ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Βασιλιάς της Ευρώπης!

Θρίαμβος, άθλος, μεγαλείο, υπερηφάνεια! Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης κερδίζοντας με 7-6 την Ντουναϊσβάρος και εκ των διοργανωτών του Final 4 της Εuroleague στο μεγάλο τελικό μέσα στη Βουδαπέστη. Στην ένατη παρουσία του σε ευρωπαϊκό τελικό, ο Θρύλος κατέκτησε τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο Γυναικών και αναδεικνύεται για 2η φορά πρωταθλητής Ευρώπης, επιστρέφοντας στο θρόνο της κορυφαίας ομάδας της Γηραιάς Ηπείρου, μετά το 2015 όταν είχε κατακτήσει την Ευρωλίγκα επικρατώντας με 10-9 της Σαμπαντέλ στο Παπαστράτειο.

Το μέγεθος της επιτυχίας είναι ανυπέρβλητο, για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη η οποία βρίσκεται σταθερά στην ελίτ του ευρωπαϊκού πόλο, αφού από το 2015 μετράει 4 παρουσίες και με τη φετινή δυο «back2back» στους τελικούς της Euroleague, καθώς τη φετινή σεζόν ξεπέρασε μια σειρά από δυσκολίες που φάνταζαν αξεπέραστες. Με αμιγώς ελληνική σύνθεση, χωρίς καμία ξένη αθλήτρια, ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε στις ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν, στην οποία διακόπηκε για 4 μήνες αρχικά και δυο φορές το εγχώριο πρωτάθλημα, δεν είχε πολλούς αγώνες αλλά ούτε και τη δυνατότητα να κάνει προετοιμασία.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, ανταγωνίστηκε ομάδες που είχαν ρυθμό από τα πρωταθλήματα τους τα οποία διεξάγονταν κανονικά και τις ξεπέρασε!

Απέκλεισε στη φάση των «8» την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ , ανατρέποντας την ήττα (14-12) στη Βαρκελώνη και με το εντυπωσιακό 10-5 στο Παπαστράτειο, πήρε το εισιτήριο για να βρεθεί στη Βουδαπέστη.

Έφτασε και πάλι μέχρι το τέλος της διαδρομής, νικώντας μέσα στην έδρα τους και τις δυο Ούγγρικες ομάδες. Και σκαρφάλωσε πανάξια στην κορυφή της Ευρώπης.  Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό με τον Ολυμπιακό να γεμίζει υπερηφάνεια τον κόσμο του και όλους  τους Έλληνες.

Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης!

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα με τη Ντουναϊσβάρος, οι ερυθρόλευκες, με ψυχή, με καρδιά, με απαράμιλλη θέληση για την κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που ήταν εμφανές σε ολόκληρο τον τελικό ήταν συγκλονιστικές και στέφθηκαν πανάξια πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Οι ψυχωμένες παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την Βάσω Πλευρίτου να σκοράρει το νικητήριο γκολ, 2:39 πριν τη λήξη για το τελικό 7-6, χάρη στο οποίο κατέκτησαν επάξια την πρώτη θέση και το Κύπελλο πρωταθλητριών για το 2021, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης!

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Το παιχνίδι ήταν κλειστό στο ξεκίνημα με τον Ολυμπιακό και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το πρώτο μισό. Στα 4:28, η Νικόλ Ελευθεριάδου αξιοποίησε την παίκτρια παραπάνω και άνοιξε το σκορ, βάζοντας τον Θρύλο στη θέση του οδηγού. Η Ουγγρική ομάδα ισοφάρισε με την Ζίγκλερ στην παίκτρια παραπάνω στα 2:57, όμως η Βάσω Πλευρίτου, με τον ίδιο τρόπο επανέφερε το προβάδισμα γράφοντας το 2-1 (2:25). Με σουτ της Γκάρντα από την περιφέρεια, η Ντουναϊσβάρος ισοφάρισε εκ νέου (1:14), αλλά η Μαργαρίτα Πλευρίτου, αξιοποίησε για τρίτη φορά τον παίκτη παραπάνω (0:39), πετυχαίνοντας το 3-2, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Εναλλαγή στο σκορ αλλά παρέμεινε στη θέση του οδηγού

