ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Οι δηλώσεις των πρωταθλητών!

Διαβάστε τι δήλωσαν στο olympiacossfp.gr οι αθλητές της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους και 10ου διαδοχικού.

Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς: «Οι στόχοι ήταν τρεις: πρωτάθλημα, Κύπελλο και όσο πιο ψηλά μπορούμε στην Ευρώπη. Πετύχαμε τους δύο από τους τρεις, αν και νομίζω αδικήσαμε λίγο τους εαυτούς μας στην Ευρώπη, αλλά όλα είναι μέσα στον αθλητισμό. Του χρόνου, ελπίζω να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην κορυφή! Εμείς, πάντα οφείλουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να φέρνουμε τρόπαια».

Φίλιπ Φιλίποβιτς: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το πως διαχειριστήκαμε αυτή τη σειρά των τελικών με τη Βουλιαγμένη. Ξέραμε, ότι αυτό το παιχνίδι θα ήταν και το πιο δύσκολο, γιατί όλη η πίεση θα ήταν σε εμάς, κάτι που μπορούσε κανείς να διαπιστώσει από το πρώτο λεπτό. Όμως, είμαι ικανοποιημένος από το πώς αντέδρασαν όλα τα παιδιά στο δεύτερο μέρος του αγώνα και παρότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη πριν τη διαδικασία των πέναλτι, είμαι χαρούμενος που τελικά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Είδαμε, ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, ακόμα και αν έχεις στην ομάδα σου σπουδαίους παίκτες, τίποτα δε σου εγγυάται ότι θα πετύχεις με την πρώτη και σίγουρα, θα πρέπει να παλεύουμε για όλα τα παιχνίδια και για όλα τα τρόπαια. Είμαι στεναχωρημένος από την πορεία που είχαμε στην Ευρώπη, αν και νομίζω ότι δεν μας άξιζε αυτός ο αποκλεισμός, καθώς ήμασταν αρκετά άτυχοι, με τραυματισμούς και κρούσματα. Ελπίζω, να έχουμε λίγο παραπάνω τύχη του χρόνου και με το φετινό μάθημα, να είμαστε προετοιμασμένοι για να παλέψουμε στην Ευρώπη. Άλλωστε, για αυτό με έφεραν στην ομάδα. Απόλαυσα κάθε στιγμή με τα παιδιά φέτος, και θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον Θόδωρο (σ.σ Βλάχο), γιατί είναι ένας θρύλος του Ολυμπιακού και έχει αφιερώσει όλη του την καρδιά σε αυτή την ομάδα. Ξέρω πόσο δύσκολο ήταν κάθε παιχνίδι του εδώ, γνωρίζοντας ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά εδώ. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την εμπειρία και τις γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μου, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Ελλάδος και κατέκτησε και το Champions League με τον Ολυμπιακό».

Κώστας Μουρίκης: «Η αλήθεια είναι, ότι η χρονιά ολοκληρώνεται με μια γλυκόπικρη γεύση. Η ομάδα αυτή φτιάχτηκε για να κατακτήσει τα πάντα, μαζί και το ευρωπαϊκό. Δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε στην Ευρώπη και το ότι δεν προκριθήκαμε στο Final-8 είναι κάτι που έχει να συμβεί χρόνια στον σύλλογο, καθώς πάντα η ομάδα φτιάχνεται για μεγάλα πράγματα. Η χρονιά κλείνει με το νταμπλ και είμαι σίγουρος, ότι του χρόνου, με τις απαραίτητες κινήσεις, η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρώπη».

Γιάννης Φουντούλης: «Η φετινή χρονιά έκλεισε με ακόμη μια κατάκτηση για τον Ολυμπιακό. Σίγουρα, ήταν ιδιαίτερη χρονιά, διαφορετική σε σχέση με αυτό που περιμέναμε. Το ότι δεν θα είμαστε στο Final-8 μας πληγώνει, γιατί αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος, αλλά πολλές φορές υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες. Παρόλα αυτά, κλείσαμε με έναν ευχάριστο τρόπο τη σεζόν, με την κατάκτηση του νταμπλ, που δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο. Ευελπιστώ, αυτή την αποτυχία στο κομμάτι της Ευρώπης θα την αξιοποιήσουμε και θα την διαχειριστούμε όπως πρέπει, προκειμένου να εμφανιστούμε πιο έτοιμοι του χρόνου, για να διεκδικήσουμε αυτό που όλοι θέλουμε».

Θανάσης Χρυσοσπάθης: «Είναι πολύ σημαντικό, ότι καταφέραμε να πάρουμε και φέτος το πρωτάθλημα. Έγινε ακόμα πιο σημαντικό, μετά την απώλεια της Ευρώπης. Μπορεί να μην είναι επιτυχημένη στο 100% η χρονιά, λόγω της Ευρώπης, αλλά το σημαντικό είναι, ότι διατηρήσαμε τα σκήπτρα στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος, ότι του χρόνου θα πάμε πολύ καλύτερα».

Γιώργος Δερβίσης: «Πετύχαμε τους δύο βασικούς στόχους, που είναι πάντα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είχαμε ομάδα που μπορούσε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Κρατάμε, ότι είμαστε πρωταθλητές και κοιτάμε την επόμενη μέρα, ώστε του χρόνου να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μας, όπως και σήμερα. Ευχαριστώ πολύ τον κόουτς μας, τον Θοδωρή Βλάχο, του αφιερώνω το τρόπαιο».

Μανώλης Ζερδεβάς: «Σίγουρα, μας μένει μια πικρία από την Ευρώπη. Θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην Ελλάδα και το δείξαμε. Η Βουλιαγμένη ήρθε σήμερα, για να παίξει το τελευταίο της… χαρτί και μας έβαλε δύσκολα. Εμείς κρατάμε το αποτέλεσμα που φέρνει ακόμα ένα νταμπλ στον Ολυμπιακό και ελπίζουμε, στη συνέχεια, να έχουμε ανάλογες επιτυχίες και στην Ευρώπη».

Νίκος Γκίλλας: «Είμαστε χαρούμενοι που έκλεισε η χρονιά, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Ναι μεν υπάρχει η πίκρα από το Champions League, αλλά πιστεύω, ότι θα πατήσουμε ξανά στα πόδια μας, θα δουλέψουμε σκληρά, για να είμαστε έτοιμοι για του χρόνου, να πετύχουμε αυτό που δεν πετύχαμε στην Ευρώπη. Η κυριαρχία μας στην Ελλάδα συνεχίζεται».

Αχιλλέας Γραμματικός: «Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Πετύχαμε το ντάμπλ και θα θέλαμε να ήμασταν και στο Final-8, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Κρατάμε ότι πήραμε τα δύο εγχώρια τρόπαια και προχωράμε».