ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πανάξιος και αήττητος πρωταθλητής με το 27ο!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τη σαρωτική της πορεία τη φετινή σεζόν στην Α1 Εθνική Κατηγορία, η ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυναικών του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας νίκησαν με 3-2 σετ τις Σάρισες Φλώρινας την Κυριακή, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και συνόδευσαν με το αήττητο την κατάκτηση του 27ου  πρωταθλήματος στην ένδοξη ιστορία του τμήματος! Ο πολυνίκης στο πρωτάθλημα της Α1, Ολυμπιακός, σημείωσε 12 νίκες σε ισάριθμα ματς (11 νίκες με 3-0 σετ) και πανηγύρισε θριαμβευτικά την κατάκτηση της κούπας! Οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν όλη τη σεζόν στην Α1 και με το εντυπωσιακό «12 στα 12», πρόσθεσαν έναν ακόμη τίτλο στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και κατέκτησε το πρώτο σετ με εύκολη νίκη της Σέλμπεργκ απέναντι στην Άμπα, με 11-7, 11-4 και 11-4. Στο δεύτερο σετ, η Πεσότσκα δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 για τις «ερυθρόλευκες», αφού ηττήθηκε με 3-1 από την Γκούσεβα, με την Τζούντιθ να κερδίζει την Κιούφη του Θρύλου με 3-0 στον επόμενο αγώνα. Η Πεσότσκα ισοφάρισε σε 2-2 για τον Ολυμπιακό, κερδίζοντας με 3-0 την Άλμπα στο τέταρτο σετ, ενώ στον πέμπτο αγώνα, η Σέλμπεργκ κέρδισε με 13-15 την Γκούσεβα και χάρισε τη νίκη και το αήττητο πρωτάθλημα στην ομάδα του Γιώργου Χριστοφοράκη.

Η εξέλιξη του αγώνα: Σάρισες Φλώρινας-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3

Άμπα-Σέλμπεργκ 0-3 (7-11, 4-11, 4-11)

Γκούσεβα-Πεσότσκα 3-1 (12-14, 11-8, 11-9, 11-6)

Τζούντιθ-Κιούφη 3-0 (11-6, 11-8, 11-4)

Άλμπα-Πεσότσκα 0-3 (1-11, 2-11, 5-11)

Γκούσεβα-Σέλμπεργκ (11-5, 6-11, 11-13, 13-15)

Δηλώσεις:

Γιώργος Χριστοφοράκης: «Είμαστε ευχαριστημένοι, επανήλθαμε στους τίτλους. Είχαμε μία σούπερ ομάδα, με καταπληκτικές παίκτριες και σε ποιότητα και σε ήθος και σε όλα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από όλα τα κορίτσια. Ευελπιστούμε το ίδιο να γίνει και στους τελικούς τους Ανδρών, θέλουμε να έχουμε μια πορεία ισάξια των Γυναικών. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη αυτή και το πρωτάθλημα στον μεγάλο μας πρόεδρο, τον Μιχάλη Κουντούρη, αλλά και στην Καίτη Σπανού, που έδωσε τα πάντα, έλιωσε και θυσίασε μέχρι και την προσωπική της ζωή χθες, για το πτυχίο της. Θέλω να της πω ένα τεράστιο ευχαριστώ».

Αλίκη Κιούφη: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος τελειώσαμε αήττητοι το πρωτάθλημα και δείξαμε από την αρχή ως το τέλος το ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό ρόστερ, με παίκτριες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και στο παγκόσμιο στερέωμα. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον, η ομάδα έχει επιστρέψει εκεί που της ανήκει, στην κορυφή».

Γκάλια Ντβόρακ: «Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για εμάς, είχαμε μία πάρα, πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Για εμένα ήταν τιμή να παίζω για άλλη μία χρονιά στον Ολυμπιακό και είμαι χαρούμενη που κερδίσαμε το πρωτάθλημα».

Μαργαρίτα Πεσότσκα: «Είμαι ευτυχισμένη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν ο στόχος μας. Είμαστε χαρούμενες για όλα τα αποτελέσματα που φέραμε, κάναμε μία εντυπωσιακή πορεία, πραγματικά. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με 12 νίκες σε 12 ματς και είμαι περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, όλοι είναι πολύ καλοί και είναι ωραία να βρίσκομαι εδώ».

Φεν Λι: «Ήταν η πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό, στην Ελλάδα. Νιώθω πολύ ωραία που είμαι εδώ και πανηγυρίζω νίκες, όλοι δουλεύουν σκληρά εδώ, έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα και δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Νομίζω, ότι οι 12 σερί νίκες και το γεγονός ότι ολοκληρώσαμε τη σεζόν αήττητες, είναι η απόδειξη για την ποιότητα που είχαμε τη σεζόν αυτή».

Στίνα Σέλμπεργκ: «Νιώθω πολύ όμορφα, είμαι πολύ χαρούμενη για τη νίκη και την επιτυχία του Ολυμπιακού. Το πρωτάθλημα το κατακτήσαμε χθες ουσιαστικά, όμως σήμερα το κατακτήσαμε και τυπικά. Δείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στη σεζόν, παίξαμε πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια, όπως και σήμερα στο τελευταίο που μας έδωσε και τυπικά τον τίτλο. Είμαι περήφανη».