ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Νίκησε και τον Δούκα και στοχεύει κορυφή! 

Οι Έφηβοι του Ολυμπιακού επικράτησαν εντός έδρας με 28-15 του ΑΣΕ Δούκα το βράδυ της Κυριακής (13/3), στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Εφήβων Κ18 της ΕΣΧΑ, φτάνοντας τους 22 βαθμούς που τους φέρνει στην κορυφή του ομίλου σε ισοβαθμία με τον Άρη Νίκαιας. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Νίκου Γραμματικού, που φαίνεται να έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι σε καλή βραδιά τον Μιχάλη Ρούσο, ο οποίος σημείωσε 10 τέρματα για την ομάδα του, ενώ ακόμη 9 πέτυχε ο Πέτρος Βαμβακάρης, με τη σύνθεση των «ερυθρολεύκων» να περιλαμβάνει και έξι παίκτες από την ομάδα Παίδων. Την 15η αγωνιστική οι Έφηβοι του Ολυμπιακού θα έχουν ρεπό, γεγονός που θα δώσει χρόνο για ξεκούραση αλλά και αποκατάσταση των μικροτραυματισμών που πλήττουν την ομάδα, έτσι ώστε να εμφανιστεί έτοιμη για την αναμέτρηση με την Ασπίδα Αγίων Αναργύρων που θα ακολουθήσει στην 16η «στροφή» του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά δρώμενα της αναμέτρησης με τον Δούκα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε «διαβασμένος» και από το πρώτο σφύριγμα του αγώνα δεν έδωσε περιθώρια στον αντίπαλο του, επέβαλλε τον δικό του ρυθμό και πήρε προβάδισμα με 4-3 στα πρώτα 10'. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ, όμως ο Ολυμπιακός με ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, κατάφερε να διευρύνει το υπέρ του προβάδισμα στο +5, πρώτα για το 12-7 και λίγο αργότερα για το 14-9, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την αμυντική τους λειτουργία, γεγονός που έφερε ένα επιμέρους σκορ 5-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων», για το 19-10, λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Ολυμπιακός στα μισά του ημιχρόνου κατάφερε να φτάσει τη διαφορά σε διψήφια τιμή, με το 21-11 να αποτυπώνει την υπεροχή της ομάδας του Νίκου Γραμματικού, η οποία στη συνέχεια ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα και έφτασε 5' πριν το φινάλε να προηγείται με 24-14. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης επιφύλασσαν ακόμη 4 τέρματα για τον Ολυμπιακό, που έφτασε στο 28-15 και πήρε με αυτόν τον τρόπο μια δίκαιη και πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 

ΟΛΥΜΠΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Νίκος Γραμματικός) Ανδριώτης, Οικονόμου 3, Γκορόγιας 1, Βαμβακάρης 9, Κουτουλογένης 1, Ξάμπλας, Τσολάκης 1, Χρυσουλης, Φουσέκας, Ρούσος 10, Βαμκίδης, Παπαδονικολάκης 1, Τσορτέκης 2, Προκοπίου, Γραμματικός, Μπουρλόκας