ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πολυνίκης Κυπελλούχος ο Θρύλος, σήκωσε το 24ο, 14-4 τον Παναθηναϊκό!

Μία ακόμη «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της έγραψε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, αφού πρόσθεσε στην «τροπαιοθήκη» της το 24ο Κύπελλο και 6ο διαδοχικό, επικρατώντας άνετα με 14-4 του Παναθηναϊκού στον μεγάλο τελικό του Final 4 που διεξήχθη στην Πάτρα.

Ο πολυνίκης του θεσμού Θρύλος, μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον μεγάλο τελικό και έκαμψε με μεγάλη άνεση την αντίσταση των «πράσινων» επιβεβαιώνοντας τη διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει με τον σημερινό του αντίπαλο. Στον 31ο τελικό της ιστορίας τους, στο Κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 6-2 στο ημίχρονο και δεν άφησαν περιθώρια στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σε τελικό του θεσμού τον Παναθηναϊκό, τον οποίο είχε νικήσει με 18-10, τη σεζόν 2014-15 στο Final 4 στο Καρπενήσι. Παράλληλα η σημερινή (4/2) νίκη ήταν η 48η διαδοχική της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, ρεκόρ που «τρέχει» από τον Φεβρουάριο του 2001.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακός Ντίνος Γενηδουνιάς αναδείχθηκε MVP και πρώτος σκόρερ του Final 4 και ο Μανώλης Ζερδεβάς καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

Προηγήθηκε με 6-2 στο ημίχρονο ο Θρύλος!

Ο Θρύλος προηγήθηκε στα μέσα της πρώτης περιόδου, με ωραίο τέρμα του Γενηδουνιά από την περιφέρεια, με τον Τόττη να ισοφαρίζει στον παραπάνω στη συνέχεια σε 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και με τέσσερα διαδοχικά γκολ των Μπούσλιε, Φιλίποβιτς, Φουντούλη και Γενηδουνιά, έφτασαν στο 5-1 μέχρι τα 2:26. Ο «πράσινοι» μείωσαν με τον Αλβέρτη (2:09), όμως ο Φουντούλης απάντησε άμεσα και με εξαιρετικό σουτ, επανέφερε τη διαφορά του +4, γράφοντας το 6-2 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

«Ερυθρόλευκο» το 24ο Κύπελλο!

Με δυο διαδοχικά τέρματα του Μουρίκη στο 3ο οκτάλεπτο ο Θρύλος αύξησε στο +6 του προβάδισμά του φτάνοντας στο 8-2, μέχρι τα 5:42. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 8-3, όμως ο Μουρίκης και πάλι, με το τρίτο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το 9-3 (4:53) υπέρ των «ερυθρολεύκων» οι οποίοι είχαν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους. Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο Γενηδουνιάς σκόραρε και αυτός το τρίτο προσωπικό του γκολ, σημειώνοντας το 10-3, για λογαριασμό των Πειραιωτών. Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο και με το επιμέρους 4-1, έφτασε δια… περιπάτου στην τελική επικράτηση με 14-4, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του 24ου Κυπέλλου της ιστορίας του.

Τα οκτάλεπτα:  1-1, 1-5, 1-4, 1-4

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 4:54), 1-1 Τόττης (π/π, 3:36)

2ο οκτάλεπτο: 1-2 Μπούσλιε (περιφέρεια, 5:34), 1-3 Φιλίποβιτς (π/π, 4:17), 1-4 Φουντούλης (π/π, 3:40), 1-5 Γενηδουνιάς (π/π, 2:36), 2-5 Αλβέρτης (π/π, 2:36), 2-6 Φουντούλης (π/π, 1:40)

3ο οκτάλεπτο: 2-7 Μουρίκης (φουνταριστό, 7:00), 2-8 Μουρίκης (π/π, 5:42), 3-8 Χατζηγούλας (περιφέρεια, 5:19), 3-9 Μουρίκης (φουνταριστό, 4:53), 3-10 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 0:33)

4ο οκτάλεπτο: 3-11 Παπαναστασίου (πέναλτι, 7:32), 3-12 Δήμου (π/π, 3:57), 3-13 Κολόμβος (φουνταριστό, 3:03), 3-14 Λιαντζίρης (π/π, 2:00), 4-14 Σγουρίδης (πέναλτι, 1:47) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίγκορ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης 1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος, Τόττης 1, Άντζιτς, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης 1, Βασιλάκης, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Ιγκόρ Μιλάνοβιτς:  «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κέρδισαν και τα δύο παιχνίδια και κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη με τον Παναθηναϊκό και με βάση αυτή πιστεύαμε πως θα κερδίσουμε και θα φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Ήμασταν σοβαροί. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στους συνεργάτες μου για τον τίτλο. Συνεχίζουμε έχουμε κι άλλα σημαντικά παιχνίδια».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Κάθε κατάκτηση είναι σημαντική και ξεχωριστή. Είμαστε ευχαριστημένοι και ελπίζουμε να έρθουν κι άλλα. Κάτω το κεφάλι, έχουμε ακόμη σημαντικά παιχνίδια. Μας έχει ανοίξει η όρεξη εδώ και καιρό. Προχωράμε. Το Κύπελλο ήταν ένα καλό ορεκτικό».

Γιάννης Φουντούλης: «Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε το Κύπελλο. Δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση. Παίξαμε αρκετά καλά ώστε να εξασφαλίσουμε εύκολα το τρόπαια. Είμαστε στα μισά της χρονιάς. Το Κύπελλο μας δίνει μια ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια. Έχουμε μπροστά μας τη Ραντνίτσκι για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Φιλίπ Φιλίποβιτς: «Κάναμε εξαιρετική δουλειά στον ημιτελικό και αξίζουν πολλά μπράβο στους συμπαίκτες μου. Ο τελικός όπως φάνηκε και στο ξεκίνημα είναι ένας τελικός αλλά στη συνέχεια δείξαμε την ποιότητά μας. Συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό για την προσπάθεια. Εμείς είμαστε ακόμη στην αρχή. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε σημαντικό ματς μπροστά μας την Τρίτη. Είναι ευχάριστο να κερδίζουμε ένα τρόπαιο μπροστά στον κόσμο μας και τους θέλουμε κοντά μας και την Τρίτη στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Γιώργος Δερβίσης: «Πετύχαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, μένουν οι δυο μεγαλύτεροι. Έχουμε συνέχεια και πάμε για τους άλλους δυο στόχους, το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Συγχαρητήρια στην ομάδα».

Κώστας Μουρίκης: «Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός, ειδικά όταν είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σήμερα εμφανίστηκε όπως έπρεπε. Φάνηκε η διαφορά μέσα στο νερό. Οι στόχοι μας είναι διαφορετικοί σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Ευχάριστο που είχαμε τον κόσμο μας δίπλα. Έχουμε ακόμη δύο τίτλους να διεκδικήσουμε. Το πρωτάθλημα αλλά και την Ευρώπη. Την Τρίτη έχουμε μπροστά μας τον δύσκολο αγώνα με τη Ραντνίτσκι και πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και ήμασταν στην Πάτρα».