ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ο Θρύλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στην Ενημερωτική Ημερίδα για τον Αθλητισμό που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο κτίριο “Charlemagne”. Η συγκεκριμένη ημερίδα διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόντων για τις πρωτοβουλίες Erasmus+ και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που αφορούν αυτές.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της Υπεύθυνης των προγραμμάτων Erasmus+, κυρίας Ute Haller Block και του Ευρωπαίου Επίτροπου για θέματα Αθλητισμού, κυρίου Tibor Navracsics. Το πρώτο μέρος της Ημερίδας αφορούσε την παρουσίαση των στόχων και των τομέων όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει έμφαση το 2020. Οι τομείς αυτοί σχετίζονται με την αθλητική ακεραιότητα (καλή διακυβέρνηση, καταπολέμηση του ντόπινγκ), την καινοτομία και την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού (κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αθλητισμός και εκπαίδευση, υγεία και περιβάλλον). Στην συνέχεια, η διοργανώτρια αρχή παρουσίασε τις βασικές οδηγίες για την υποβολή των τελικών αιτήσεων καθώς και τα κριτήρια για την τελική επιλογή και έγκριση. Το επόμενο μέρος της Ημερίδας περιελάμβανε τρία ενδιαφέροντα σεμινάρια για τους υποψήφιους συμμετέχοντες σχετικά με την αξιολόγηση των αιτήσεων και των προγραμμάτων, την οικονομική τους ανάλυση με βάση την διάρκεια του και τον αριθμό συμμετεχόντων, τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες για «μικρές» συνεργασίες. Στο τελευταίο μέρος, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασαν τις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες εκτός Erasmus+ όπου οι υποψήφιοι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις και να αναπτύξουν συνεργασίες.

Η συγκεκριμένη Ημερίδα ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική για την υλοποίηση των νέων προγραμμάτων και την υποβολή αιτήσεων. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο το δίκτυο επικοινωνίας τους με επιτυχημένους Ευρωπαϊκούς αθλητικούς φορείς ανταλλάζοντας απόψεις και αναπτύσσοντας σημαντικές επαφές για την υλοποίηση καινοτόμων αθλητικών προγραμμάτων. Ο ενθουσιασμός και η επιθυμία των λοιπών συμμετεχόντων για πιθανές συνεργασίες με τον Ολυμπιακό αποδεικνύουν περίτρανα την σπουδαία δουλειά των ανθρώπων του Θρύλου όλα αυτά τα χρόνια και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο κάτι το οποίον τον κατατάσσει σε έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους παγκοσμίως και σε κοινωνικές δράσεις. Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην προετοιμασία των νέων προτάσεων και την υλοποίηση ενδιαφερουσών αθλητικών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. ​