ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Νίκη στα Βριλήσσια για τους Έφηβους

«Ζωντανοί» στο κυνήγι της πρώτης θέσης παρέμειναν οι Έφηβοι του Ολυμπιακού μετά και την εκτός έδρας νίκη επί του Ε.Σ.Ν Βριλησσίων με 28-18 το βράδυ της Τετάρτης (2/3), για την 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΣΧΑ. Ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού και επέβαλε τον ρυθμό του από την αρχή έως το τέλος, ενώ είχε σε καλή βραδιά τον Ρούσο, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκορερ της αναμέτρησης για τους Πειραιώτες με 12 τέρματα. Με αυτό το αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά στο -2 από Δούκα και Άρη Νίκαιας που βρίσκονται στην κορυφή, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου (5/3) και ώρα 17:30 θα αναμετρηθούν με τον Πανελλήνιο ΓΣ για την εξ αναβολής 12η αγωνιστική.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού εμφανίστηκε από το πρώτο σφύριγμα του αγώνα αποφασισμένη να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη και πήρε αέρα 5 τερμάτων με την συμπλήρωση 15’ παιχνιδιού, για το 3-8. Ο Ολυμπιακός άσκησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη συνέχεια και πέτυχε άλλα 8 τέρματα σε διάστημα δέκα λεπτών, για το 8-16, ενώ στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 10-16, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ομάδα από τα Βριλήσσια δεν έβρισκε τρόπους να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των «ερυθρολεύκων», γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφιες τιμές, για το 11-21, μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Η συνέχεια δεν επιφύλασσε κάποια δραματική αλλαγή στην εικόνα του παιχνιδιού, με τους Πειραιώτες να απαντούν σε όσες περιπτώσεις οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κατεβάσουν τη διαφορά στο -9, με αποτέλεσμα να πάρουν μια άνετη νίκη με τελικό σκορ 28-18.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Νίκος Γραμματικός) Οικονόμου 1, Γκορόγιας 3, Βαμβακάρης 5, Τσωράκης 1, Μαρης, Ρούσος 12, Παπαδονικολάκης 1, Προκοποίου 5, Μπουρλόκας, Τσορτέκης