναι απαραίτητες για την κοινωνική τους ανάπτυξη, την υγεία και ευημερία τους. Ο αθλητισμός διαμορφώνει αντιλήψεις και μεταμορφώνει στάσεις της κοινωνίας βοηθώντας έτσι να περιοριστούν το στίγμα και οι διακρίσεις κατά των ατόμων αυτών.  Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους της Χασκ Μλάντοστ, του Ερυθρού Αστέρα, της Λάτσιο και του ΑΠΟΕΛ τους βασικούς στόχους του προγράμματος, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων δράσεων, την οικονομική ανάλυση και την επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το περιεχόμενο και τις δραστηρίοτητες του προγράμματος μέσω της ιστοσελίδας www.sportsfordifferentheroes.com και μέσω Facebook στην σελίδα Sports For Different Heroes.

Στην συνέχεια το Σάββατο το πρωί, διεξάγεται στην αίθουσα «Red 1925» του Γηπέδου Καραϊσκάκης η Ημερίδα «Αθλητισμός για Όλους». Η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους εκφράζουν επανειλημμένα την ανάγκη έγκαιρης και αξιόπιστης ενημέρωσης, σε σχέση με τη σημασία, τα οφέλη και τις προοπτικές του αθλητισμού στη ζωή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μεταξύ των ομιλητών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Γενικής Γραμματέα του Ολυμπιακού κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κυρίου Ισίδωροου Κούβελου, του Προέδρου του Εκαπιδευτικού Ομίλου Ξυνή, κυρίου Σοφοκλή Ξυνή καθώς και λοιπών εκπροσώπων του επιστημονικού κλάδου όπως Καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.). Η εν λόγω Ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Γιατρών Του Κόσμου και της UNESCO Νοτιών Προαστίων, το Ίδρυμα Κόκκορη και την Εταιρεία C.J.T.

Το τριήμερο των συναντήσεων κλέινει την Κυριακή το πρωί με το πρόγραμμα «My Olympic Experience». Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της διοργάνωσης, της ανάπτυξης και του συντονισμού αθλητικών δραστηριοτήτων για «όλους». Κατά την διάρκεια υλοποίησης του, οι συμμετέχοντες σύλλογοι καλούνται να διοργανώσουν πολυαθλητικούς αγώνες για φιλάθλους και πολίτες των τοπικών κοινοτήτων τους, στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, διαδίδοντας το μήνυμα και τις αξίες που αντιπροσωπεύουν οι Αγώνες αυτοί, βελτιώνοντας παράλληλα το αθλητικό πνεύμα και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των συμμετεχόντων. Επιπλέον, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην διευκόλυνση της ένταξης των μειονοτήτων στις τοπικές κοινότητες και την καταπολέμηση των διακρίσεων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του συντονιστή Ολυμπιακού και των συνεργαζόμενων συλλόγων (Λέφσκι Σόφιας και Λάτσιο) θα συζητήσουν για τις βασικές λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την συγκεκριμένη δράση μέσω της ιστοσελίδας www.myolympicexperience.com και της σελίδας στο Facebook My Olympic Experience.

Εκτός από το διαδικαστικό κομμάτι, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν προγραμματίσει για τους επισκέπτες από το εξωτερικό πλήθος δράσεων με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά το μεγαλείο του Ολυμπιακού αλλά και τις ομορφιές της Πρωτεύουσας και του Πειραιά.