ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Θρυλική και μεγαλειώδης πρόκριση!

Ο Θρύλος προκρίθηκε πανηγυρικά στον Γ’ Γύρο του EHF Cup, αφού επικράτησε με 27-22 της Κόμλο, στο γεμάτο παλμό Ρέντη και ανέτρεψε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα  (34-29) στην Ουγγαρία. Οι Πειραιώτες, που είχαν τη θερμή συμπαράσταση 1.500 οπαδών τους, κατέθεσαν τεράστια ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και με σπουδαία εμφάνιση, πανηγύρισαν μια μεγαλειώδη επιτυχία. Απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα, που προέρχεται από το δυνατό ουγγρικό πρωτάθλημα, ο Θρύλος έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα, είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του ματς και απαντούσε κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι ισοφάριζαν και διατηρήσουν τη διαφορά των γκολ κάτω από τα 5 τέρματα.

Kαταιγιστικός στο πρώτο τέταρτο!

O Θρύλος ξεκίνησε ιδανικά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό, με σκόρερ τον Γρηγόρη Σανίκη. Δυο λεπτά αργότερα ακολούθησε το τέρμα του Αραπακόπουλο για το «ερυθρόλευκο» +2, ενώ στο 3:40 οι Ούγγροι παραβίασαν για πρώτη φορά την εστία του Τσιλιμπάρη με τον Γκρουντφέλντερ. Οι Πειραιώτες «απάντησαν» με τον Ρέινα, ο οποίος σκόραρε (4:20) για να επαναφέρει τη διαφορά των δυο τερμάτων, πετυχαίνοντας το 3-1. Η Κόμλο μείωσε εκ νέου, σε 3-2 με τον Σανίκη να πετυχαίνει στη συνέχεια το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, γράφοντας το 4-2 (5:30). Μετά το 4-3 που σημείωσε ο Ομπράντοβιτς στο 6:13, ο Θρύλος με δυο διαδοχικά γκολ των Τζηρά και Τσίλη αύξησε για πρώτη φορά το προβάδισμά του στο +3, αφού έφτασε στο 6-3. Η διαφορά αυτή μεγάλωσε αφού, μετά τον Κανδύλα (7-4), ο Τσίλης στη κόντρα «έγραψε» το 8-4 με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, εκμεταλλευόμενος και τη μεγάλη ώθηση που του έδινε ο κόσμος από τις εξέδρες του Ρέντη. Οι Ούγγροι σκόραραν μετά από ώρα, μειώνοντας σε 8-5, αλλά ο Θρύλος διατήρησε τον έλεγχο και με δυο διαδοχικά γκολ του  Τζήρα, λίγο πριν τη συμπλήρωση του 15ου λεπτού, πέτυχε το 10-5, ισοφαρίζοντας η διαφορά τερμάτων από το πρώτο παιχνίδι. Ο εξαιρετικός Σανίκης, διατήρησε το υπέρ των «ερυθρολεύκων» +5 για το 11-6 (15:03). 

Προσωρινή ισοφάριση και νέο «ερυθρόλευκο» προβάδισμα! 

Ωστόσο στο σημείο αυτό οι Ούγγροι αντέδρασαν και με 5-0 σερί, ισοφάρισαν σε 11-11 στο 21ο λεπτό. Στο σερί αυτό έβαλε τέλος ο Πάτρικ Λέμος ο οποίος στην κόντρα σκόραρε για το 12-11 στο 24ο λεπτό! Ο Ιγκόρ Άρσιτς στην επόμενη φάση, απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Μάρκοβιτς διατηρώντας το προβάδισμα σε «ερυθρόλευκα» χέρια και ο Τζηράς με εύστοχο πέναλτι στη συνέχεια έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στο Θρύλο για το 13-11. Ο ίδιος παίκτης μετά από εξαιρετική επίθεση σημείωσε το 14-11, δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Το 3-0 σερί των Πειραιωτών σταμάτησε στο 29’ με τον Μάρκοβιτς να νικάει αυτή τη φορά τον Άρσιτς και να μειώνει σε 14-12 με εύστοχο πέναλτι σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Ρέινα, τραυματίστηκε στα 3 πρώτα λεπτά του αγώνα και για το λόγο αυτό προφυλάχθηκε στη συνέχεια από το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

