ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρωταγωνιστής στις δράσεις ανταλλαγής και κινητικότητας στον Αθλητισμό!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεξήχθη στην Ρώμη η πρώτη συνάντηση του προγράμματος «Multisport Academy» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Οκταμελής αποστολή του Ολυμπιακού παρευρέθηκε μαζί με τους εκπροσώπους της Λέφσκι Σόφιας και του Ερυθρού Αστέρα στις συναντήσεις που διοργανώθηκαν από την συντονίστρια  Λάτσιο στην Ιταλική πρωτεύουσα από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση ξεκίνησε από τον κωπηλατικό όμιλο του Ιταλικού συλλόγου  με το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο, κύριο Αντόνιο Μπουτσόνι. Την δεύτερη ημέρα, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Ιταλικής Παραολυμπιακής Επιτροπής όπου παρακολούθησαν τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών. Εκτός από τους αγώνες, οι άνθρωποι του «Θρύλου» και των άλλων τριών συμμετεχόντων πολυαθλητικών σωματείων ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις βόλεϊ και κολύμβησης συζητώντας με τους αρμόδιους για τις παροχές του Ιταλικού Αθλητικού συστήματος στους αθλητές με Ειδικές Ανάγκες. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κέντρο αποκατάστασης και εκγύμνασης της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς επίσης και στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Ρώμης  όπου ενημερώθηκαν για τα σχετικά με τον αθλητισμό εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήθηκαν στις αθλητικές του εγκαταστάσεις.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων συμμετείχαν επίσης στην δράση του τμήματος μπόουλινγκ της Λάτσιο για άτομα με νοητική υστέρηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Sports For Different Heroes» όπου ηγείται και συντονίζει ο Ολυμπιακός. Τέλος, η πενθήμερη επίσκεψη έκλεισε με την συνάντηση που αφορούσε τον απολογισμό των μέχρι τώρα δράσεων και τον προγραμματισμό των επόμενων με το ραντεβού να ανανεώνεται για τις 12-15 Δεκεμβρίου και την συνάντηση στο Βελιγράδι που θα διοργανωθεί από τον Ερυθρό Αστέρα. Κατά την διάρκεια του προγράμματος, η αποστολή του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους των άλλων ομάδων πάνω σε πρακτικά θέματα του ευρωπαϊκού αθλητικού γίγνεσθαι δείχνοντας για μια ακόμη φορά τον ηγετικό του ρόλο του συλλόγου στις Ευρωπαϊκές αθλητικές πρωτοβουλίες. ​