ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ισοπαλία στον Εύοσμο (17-17)

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Hanball Premier με τον «Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.»-Όμιλο Ξυνή να μένει στο 17-17 κόντρα στον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου. Οι Πειραιώτες έλεγχαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο και στη μεγαλύτερη διάρκεια του, θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη βάση της συνολικής τους απόδοσης και των ευκαιριών που δημιούργησαν.  

Καλό ξεκίνημα, απόλυτος έλεγχος στο πρώτο ημίχρονο

Ο Θρύλος ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση, άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλέξανδρου Αλβανού (1:35) και με τέρματα των Σανίκη και Τζηρά προηγήθηκε με 1-3 στο πρώτο πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης είχε πραγματοποιήσει 4 αποκρούσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν αυτό το προβάδισμα μέχρι το 11ο λεπτό για να το αυξήσουν σε 4-1 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αλέξανδρου Αλβανού (11:30), ύστερα από εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-4 με τον Κοκκώνη, ωστόσο ο Θρύλος «απάντησε» άμεσα με τον Κανδύλα να σημειώνει το 5-2, επαναφέροντας και πάλι το προβάδισμα των 3 τερμάτων. Στο σημείο εκείνο ο αθλητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τζηράς μετά από σπρώξιμο αντιπάλου, έπεσε στα κάγκελα και δέχθηκε χτύπημα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Μόλις ξεκίνησε και πάλι η αναμέτρηση οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 4-5 στο 20' αλλά με τους Τζηρά και Σανίκη ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-7 μέσα σε δυο λεπτά. Οι Πειραιώτες έφτασαν για πρώτη φορά στο +4 με σκόρερ τον Αλέξανδρο Αλβανό (4-8) και με το 4ο τέρμα του ίδιου παίκτη διαμορφώθηκε το 5-9 για να λήξει το ημίχρονο με  6-9 υπέρ του Θρύλου.

Ντέρμπι στο β' μέρος

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 8-9, ο Σανίκης πέτυχε το 8-10 αλλά στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν για πρώτη φορά σε 10-10. Ο ΔημήτρηςΤζηράς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, 10-11 (39:50) και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Βεσελίνοβιτς σε 11-11.  Με νέο τέρμα του Τζηρά διαμορφώθηκε το 11-12 αλλά οι γηπεδούχοι σκόραραν δυο σερί φορές για να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Κυπραίο να σημειώνει το 13-12 (43:00) στον αιφνιδιασμό. Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση καθώς με ένα σερί 4-0 μετέτρεψαν το 13-12 σε 13-16. Αχικά ο Τζηράς ισοφάρισε σε 13-13 και με έξοχο τέρμα του Αλέξανδρου Αλβανού ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα φτάνοντας στο 14-13 (47:58).  Στη συνέχεια ο Θρύλος απέκτησε και πάλι «αέρα» τριών τερμάτων με τον Αλβανό να διαμορφώνει το 15-13 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και τον Παντελή Κωστακίδη να «γράφει» 13-16. Στο 53' ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 15-16, όμως και πάλι ο Αλέξης Αλβανός έδωσε την λύση σημειώνοντας το 15-17 (54').

Μπορούσε τη νίκη...

Ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης απέκρουσε πέναλτι, ενώ είχε προηγηθεί δίλεπτη αποβολή του Αλβανού, διατηρώνοντας το 15-17. Μετά τη νέα δίλεπτη αποβολή του Τζηρά, ο Βεσελίνοβιτς μείωσε με πέναλτι του Βεσελίνοβιτς σε 16-17, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ο Παλάσκας ισοφάρισε σε 17-17 (56:43). Ο Πάνος Καραμπουρνιώτης κέρδισε το πέναλτι και την δίλεπτη αποβολή του Τσίλη, ωστόσο ο Αλέξανδρος Αλβανός αστόχησε και έτσι παρέμεινε το 17-17. Στην τελευταία επίθεση ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να σκοράρει όμως η προσπάθεια του Αλβανού σταμάτησε το δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ. Έτσι παρέμεινε το 17-17 στο πρώτο ντέρμπι του Ολυμπιακού με έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου.

ΠΑΟΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 17-17

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 1-4, 2-4, 3-5, 4-7, 6-9 (ημίχ.), 8-10, 10-10, 13-13, 13-15, 15-17, 17-17

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής, Παλάσκας 4, Γουργούμης, Τσίλης 2, Καραγκιοζόπουλος, Γκρκ, Νικολαΐδης 2, Κοκώνης 2, Αποστόλου, Πετρίδης, Οικονόμου, Μαστορογιάννης, Πέγιοβιτς, Κυπραίος 2, Βεσελίνοβιτς 5, Κοτανίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 2, Τζηράς 5, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Στουμπής, Ασβεστάς, Κανδύλας, Σανίκης 2, Αλβανός 7, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

Διαιτητές: Πατιός, Τσιάνας Δίλεπτα: 6-4 Πέναλτι: 2/3- 6/7

 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ: «Είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Είχαμε αρκετές ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι αλλά δεν το κάναμε. Είμαι ευχαριστημένος γιατί στο αμυντικό κομμάτι, πήγαμε τον αντίπαλο πολλές φορές σε παθητικό παιχνίδι και δεχθήκαμε γκολ στο τελευταίο σουτ. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα, ήταν το πρώτο ντέμρπι που παίξαμε και αγώνα με τον αγώνα θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Στον πρώτο γύρο έχουμε όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας. Είμαι ευχαριστημένος με το βαθμό συγκέντρωσης που είχαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και μέσα από αυτούς τους αγώνες θα γίνομαστε όλο και πιο δυνατοί».

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗΣ: «Ελέγχαμε το παιχνίδι»

Kωνσταντίνος Τσιλιμπάρης: «Είμαστε στο ξεκίνημα μιας χρονιάς και ακόμα προσπαθούμε να χτίσουμε το παιχνίδι μας. Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάκεια του αλλά δυστυχώς κάποια λάθη και αστοχίες δεν μας επέτρεψαν να φύγουμε με τη νίκη. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, το ανατρέψαμε και φεύγουμε με το βαθμό της ισοπαλίας. Είναι χρήσιμο το παιχνίδι για να βγουν συμπεράσματα και να προχωρήσουμμε στις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα». 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΝΙΚΗΣ: «Θα φεύγαμε νικητές»

Ο Γρηγόρης Σανίκης δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Το αποτέλεσμα όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι είναι δίκαιο. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα κακό δεύτερο. Θεωρώ ότι αν κρατούσαμε τα νορμάλ στάνταρ απόδοσης της ομάδας θα φεύγαμε νικητές. Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Εγώ το θεωρώ κακό αποτέλεσμα προσωπικά, ωστόσο θα κάνουμε ότι είναι δυνατό από εδώ και πέρα για να διορθώσουμε τα λάθη και να μην έχουμε παρόμειες απώλειες».