ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Κυρίαρχος ο Θρύλος στο Λαιμό, 9-5 τη Βουλιαγμένη!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Με εμφάνιση πρωταθλητή, ο Θρύλος κέρδισε με 9-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για την 1η αγωνιστική στην Α1. Κόντρα στον ΝΟΒ, οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης έπαιξαν εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση, κυριάρχησαν απόλυτα και μπήκαν με το «δεξί» στο φετινό «μαραθώνιο». Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ήταν η Ξενάκη, η οποία σκόραρε τρία γκολ κόντρα στην Βουλιαγμένη.

Προηγήθηκε με 5-2!

Πολύ δυνατά ξεκίνησε στο ματς με την Βουλιαγμένη ο Ολυμπιακός, ο οποίος άνοιξε το σκορ με την Ξενάκη από το φουνταριστό, ενώ στα 6:13, διπλασίασε τα τέρματά του με την Ελευθερία Πλευρίτου από την περιφέρεια. Στη συνέχεια, ο Θρύλος δέχθηκε γκολ από την Ριτζ, όμως με εξαιρετική επέμβαση της Σταματοπούλου, στην ίδια παίκτρια του ΝΟΒ, κράτησε το 2-1 (2:07). Έπειτα, οι «ερυθρόλευκες» έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 3-1, μετά από άστοχο πέναλτι της Σλίκινγκ, κάτι που κατάφεραν όμως στην επόμενη φάση, σκοράροντας με την Βασιλική Πλευρίτου στην κόντρα (1:08). Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, ωστόσο, δέχθηκε γκολ από την Ριτζ στην «εκπνοή» (0:05) του πρώτου οκταλέπτου, για αυτό και πήγε στο δεύτερο με προβάδισμα 3-2 επί των γηπεδούχων.

Με κεκτημένη ταχύτητα «μπήκε» στην δεύτερη περίοδο η ομάδα μας, η οποία με την Ξενάκη, στα 6:23, «βρήκε» ξανά δίχτυα κόντρα στην Βουλιαγμένη και έγραψε το 4-2, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, με την Σλίκινγκ από την περιφέρεια, διαμόρφωσε και το 5-2, το σκορ ημιχρόνου. Με τον Ολυμπιακό να έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία στο δεύτερο οκτάλεπτο και να κρατά τον ΝΟΒ στο «μηδέν». Κράτησε «χαμηλά» τον ΝΟΒ, έφυγε με τη νίκη! Με την ίδια δυναμική ξεκίνησαν τα κορίτσια του Θρύλου και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού γρήγορα-γρήγορα (7:10) ανέβασαν τη διαφορά επί των γηπεδούχων στο +4 (2-6), αυτή τη φορά με την Μαργαρίτα Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω. Στη συνέχεια, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, αν και δέχθηκαν τέρμα από την Ριτζ (3-6, 6:42), απάντησαν αμέσως (5:45) με την Ξενάκη και έγραψαν το 7-3 στον Λαιμό, συνεχίζοντας την φοβερή τους άμυνα. Κάτι που έκαναν οι «ερυθρόλευκες» και στην τελευταία περίοδο, στην οποία δέχθηκαν δύο γκολ από την Τανκέεβα, ενώ σκόραραν με την Σλίκινγκ (3-8) και την Βάσω Πλευρίτου (4-9).

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 0-2, 1-2, 2-2

Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ξενάκη (φουνταριστό, 7:40), 0-2 Ε. Πλευρίτου (περιφέρεια, 6:13), 1-2 Ριτζ (π/π., 3:20), 1-3 Β. Πλευρίτου (κόντρα, 1:08), 2-3 Ριτζ (π/π., 0:05)
2ο οκτάλεπτο: 2-4 Ξενάκη (κόντρα, 6:23), 2-5 Σλίκινγκ (περιφέρεια, 2:17)
3ο οκτάλεπτο: 2-6 Μ. Πλευρίτου (π/π., 7:10), 3-6 Ριτζ (περιφέρεια, 6:42), 3-7 Ξενάκη (φουνταριστό, 5:45)
4ο οκτάλεπτο: 3-8 Σλίκινγκ (περιφέρεια, 7:30), 4-8 Τανκέεβα (π/π., 5:58), 4-9 Β. Πλευρίτου (π/π, 5:35), 5-9 Τανκέεβα (φουνταριστό 0:48)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χ. Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ 2, Ελευθεριάδου, Κανετίδου, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 2, Τριχά, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Χαλδαίου

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αντιόπη Μελιδώνη): Κοτσιώνη, Καιφά, Χυδηριώτη, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου, Ριτζ 3, Τανκέεβα 2, Πάτρα, Καλαϊτζή, Β. Διαμαντοπούλου, Σάντα, Αγγελίδη, Πάτρα, Καλογεροπούλου, Ανδρεάδη

Δηλώσεις:

Χάρης Παυλίδης: «Δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι στην επίθεση, χάσαμε πολλά γκολ εύκολα, αλλά στην αρχή της περιόδου δίνουμε πάντα βάση στην άμυνα, χτίζουμε την ομάδα από εκεί. Δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις όλοι μαζί, δεν είμαστε έτοιμοι, έλειπαν οι μικρές για πολύ καιρό. Θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια, σίγουρα. Αυτό που κρατάω, είναι ότι παίξαμε με πολλή διάθεση, είχαμε καλό ρυθμό και η άμυνά μας ήταν αρκετά καλή».

Έλενα Ξενάκη: «Το ματς κρίθηκε στην άμυνα. Η άμυνα είναι το κλειδί της ομάδας μας! Για πρεμιέρα του πρωταθλήματος εμφανιστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα. Για την ατομική μου απόδοση; Ό,τι επιτυγχάνουμε είναι ομαδικό, η δουλειά είναι ομαδική».