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τη Ζίλαγκι να σκοράρει δυο σερί τέρματα (6:50, 6:06) και να βάζει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τη Ντουναϊσβάρος, η οποία έφτασε στο 3-4. Η Βάσω Πλευρίτου, απάντησε για τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε άμεσα σε 4-4, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό της γκολ στα 5:02. Στα λεπτά που ακολούθησαν η Χρυσή Διαμαντοπούλου πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις σε τρεις διαδοχικές προσπάθειες της Γκάρντα και σε μια της Μούξι. Στα 16’’ πριν τη λήξη η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα η αρχηγός Άλκηστη Αβραμίδου για να δώσει ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, γράφοντας το 5-4, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Ανατροπή η Ντουναϊσβάρος και ισοφάριση με Τσουκαλά!

Μπαίνοντας στην 3η περίοδο, ο Ολυμπιακός είχε την Μαργαρίτα Πλευρίτου και τη Χριστίνα Τσουκαλά χρεωμένες με δυο αποβολές και δέχθηκε την ισοφάριση με μακρινό σουτ της Γκάρντα για το 5-5 (6:52). Στα 3:54 η Μυριοκεφαλιτάκη κέρδισε το δεύτερο πέναλτι από την ωστόσο αυτή τη φορά, η Αβραμίδου δεν κατάφερε να νικήσει την Μάγιαρι. Σα να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση οι Ουγγαρέζες ήταν αυτές που σκόραραν με πέναλτι με την Γκάρντα να πετυχαίνει το 5-6 (3:22). Οι «ερυθρόλευκες» είχαν την απάντηση με τη Χριστίνα Τσουκαλά να σημειώνει ένα εξαιρετικό τέρμα από την περιφέρεια, ισοφαρίζοντας σε 6-6 (2:06). Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι και παρέμεινε το σκορ αυτό στη λήξη της 3ης περιόδου.

Στο θρόνο του Πρωταθλητή Ευρώπης!

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, ο Ολυμπιακός έχασε την Μαργαρίτα Πλευρίτου η οποία χρεώθηκε με την τρίτη της αποβολή και το 6-6 παρέμεινε στη μεγαλύτερη διάρκεια του οκταλέπτου. Στα 2:39 πριν τη λήξη, ο Ολυμπιακός κέρδισε την αποβολή, ο Χάρης Παυλίδης κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει την «ερυθρόλευκη» επίθεση. Οι πολίστριες του Θρύλου γύρισαν υποδειγματικά τη μπάλα και η Βάσω Πλευρίτου με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 7-6 σκοράροντας το 3ο προσωπικό της τέρμα στα 2:39. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Θρύλος διαχειρίστηκε υποδειγματικά το υπέρ του προβάδισμα, έβγαλε εξαιρετικές άμυνες και πανηγύρισε έναν τεράστιο θρίαμβο.

Ο Θρύλος στο θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης!

Τα οκτάλεπτα:  3-2, 2-2, 1-2, 1-0

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο:  1-0 Ελευθεριάδου (π/π., 4:28), 1-1 Ζίγκλερ (π/π., 2:57), 2-1 Β. Πλευρίτου (π/π., 2:25), 2-2 Γκάρντα (περιφέρεια, 1:14), 3-2 Μ. Πλευρίτου (π/π., 0:39)

2ο οκτάλεπτο: 3-3 Ζίλαγκι (6:50), 3-4 Ζίλαγκι (π/π., 6:06), 4-4 Β. Πλευρίτου (π/π., 5:02), 5-4 Αβραμίδου (πέναλτι, 0:16)

3ο οκτάλεπτο: 5-5  Γκάρντα (περιφέρεια, 6:52), 5-6 Γκάρντα (πέναλτι, 3:22), 6-6 Τσουκαλά (περιφέρεια, 2:06)

4ο οκτάλεπτο:  7-6 Β. Πλευρίτου (π/π., 2:39)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη , Σταματοπούλου

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ: Μάγιαρι, Ζίλαγκι 2, Παλ, Koυρισάτι, , Χόρβατ, Μαγιό, Ζαμπό, Γκάρντα 3, Ζίγκλερ 1, Μούξι, Μπρεζόφσκι, Ζελάκ, Σάσμπεν

Video

Olympiacos SFP - Dunaujvaros FVE [7-6] (LEN Euroleague, 01/05/2021)