Με σούπερ άμυνα και ρυθμό στην επίθεση!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το γκολ των Ούγγρων (14-13), στο οποίο «απάντησε» άμεσα ο Πάτρικ Λέμος για το 15-13. Χάρη στα τέρματα των Μάρκοβιτς και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 15-15 (33:22) αλλά ο Τσίλης μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Θρύλο (16-15, 34:03). Ακολούθησε ένα ακόμα εξαιρετικό γκολ από τον Λέμος που επανέφερε τη διαφορά στο +2, σημειώνοντας το 17-15 (35:10). Ο Τσίλης στη συνέχεια σκόραρε δυο σερί τέρματα (36:10, 37:13) και χάρη στο «ερυθρόλευκο» 4-0 σερί το 15-15 μετατράπηκε σε 19-15 μέσα σε 4 λεπτά! Ενδιάμεσα είχαν αποβληθεί με κόκκινες κάρτες οι Λέμος και Κάτριζ. Το σερί του Ολυμπιακού σταμάτησε στο 38’ με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 19-16 με τον Γέρκοβιτς. Ο Πέταρ Μπούμπαλο έδωσε τη λύση στη συνέχεια για το 20-16 (40:47) και ο Δημήτρης Τζηράς με εύστοχο πέναλτι ανέβασε την διαφορά στο +5 σημειώνοντας το 21-16 στο 41:45. Στο 42:21 ο Δημήτρης Τζηράς μέσα σε πανδαιμόνιο σκόραρε ξανά για το 22-16, με το προβάδισμα των 6 τερμάτων να καλύπτει στο σημείο αυτό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. 

Κυριάρχησε απόλυτα!

Ο Θρύλος, που είχε κυριαρχήσει απόλυτα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με το τρίτο διαδοχικό τέρμα του Τζηρά «έγραψε» το 23-16 διευρύνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά στο +7 στο 45:43! Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τον Πέτρο Κανδύλα, να διευρύνει και άλλο το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα πετυχαίνοντας το 24-16 στο 48:41! Ο Θρύλος συμπλήρωνε 10 λεπτά από το 38:15 χωρίς να έχει δεχτεί γκολ και χάρη στο 5-0 σερί, μετέτρεψε το 19-16 σε 24-16 κάνοντας τεράστιο βήμα για τη σπουδαία πρόκριση! Στο 50:13 η Κόμλο σκόραρε μετά από 11 λεπτά, για 5η φορά στο δεύτερο ημίχρονο μειώνοντας σε 24-17 και πλησίασε σε 24-18 με τον Μάρκοβιτς στην κόντρα (51:15). Το σερί των Ούγγρων συνεχίστηκε για το 24-19 με τον Γκέρχαρντ. Επτά λεπτά πριν τη λήξη ο Τσιλιμπάρης με εντυπωσιακή επέμβαση μπλόκαρε  πέναλτι του Μάρκοβιτς και διατήρησε το +5! Ύστερα από άψογη επίθεση ο Σανίκης με μαγική ασίστ βρήκε τον Τσίλη και αυτός σκόραρε για το 25-19, ενώ απέμεναν έξι λεπτά για την ολοκλήρωση του συγκλονιστικού αγώνα!  

Διατήρησε τη διαφορά, πανηγύρισε την πρόκριση!

Οι Ούγγροι απάντησαν μειώνοντας σε 25-20, αλλά ο Τζηράς ανέβασε ξανά το δείκτη του σκορ στο +6 γράφοντας το 26-20 στο 56:06! Τρία  λεπτά πριν το φινάλε ο Δημήτρης Τζηράς με πέναλτι έγραψε το 27-20 για τον Θρύλο. Οι Ούγγροι απάντησαν και μείωσαν στα 5 γκολ τη διαφορά με το 27-22, ένα λεπτό πριν τη λήξη της συναρπαστικής αναμέτρησης! Ο Τσίλης αστόχησε στην επόμενη επίθεση και στα 30’’ που απέμεναν οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν την άμυνα, διατήρησαν το +5 και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση EHF Cup! Την Τρίτη (16/10) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση από την οποία θα μάθουν οι Πειραιώτες τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουν στο Γ' Γύρο της διοργάνωσης.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 7-4, 10-6, 11-10, 14-12 (ημχ.), 16-15, 19-16, 22-16, 24-16, 25-19, 27-22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 3, Χιμένες Ρέινα 1, Ασβεστάς, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 1, Σανίκης 3, Μπούμπαλο 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Δεληχρήστος, Τσίλης 6.

