ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Μπορούσε τη νίκη, έφυγε με την ισοπαλία

Με αποτέλεσμα, μέσα σε μια δυνατή έδρα, συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο Champions League η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού.Οι «ερυθρόλευκοι», που θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη αν ήταν εύστοχοι στην τελευταία επίθεση, ήρθαν ισόπαλοι 9-9, με το Αννόβερο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες, μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, προηγήθηκαν και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μετά από ένα νεκρό διάστημα, αντέδρασαν με ψυχή πρωταθλητή, κάνοντας την ανατροπή και το 9-8 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Το Αννόβερο ισοφάρισε σε 9-9 και ο Ολυμπιακός, που δεν εκμεταλλεύτηκε την τελευταία επίθεση, έφυγε από τη Γερμανία με το βαθμό της ισοπαλίας.

Μπήκε δυνατά

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ κόντρα στο Αννόβερο με τον Μανώλη Μυλωνάκη. Οι Γερμανοί ισοφάρισαν αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά προβάδισμα με τον Μουρίκη για το 2-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, ο Δερβίσης έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, εκμεταλλευόμενος τον παίκτη παραπάνω. Οι γηπεδούχοι., τρέχοντας ένα σερί 3-0, πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα, με 4-3 στο 1:52 της δεύτερης περιόδου. Ο Ομπράντοβιτς ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό αλλά το Αννόβερο σχεδόν στη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου, προηγήθηκε εκ νέου με 5-4.

Ανατροπή με ψυχή πρωταθλητή

Ένα νεκρό διάστημα των Πειραιωτών, σε άμυνα και επίθεση, έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Αννόβερο να κάνουν ένα σερί 2-0 στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου και να προηγηθούν με 7-4. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν από το 3:50 χωρίς τον Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος δέχτηκε την τρίτη του αποβολή στον αγώνα. Μετά από πολύ ώρα ο Ολυμπιακός, βρήκε σκορ από τον Γούνα, στον παίκτη παραπάνω και μείωσε σε 7-5 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Πειραιώτες, μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Αρχικά μείωσαν σε 7-6 με τον Μπούσλιε από την θέση του φουνταριστού, ενώ ο Κροάτης ήταν αυτός που, με καταπληκτικό ψιλοκρεμαστό σουτ, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (7-7 στο 6:03). Το Αννόβερο απάντησε με τον Ρεάλ, για το 8-7, αλλά ο Γενηδουνιάς έδωσε άμεσα τη λύση για τον Ολυμπιακό, ισοφαρίζοντας εκ νέου. Η ολική ανατροπή για τους Πειραιώτες ήρθε από τον Αλέξανδρο Γούνα, ο οποίος διαμόρφωσε το 9-8, δίνοντας προβάδισμα στους Πρωταθλητές Ευρώπης, μετά από ώρα στον αγώνα. Το τελικό 9-9 διαμόρφωσε ο Τζιορτζέτι , στο 00:36, καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την τελευταία επίθεση στον αγώνα

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 4-2, 2-1, 2-4

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Μυλωνάκης (6:05), 1-1 Μπργκούλιαν Ντ  (π/π, 5:00), 1-2 Μουρίκης (4:11),

2ο οκτάλεπτο: 1-3 Δερβίσης (π/π, 6:57), 2-3 Μπουκόφσκι (6:09), 3-3 Ράντοβιτς (πέναλτι, 2:13), 4-3 Μπργκούλιαν Ντ. (π/π, 1:52), 4-4 Ομπράντοβιτς (π/π, 00:33), 5-4 Μπργκούλιαν Ντ. (00:08)

3ο οκτάλεπτο: 6-4 Ράντοβιτς (7:41), 7-4 Τζιορτζέτι  (πέναλτι, 7:04), 7-5 Γούνας (π/π, 1:13)

4ο οκτάλεπτο: 7-6 Μπούσλιε (φουνταριστός, 6:52), 7-7 Μπούσλιε (περιφέρεια, 6:03), 8-7 Ρεάλ  (π/π, 5:11), 8-8 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 4:41), 8-9 Γούνας (περιφέρεια, 3:49), 9-9 Τζιορτζέτι (00:36)

Αννόβερο: Σκένκελ, Κόρουσιτς,  Τζιορτζέτι 2, Ρεάλ 1,  Μπργκούλιαν 3, Ράντοβιτς 2, Τζόκιτς, Πρέους, Σέκουλιτς, Μπουκόβσκι 1, Μπαν, Γουίνκελχορστ, Γκετζ

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Κάκαρης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, τα εξής: «Ένα παιχνίδι που, πριν ξεκινήσει, ήμασταν το απόλυτο φαβορί και όπως ξεκίνησε έδειχνε ότι, πράγματι, θα ήταν έτσι μέχρι το τέλος. Κάναμε μια μεγάλη κοιλιά, στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο, με πολλά αδικαιολόγητα χαμένα σουτ και δεχτήκαμε επιπόλαια γκολ, με προσωπικά λάθη. Αυτά μας φέρανε με την πλάτη στον τοίχο και τρία γκολ πίσω, ένα οκτάλεπτο πριν τη λήξη. Σίγουρα στην τελευταία περίοδο, παίξαμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας δυνατότητες και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε στο τέλος. Πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά, να μάθουμε από τα μαθήματα στη Βερόνα και εδώ και να αντιδράσουμε. Δεν υπάρχει λόγος να απογοητευτούμε για κάτι. Μέχρι τώρα είναι όλα στραβά και εξωαγωνιστικά αλλά και αγωνιστικά και σίγουρα είναι στο χέρι μας, όσο πιο σύντομα μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση και να εμφανιστούμε με το γνωστό μας πρόσωπο».