ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Με... κεκτημένη ταχύτητα, «10 στα 10» οι νταμπλούχοι!

Με κεκτημένη ταχύτητα από την άνετη εκτός έδρας νίκη στην Τιφλίδα επί της Ντιναμό, για το Champions League, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού επικράτησε με 17-5 του Υδραϊκού στο Παπαστράτειο, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επιβεβαίωσαν, με την απόδοσή της, τη διαφορά δυναμικότητας με την ομάδα του Υδραϊκού και πανηγύρισαν την 10η νίκη σε ισάριθμα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-0, με τέρματα των Γενηδουνιά (7:30, 4:02) και Φιλίποβιτς, με τον Υδραϊκό να μειώνει σε 3-1. Στο 2:25, ο Φιλίποβιτς σκόραρε ξανά, από την περιφέρεια, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 4-1. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Θρύλος έφτασε +8, αφού «βρήκε» δίχτυα πέντε φορές, «κλείνοντας» το ημίχρονο με προβάδισμα 9-1. Στην τρίτη περίοδο, η διαφορά έφτασε στο +11 (12-1), με γκολ των Κολόμβου, Γούβη και Γραμματικού, με τον Φουντούλη να ευστοχεί σε πέναλτι (0:34) για το 13-2. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έφτασαν στην επικράτηση με 17-5.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 5-0, 4-1, 4-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου Τ., Γραμματικός 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης 1, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Φιλίποβιτς 3, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης

Υδραϊκός (Νίκος Καραμάνης): Πετρόπουλος, Ζώρζος, Σουζούκι, Παπαδημητρίου, Γκαράνης 1, Παπαβασιλείου 1, Μπλάνης, Ρομπόπουλος 2, Δημακόπουλος, Τακάτα 1, Κοντονής, Μπερτόλης, Μητράκης, Δαλαμπέκης, Μουρατίδης

Δηλώσεις:

Ιγκόρ Μιλάνοβιτς: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Πιέσαμε από την αρχή και αγωνιστήκαμε όπως πρέπει να κάνει μια μεγάλη ομάδα, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Στην αρχή της τελευταίας περιόδου έπαιξαν καλύτερα εκείνοι, εμείς κάπως πέσαμε αλλά καταφέραμε και κερδίσαμε και την τελευταία περίοδο. Είμαστε στην αρχή της σεζόν. Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε».

Γιώργος Δερβίσης: «Έχουμε διαφορά δυναμικότητας με τον Υδραϊκό. Παίξαμε καλά. Το δείξαμε αυτό και μέσα στο νερό. Φάνηκε η διαφορά. Το μυαλό μας είναι στο επόμενο ματς του Champions League, με αντίπαλο τη Γιαντράν Σπλιτ. Για αυτόν τον αγώνα προετοιμαζόμαστε. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος που έχουμε».