ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
"Μη σταματάς να βοηθάς"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Σαρωνίδα, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΜΚΟ «Κοινωνική Στήριξη» , τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για να ζεσταθούν παιδιά που ζουν σε ιδρύματα.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης  «Μη σταματάς, να βοηθάς» που έχει αναπτύξει από το 2013, στήριξε το κάλεσμα της «Κοινωνικής Στήριξης», και έδωσε το «παρών» προσφέροντας αγαθά  και χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Στη Σαρωνίδα βρέθηκε αντιπροσωπεία της ομάδας Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, αποτελούμενη από τις Άλκηστη Αβραμίδου, Εύη Τετζαλίδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βιργινία Νιαρχάκου και την μάνατζερ του τμήματος Αλεξάνδρα Καλογερά. Το τμήμα κολύμβησης εκπροσώπησε, ο πρωταθλητής του συλλόγου, Στέφανος Δημητριάδης.

Ενώ τον Ολυμπιακό, εκπροσώπησε επίσης, η Γενική Διευθύντρια Χριστίνα Τσιλιγκίρη. Ο Ολυμπιακός πιστός στην φιλανθρωπική δράση που πρεσβεύει και η πρωτοβουλία  «Μη σταματάς να βοηθάς» θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα να ενισχύει και να στηρίζει ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγκίρη τόνισε: "Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα σε κάθε κίνηση και προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα τη στήριξη και την ενίσχυση ατόμων και ομάδων ευπαθών, που το έχουν ανάγκη. Από πέρσι ξεκίνησε η δράση, «Μη σταματάς να βοηθάς», στο πλαίσιο της οποίας έχουν στηριχθεί και βοηθηθεί, πολλές κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.  Η δράση αυτή συνεχίζεται, είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί και είναι πρώτος, σε κάθε τομέα και σε κάθε δράση που πρεσβεύουν τις αρχές που έχουμε σαν σύλλογος και σαν στόχο έχουν την έμπρακτη βοήθεια στους ανθρώπους που μας έχουν πραγματικά ανάγκη".

Η μάνατζερ της ομάδας Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, Αλεξάνδρα Καλογερά, τόνισε ότι: "Είναι πολύ σημαντικό για ένα σωματείο, όπως ο Ολυμπιακός να μπορεί πέρα από τις αθλητικές δραστηριότητες τις οποίες διατηρεί σε ένα υψηλό επίπεδο να παρουσιάζει και ένα κοινωνικό πρόσωπο, γιατί δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην κοινωνία μας. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο τις δράσεις του με το περσινό αντίστοιχο κάλεσμα στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού, μετά ακολούθησαν πάρα πολλές δράσεις,  όπως η ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς Σέρβους, σε ιδρύματα κτλ. Ο Ολυμπιακός, όποια στιγμή το απαιτεί και το χρειάζεται η κοινωνία, έχει επιδείξει και αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων και των προσδοκιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αθλητές πρέπει να έχουν μια συνολική προσωπικότητα, και σαν άνθρωποι και σαν αθλητές".

 

Η πολίστρια του Ολυμπιακού, Άλκηστη Αβραμίδου, επεσήμανε: "Πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, με την δράση «ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ» είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτιά και ότι σε χαλεπούς καιρούς, όπως αυτοί που βιώνουμε τώρα της κρίσης, πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας.  Ο Ολυμπιακός με διάφορες ενέργειες το έχει κάνει αυτό πράξη.  Εμείς οι αθλητές είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα και βλέπουμε τι γίνεται στην κοινωνία μας, και ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κρίση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ακόμη περισσότερο την ανάγκη, να βοηθάμε το συνάνθρωπό μας όπως και όσο μπορούμε".

Η αμυντικός της ομάδας Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, Εύη Τετζαλίδου, πρόσθεσε: "Θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ δυνατή ενέργεια αυτό που κάνουμε και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να γίνεται και στο μέλλον. Έχει γίνει ήδη αρκετές φορές στο παρελθόν και ελπίζω να συνεχίσουμε να βοηθάμε με τέτοιου είδους φιλανθρωπίες. Σίγουρα ο αθλητής είναι πρότυπο για πολύ κόσμο και αυτό που κάνουμε και εμείς είναι να προσπαθούμε να δώσουμε ώθηση και σε άλλους ανθρώπους για να βοηθούν τον κόσμο που το έχει ανάγκη".

Η εκ των φουνταριστών της ομάδας Πόλο Γυναικών, Μαργαρίτα Πλευρίτου, υπογράμμισε: "Σίγουρα το να βοηθάς κάποιον είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας. Όσο μπορείς… ότι μπορείς να το κάνεις! Όσο περισσότερο μπορούμε πρέπει να βοηθάμε, μια φορά δεν είναι αρκετή για κάποιους που το έχουν ανάγκη και από τη στιγμή που μπορούμε να είμαστε δίπλα σε αυτούς που μας χρειάζονται, εμείς το κάνουμε πράξη".

Από την πλευρά της η φουνταριστή της ομάδας Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, Βιργινία Νιαρχάκου, είπε: "Είναι σημαντικό να βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκες και να είμαστε κοντά τους και σαν αθλητές και σαν άνθρωποι. Πραγματικά δεν είναι κάτι δύσκολο να συλλέξουμε όλοι κάποια πράγματα που δεν τα χρειαζόμαστε και να τα δωσουμε σε αυτούς που τα χρειάζονται πραγματικά. Αυτό θέλω να είναι και το μήνυμα μου σε όλους τους νέους της ηλικίας μου".

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, Στέφανος Δημητριάδης, δήλωσε κατά την παρουσία του στην εκδήλωση: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ και συμμετέχω σε ένα από τα δρώμενα του Ολυμπιακού όσον αφορά το φιλανθρωπικό κομμάτι. Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού στηρίζει αυτό το έργο και τη δράση του συλλόγου.  Σίγουρα ένας αθλητής με εμπειρία σε διοργανώσεις και με την Εθνική ομάδα είναι καλό να στηρίζει και να προβάλει το κοινωνικό χαρακτήρα του Ολυμπιακού. Θέλω να είμαι εδώ και να στηρίζω και στο μέλλον, τέτοιες προσπάθειες και ενέργειες".

 

Τέλος  η πρόεδρος της ΜΚΟ «Κοινωνική Στήριξη» κ. Αναστασία Τσιάκαλου, τόνισε: "Αρχικά να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό,  που είναι σήμερα μαζί μας, δείχνει πραγματικά σαν σύλλογος την ευαισθησία του, στους ανήμπορους συμπολίτες μας και στα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα και ειδικά αυτή τη συγκεκριμένη συγκυρία που όλοι χρειάζονται τη στήριξή μας.  Το σημερινό Bazaar, στηρίζεται από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών της περιοχής Σαρωνίδας και Αναβύσσου. Ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να υποστηρίξουμε παιδιά που ζουν σε ιδρύματα και να τους προσφέρουμε τη ζεστασιά που τόσο πολύ την χρειάζονται. Επίσης θα υποστηρίξουμε ανήμπορους συνανθρώπους μας και παιδιά με αναπηρία γιατί έτσι ξεκίνησε το σωματείου. Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον Ολυμπιακό  και ευχόμαστε να είναι πάντα δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο".