ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ο Θρύλος της Ευρώπης ξανά στον τελικό!

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία πανηγύρισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκα που ξεκίνησε στη Βουδαπέστη. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν με 9-8 την οικοδέσποινα και πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Ούιπεστ, ύστερα από μια συναρπαστική αναμέτρηση και έκλεισαν θέση για το μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Ντουναϊσβάρος και της Ουραλότσκα.  Ο Θρύλος που από το 2014 μετέχει ανελλιπώς σε ευρωπαϊκούς τελικούς (με εξαίρεση το 2016) δήλωσε παρών σε ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού και το Μεγάλο Σάββατο (1/5) στις 21:15 (One Channel), θα διεκδικήσει το δεύτερο τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και 4ο ευρωπαϊκό τίτλο του τμήματος. Το μέγεθος της συγκεκριμένης επιτυχίας που καθιστά υπερήφανους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη διάσταση, λόγω της ιδιαιτερότητας της φετινής σεζόν στη διάρκεια της οποίας ο Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει πάρα πολλές αντιξοότητες και δυσκολίες. Από κει και πέρα στο σημερινό ημιτελικό, ο Θρύλος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη σε όλη τη διάρκεια, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές, όμως ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο κυριάρχησε απόλυτα και με το τέρμα της Ελευθερίας Πλευρίτου στα 3:23, έφτασε στο 9-8 το οποίο κράτησε μέχρι το φινάλε, για να σφραγίσει μια τεράστια πρόκριση!

Ισορροπία στο πρώτο ημίχρονο

Οι Ουγγαρέζες άνοιξαν το σκορ με τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού, με την Ριμπάνσκα στην παίκτρια παραπάνω, όμως οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν με τον ίδιο τρόπο χάρη στο τέρμα της Νικόλ Ελευθεριάδου (5:56). Η Ούιπεστ ανέκτησε το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι της Κέστελι στα 4:14, όμως και πάλι η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη αξιοποίησε την παίκτρια παραπάνω και ισοφάρισε σε 2-2 στα 3:00.  Στα λεπτά που ακολούθησαν οι «ερυθρόλευκες» αμύνθηκαν εξαιρετικά με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να επεμβαίνει σωτήρια σε δυο περιπτώσεις και το σκορ αυτό παρέμεινε στην ολοκλήρωση του οκταλέπτου.

Με την έναρξη του 2ου οκταλέπτου, ο Θρύλος προηγήθηκε για πρώτη φορά αξιοποιώντας για τρίτη φορά την παίκτρια παραπάνω. Οι «ερυθρόλευκες» γύρισαν με υπομονή την μπάλα και με εξαιρετικό τελείωμα η Ελευθερία Πλευρίτου έβαλε τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού, γράφοντας το 3-2! Τρία λεπτά αργότερα η Ούιπεστ ισοφάρισε με σουτ της Περεστέγκι (4:24) και ανέκτησε το προβάδισμα στα 3:31 χάρη σε τέρμα της Μπάξα στην παίκτρια παραπάνω η οποία πέτυχε το 3-4. Ο Ολυμπιακός είχε ξανά την απάντηση και ισοφάρισε με την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (3:05), η οποία έγραψε το 4-4 με το δεύτερο προσωπικό της γκολ. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν αξιοποιήσει ιδανικά την παίκτρια παραπάνω μετρώντας 4/5 προσπάθειες μέχρι το σημείο αυτό.

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα, ανατροπή η Ούιπεστ

Στα 6:22 ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και την 3η αποβολή της Κέστελι η οποία αποχώρησε από το ματς. Η αρχηγός  Άλκηστη Αβραμίδου εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έβαλε ξανά τον Θρύλο στη θέση του οδηγού γράφοντας το 5-4. Η Ούιπεστ ισοφάρισε με σουτ της Φάραγκο από την περιφέρεια (5:03), όμως η Άλκηστη Αβραμίδου με εξαιρετική λόμπα από τη θέση 3, έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Θρύλο, για το 6-5 (4:40). Ακολούθησε το 6-6 με τέρμα της Τέλεκ στα 2:52 και το 6-7 με την Άνταλ στα 2:05, για την Ούιπεστ η οποία ανέτρεψε την κατάσταση.

Ο Θρύλος ξανά στο μεγάλο τελικό!

Με εξαιρετικό τέρμα της Νικόλ Ελευθεριάδου από την περιφέρεια, μπήκε ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο, το οποίο αποκατέστησε την απόλυτη ισορροπία για το 7-7, στα 7:44.  Στη συνέχεια με εξαιρετική άμυνα της Νικόλ, ο Θρύλος ανέκτησε την κατοχή και μετά από ωραία πάσα της Αβραμίδου, η Μυριοκεφαλιτάκη από τη θέση του φουνταριστού έδωσε ξανά το προβάδισμα με 8-7, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό της γκολ (6:07).  Στα 4:48, η Παρξ εκμεταλλεύτηκε μια στιγμιαία ασυνεννοησία στην άμυνα του Ολυμπιακού και ισοφάρισε σε 8-8, όμως η Ελευθερία Πλευρίτου με το δεύτερο προσωπικό της γκολ έγραψε το 9-8 στα 3:23 σκοράροντας στην παίκτρια παραπάνω.  Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Θρύλος διαχειρίστηκε υποδειγματικά το υπέρ του προβάδισμα, έβγαλε εξαιρετικές άμυνες και κράτησε την τεράστια νίκη που τον φέρνει για τέταρτη διαδοχική φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ριμπάνσκα (π/π., 7:08), 1-1 Ελευθεριάδου (π/π., 5:56), 1-2 Κέστελι (πέναλτι, 4:14), 2-2 Μυριοκεφαλιτάκη (π/π., 3:00)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Ελ. Πλευρίτου (π/π., 7:28), 3-3 Περεστέγκι (περιφέρεια, 4:24), 3-4 Μπάξα (π/π., 3:31), 4-4 Μυριοκεφαλιτάκη (π/π., 3:05)

3ο οκτάλεπτο: 5-4 Αβραμίδου (πέναλτι, 6:22), 5-5  Φάραγκο (περιφέρεια, 5:03), 6-5 Αβραμίδου (περιφέρεια, 4:40), 6-6 Τέλεκ (2:52), 6-7 Άνταλ (2:05)

4ο οκτάλεπτο: 7-7 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 7:44), 8-7 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστό, 6:07), 8-8 Παρξ (4:48), 9-8 Ελ. Πλευρίτου (π/π., 3:23)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

ΟΥΙΠΕΣΤ: Γκανγκλ, Ντέιβιντ, Aντάλ 1, Παρξ 1, Ζουξ, Κέστελι 1, Μπάξα 1, Φάραγκο 1, Ζεγκέντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλεκ 1, Περεστέγκι 1, Κάκας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παυλίδης: «Έχουμε ένα μέταλλο που μας χαρακτηρίζει»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης μετά τη σπουδαία πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκα δήλωσε στο olypiacossfp.gr τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε για μια ακόμη φορά στον τελικό της Ευρωλίγκα. Τα κορίτσια έκαναν κατάθεση ψυχής σήμερα. Μπορεί να μην ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι ποιοτικά αλλά δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Κερδίσαμε μια ομάδα η οποία ήταν αήττητη στην Ευρώπη και μέσα στην έδρα της. Με όλα αυτά τα ντεσαβαντάζ που είχαμε τόσο καιρό σαν ομάδα, την έλλειψη προετοιμασίας και αγωνιστικού ρυθμού. Ήμουν σίγουρος ότι αν κρατηθούμε μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος θα κερδίσουμε γιατί υπερέχουμε και σε φυσική κατάσταση αλλά νομίζω ότι σαν ομάδα έχουμε ένα μέταλλο που μας χαρακτηρίζει. Τώρα θέλω να ξεκουραστούμε να δούμε τον αντίπαλο μας στον τελικό και να προετοιμαστούμε κατάλληλα κυρίως ψυχολογικά γιατί έχουμε μια κενό. Θεωρώ ότι αύριο θα έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το θέμα είναι η ομάδα να ελέγξει το ρυθμό να κοντρολάρει το παιχνίδι και να επαναλάβει κάποια θετικά στοιχεία που είχαμε σήμερα, όπως τον παίκτη παραπάνω» .