 

ΚΟΜΛΟ (Μπάλιντ Κίλβινγκερ): Γκράνιτς, Κάτζιρζ, Μανιολοβιτι, Παλ, Μάρσεκ, Κόβατς, Μάρκοβιτς 6, Μπάλαζ 1, Σελίμες, Σουνάικο 1, Γέρκοβιτς 7, Ζκόκαν 1, Γκέμπχαρντ 1, Γκρούνφελντερ 2, Ομπράντοβιτς 3, Μάτιτς.

Διαιτητές: Μπουαχέ- Μέγερ (Ελβετία), Παρατηρητής: Κωνσταντίνου (Κύπρος), Κόκκινες: 36:13 Λέμος- Κάτζιρζ

Δίλεπτα: 3-6, Πέναλτι: 4/4-3/5

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζαραβίνας: «Κλειδί ο κόσμος, παρέσυρε την ομάδα»

O προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά την σπουδαία επιτυχία στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Συζητάμε καταρχάς για μια διοργάνωση με πάρα πολύ δυνατές ομάδες και το κέρδος είναι ότι τα παιδιά θα παίξουν δυο ακόμα πολύ δυνατά παιχνίδια απέναντι σε πολύ ισχυρές ομάδες, όπου θα έχει την ευκαιρία το κοινό του Ολυμπιακού να δει δυο σπουδαίες αναμετρήσεις. Κλειδί για την επιτυχία μας ήταν ο κόσμος, ο οποίος παρέσυρε όλη την ομάδα. Με το σημερινό αγώνα εκτός από τη νίκη επειδή έχουμε στην ομάδα καινούργια παιδιά που προέρχονται από το εξωτερικό είναι σημαντικό να αρχίσουν να καταλαβαίνουν την αύρα του Ολυμπιακού. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι την Τετάρτη για το ελληνικό πρωτάθλημα και θέλω να παρουσιαστούμε σοβαροί»

Τσιλιμπάρης: «Όλα έγιναν όπως τα είχαμε σκεφτεί»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης δήλωσε μετά την ιστορική πρόκριση στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είναι η πρώτη ιστορική πρόκριση του τμήματος σε επόμενη φάση. Χωρίς να είμαι ενημερωμένος έχει πολλά χρόνια το ελληνικό χάντμπολ να προκριθεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Όλα έγιναν ακριβώς όπως τα είχαμε σκεφτεί. Είχαμε σκεφτεί ένα γεμάτο Ρέντη με τον κόσμο που σε όλα τα σημεία και ειδικά στο τέλος έδωσε την ώθηση για τον πρόκριση. Είχαμε κατανοήσει ότι πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ την αμυντική μας συμπεριφορά, πράγμα που συνέβη. Από κει και πέρα το παιχνίδι μας επιθετικά ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως και στην Ουγγαρία. Όλο αυτό το μείγμα, κόσμος, δυναμική άμυνα και υψηλή απόδοση στην επίθεση, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε ίσως να έρθει λίγο πιο εύκολα αλλά ακόμα και έτσι πήραμε τεράστια ικανοποίηση με την πρόκριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Εμείς τώρα γνωρίζουμε που οδεύουμε, σε μια κλήρωση όπου οι πιθανότητες να βρούμε ένα μεγαθήριο και αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Τζηράς: «Μας έδωσε την ώθηση ο κόσμος»

Ο Δημήτρης Τζηράς μετά τη σπουδαία επιτυχία δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Σίγουρα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του τμήματος είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό το επίτευγμα. Ο κόσμος ήταν ο 8ος παίκτης σήμερα και μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε σε μια πολύ μεγάλη πρόκριση. Παρ’ ότι οι Ούγγροι πλησίασαν στο σκορ η ομάδα έδειξε ψυχραιμία και στην κρίσιμη άμυνα στο τέλος έδωσε το καλύτερο σουτ για να φτάσει ο Τσιλιμπάρης σε μια πολύ σημαντική απόκρουση. Πιστεύω ότι η ομάδα άμα παίζει έτσι με αυτή την απόδοση και αυτό τον κόσμο δεν έχει να φοβάται τίποτα. Τέτοιες τεράστιες προκρίσεις χτίζουν και διαμορφώνουν τις μεγάλες ομάδες».

 

 Περισσότερα σε λίγο...

Video

Olympiacos SFP - Sport36 Komlo (EHF Cup, 14/10/2018, Olympiacos GOALS)