ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Κορυφαίοι Χρήστου και Σοφικίτης!

Δυο ακόμα σημαντικές τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι κολυμβητές του Ολυμπιακού,  Απόστολος Χρήστου και Βασίλης Σοφικίτης οι οποίοι αναδείχθηκαν κορυφαίοι στην κλασσική κολύμβηση, μέσα από την ψηφοφορία της ΚΟΕ.  Συγκεκριμένα ο Απόστολος Χρήστου αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής για το 2022 και ο Βασίλης Σοφικίτης κορυφαίος νέος κολυμβητής.

Οι δηλώσεις των δυο κορυφαίων κολυμβητών του Ολυμπιακού, στο περιοδικό της ΚΟΕ:

Απόστολος Χρήστου (Κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής):  «Ευχαριστώ πολύ για την επιλογή μου ως κορυφαίου κολυμβητή για το 2022 με βάση των επιτυχιών μου στους διεθνείς αγώνες. Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω δυνατά για τα επόμενα χρόνια με μεγάλο στόχο την διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες για την ελληνική κολύμβηση».

Βασίλης Σοφικίτης (Κορυφαίος νέος κολυμβητής):  «Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση για μένα που η ΚΟΕ με ανέδειξε ως τον καλύτερο νέο κολυμβητή του 2022. Το 2022 ήταν για μένα μία χρονιά σταθμός για την κολυμβητική μου πορεία, μία νέα αφετηρία και ένα δυνατό κίνητρο να βάλω μεγαλύτερους και δυσκολότερους στόχους. Το 2022 είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε δύο πολύ σημαντικές διορθώσεις, στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Κατάφερα να κατακτήσω από ένα χάλκινο μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση. Αυτή όμως η τεράστια επιτυχία ήταν αποτέλεσμα μιας ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας. Με καθοδηγητές τον Άκη Οικονόμου και τον Νίκο Φλεριανό, αλλά και όλους όσους πλαισίωναν το κλιμάκιο της Εθνικής, δουλέψαμε σε πολύ καλές συνθήκες στα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ. Το λιγότερο λοιπόν που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με βοήθησαν και σε αυτούς που με ανέδειξαν ως τον καλύτερο νέο κολυμβητή το 2022.

Το κολύμπι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και το έχω αγαπήσει, αλλά για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο σίγουρα έχω κάνει θυσίες και έχω στερηθεί κάποιες προσωπικές μου απολαύσεις. Άξιζε όμως τον κόπο γιατί αυτά που έχω πάρει μέχρι τώρα από το κολύμπι είναι υπέροχα, μοναδικά και θα με συνοδεύουν σε όλη μου τη ζωή.

Σε λίγες μέρες αποχαιρετούμε το 2022. Κρατάω μαζί μου όλες αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες που απέκτησα και με σκληρή και ομαδική δουλειά βάζουμε τους νέους μας στόχους για το 2023, που σίγουρα θα είναι δυσκολότεροι, ψηλότεροι και πιο απαιτητικοί.

Θα ευχηθώ σε όλη την κολυμβητική οικογένεια να έχουμε μία χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα για όλους μας και στους συναθλητές μου εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους που έχει βάλει ο καθένας τη νέα χρονιά. Από τις εμπειρίες μου μέχρι τώρα θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους μικρότερους νέους κολυμβητές. Να αγαπήσετε το κολύμπι, να συνεχίσετε να δουλεύετε και να είστε σίγουροι πως με σκληρή δουλειά μία μέρα, αργά ή γρήγορα, το κολύμπι θα σας ανταποδώσει πολλαπλάσια όλες τις θυσίες και τις στερήσεις που έχετε κάνει.

Καλή Χρονιά σε όλους μας!»