ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ο απολογισμός της πρώτης μέρας στη Θεσσαλονίκη

Με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα ολοκλήρωσε η ομάδα Εφήβων του Ολυμπιακού την πρώτη μέρα στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων (Κ17) που διεξάγεται στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης. Το πρωί της Παρασκευής (8/7) η ομάδα του Σάκη Πλατανίτη δεν τα κατάφερε απέναντι στην οικοδέσποινα ομάδα του ΠΑΟΚ και, παρά την προσπάθεια, γνώρισε την ήττα με 18-8. Λίγες ώρες αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι», με εμφανώς βελτιωμένη εικόνα, πήραν τη νίκη απέναντι στον ΟΥΚ Βόλου με 14-12 και πλέον έχουν λίγες ώρες ξεκούρασης μπροστά τους, ώστε να προετοιμαστούν για τους δύο αυριανούς αγώνες με ΝΟ Χανίων (12:30) και Παναθηναϊκό (20:00), με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, και οι δύο ομάδες επιστράτευσαν μία αναγνωριστική προσέγγιση του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε δύο περιπτώσεις το προβάδισμα των γηπεδούχων (2-2). Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Ολυμπιακού δεν είχε την ίδια συγκέντρωση και κυρίως την αμυντική προσήλωση που είχε στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να δεχθεί 6 συνεχόμενα τέρματα, που έφεραν το 8-2 στο ημίχρονο. Τα δύο συνεχόμενα τέρματα του Μπουρίκα και το ωραίο τελείωμα του Μπαλτζή, δεν άλλαξαν κάτι στην εικόνα του αγώνα, καθώς οι Θεσσαλονικείς διαχειρίστηκαν την υπέρ τους διαφορά, ενώ το τέρμα του Μυρίλου λίγο πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό 18-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-0, 5-3, 5-3

Η εξέλιξη του αγώνα με τον ΟΥΚ Βόλου: 

Στην αναμέτρηση με την ομάδα του Βόλου, η ομάδα του Σάκη Πλατανίτη θέλησε από νωρίς να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκης και, ήδη από το πρώτο οκτάλεπτο πήρε προβάδισμα στο σκορ χάρη στα δύο τέρματα του Μπαλτζή και την πολύ ωραία ψηλοκρεμαστή προσπάθεια του Λιαντζίρη στην εκπνοή, για το 4-1. Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες σκόραραν εναλλάξ από δύο τέρματα (6-3) μέχρι τα μισά του οκταλέπτου, ενώ στη συνέχεια οι Πειραιώτες ανέβασαν κι άλλο την υπέρ τους διαφορά στο +4, διαμορφώνοντας το 8-4 στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, η ομάδα του Βόλου αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και με τρία γρήγορα τέρματα στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, μείωσε σε 8-7, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το ολιγόλεπτο «μούδιασμα» και βρήκαν λύσεις επιθετικά με τους Ζάρρα και Μπουρίκα φτάνοντας και πάλι στο +3 (11-8). Στο τελευταίο κομμάτι του τρίτου δεκαλέπτου, ο Βόλος, με νέα αντεπίθεση, σκόραρε δις πριν το φινάλε, με το 11-10 να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την τέταρτη περίοδο. Μετά από 4’ χωρίς κάποιο τέρμα στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός δέχθηκε την ισοφάριση (11-11) από τον Μεριστούδη, όμως στην αμέσως επόμενη φάση ανέκτησε τα ηνία με τον Λεμονή να σκοράρει με όμορφη προσπάθεια από την περιφέρεια, για το 12-11. Ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό αργότερα πέτυχε το 13-11 με πανομοιότυπο τρόπο, ενώ η όμορφη λόμπα από τον Λιαντζίρη, 29’’ πριν το φινάλε, «σφράγισε» και τυπικά τη νίκη για την ομάδα του Σάκη Πλατανίτη με τελικό σκορ 14-12.

 

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 3-6, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Σάκης Πλατανίτης) Χατζηνάς, Λιαντζίρης, Διρχαλίδης, Λεμονής, Ζάρρας, Καραλής, Μπουρίκας, Μυρίλος, Παπαδόπουλος, Μπαλτζής, Βιδάλης, Τζένος, Λεμονής, Βολιανίτης, Μοναστηριώτης