ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρωταθλητής και στην οικολογική συνείδηση ο Ολυμπιακός!

Ολυμπιακός σημαίνει δόξα, τίτλους και κυριαρχία στους αγωνιστικούς χώρους. Όμως, Ολυμπιακός σημαίνει και πολιτισμός. Σημαίνει και πνευματική καλλιέργεια, πέρα από την σωματική και την ανάδειξη του ταλέντου. Πολιτισμός είναι η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης. Πολιτισμός είναι να διατηρείς καθαρό το περιβάλλον, τις θάλασσες και τις ακτές σου. Στο πλαίσιο αυτό ο Ολυμπιακός έδωσε, ξανά, το καλό παράδειγμα το πρωί της Κυριακής (15/5) συμμετέχοντας στον καθαρισμό της παραλίας «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά που βρίσκεται μερικά μόλις μέτρα από τα γραφεία της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη.

Στη δράση που ήταν ο πρώτος κεντρικός καθαρισμός που έχει προγραμματίσει για την φετινή, 21η, σεζόν το συντονιστικό δίκτυο «Μεσόγειος SOS», συμμετείχε φυσικά, και ο Δήμος Πειραιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου αλλά και σπουδαίοι αθλητές του Θρύλου. Παρών ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης, καθώς και η αρχηγός της γυναικείας ομάδας πόλο, Φιλιώ Μανωλιουδάκη Εννοείται πως η «καρδιά» της όλης επιχείρησης ήταν τα δεκάδες παιδιά από τις Σχολές του Ολυμπιακού στο Αιγάλεω, τον Ταύρο και φυσικά τα Βοτσαλάκια αλλά και τις ομάδες Κ12 και Κ13 της Ακαδημίας. Μαζί τους συμμετείχαν και βοήθησαν και τα παιδιά της Ακαδημίας της Κολύμβησης και των Ναυταθλητικών Τμημάτων.

Μάλιστα, πριν αρχίσει ο καθαρισμός, τα παιδιά έμαθαν από τους υπεύθυνους πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε ώστε να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον. Έμαθαν πώς να παίρνουν και τις σχετικές απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφεύγουν τραυματισμούς από γυαλιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που συλλέγουν. Φόρεσαν όλα τα γάντια τους ενώ η δράση έγινε και διασκεδαστική με τα παιδιά να συνδυάζουν το παιχνίδι (σ.σ.: χωρίστηκαν σε ομάδες και καλούνταν να διαλέξουν σε ποιά σακούλα θα έπρεπε να βάλουν το κάθε σκουπίδι με βάση το υλικό που ήταν φτιαγμένο) και τον καθαρισμό.

Το «παρών» έδωσε και ο Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά) που είπε σχετικά: «Είμαστε στα Βοτσαλάκια, στον όμορφο Πειραιά, σε μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, στον καθαρισμό της παραλίας μαζί με την ΜΚΟ “Δίκτυο Μεσόγειος SOS”, Σωματεία, τον Ολυμπιακό τον Εθνικό, τον Προμηθέα, Πειραιώτες μικρούς και μεγάλους. Ως Δήμος Πειραιά συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε αυτή τη δράση ενεργά, με το Γραφείο Εθελοντισμού, με τον τομέα Καθαριότητας, με τον Ο.Π.Α.Ν. στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2016». Είναι μια ωραία ημέρα για να καθαρίσουμε την παραλία στα Βοτσαλάκια, να δείξουμε ότι συμμετέχουμε στο να έχουμε μια ομορφότερη, μια καλύτερη πόλη. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της ΜΚΟ Μεσόγειος SOS, την οποία και ευχαριστούμε για την επιλογή της να υλοποιήσει στον Πειραιά αυτή τη δράση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βλέπω ότι ανταποκρίθηκαν και οι Πειραιώτες αλλά και τα Σωματεία της πόλης μας. Εύχομαι να γίνονται παρόμοιες δράσεις στον Πειραιά, όχι μόνο σε παραλίες αλλά και σε δρόμους, οπουδήποτε. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά και η περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”. Προσπαθούμε να πολλαπλασιάσουμε αυτές τις ενέργειες, να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι για να έχουμε μια πιο όμορφη και καθαρή πόλη, πρώτα πρέπει να συμμετέχουμε κι εμείς σε όλη την προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ όλα τα σωματεία, τον Ολυμπιακό για την μεγάλη προσέλευση, τον Εθνικό, τον Προμηθέα και όλους του Πειραιώτες που ήρθαν εδώ και φυσικά την Μεσόγειο SOS».

Ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος (Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός) υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε εδώ, όλοι μαζί, ο Ολυμπιακός με τις Σχολές και την Ακαδημία του, ο Δημος Πειραιά και η Μεσόγειος SOS, για να βοηθήσουμε σε ένα πολύ σημανατικό έργο, τον καθαρισμό της παραλίας «Βοτσαλάκια» στον οποίο υπάρχει και σχολή μας. Με τέτοιες δράσεις δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντικά συμμετέχοντας ενεργά στον καθαρισμό της παραλίας και την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να τονωθεί η περιβαλλοντική συνείδηση. Στον Ολυμπιακό δεν μας αρκεί να καλλιεργούμε το ταλέντο. Προφανώς είναι πολύ σημαντικό αυτό και είναι πρωταρχικός στόχος, όμως, και η καλλιέργεια του χαρακτήρα είναι σημαντικό θέμα με το οποίο ασχολούμαστε καθημερινά και όλο το χρόνο».

Ο Βασίλης Νάνος (Διευθυντής Δικτύου Σχολών Ολυμπιακού) σχολίασε: «Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Οι σχολές μας όλο το χρόνο συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές δράσεις ή άλλες φιλανθρωπικόυ και κοινωνικού χαρακτήρα. Τα παιδιά συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες για να γίνουν σωστοί άνθρωποι και να αποκτήσουν ανάλογη κουλτούρα».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης) δήλωσε: «Είμαστε όλοι εδώ μαζί σε μια μέρα θάλασσας όπως μπορούμε να πούμε. Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι προστατεύουμε τις θάλασσές μας. Είναι σημαντικό να υπάρχει οικολογική συνείδηση σε όλους και να υπάρχει ανάλογη συνέχεια και ατομικά και ομαδικά. Τα παιδιά στέλνουν επίσης το δικό τους μήνυμα. Πρέπει να κρατήσουμε τα πολύτιμα και όμορφα τοπία μας καθαρά, χωρίς μόλυνση. Το μήνυμα έχει σταλεί. Η συνέχεια πρέπει να είναι μεγαλύτερη και καλύτερη με τη συμβολή όλων μας σ' αυτό το κομμάτι. Σίγουρα είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός, ο Σύλλογός μας, καλλιεργεί την οικολογική συνείδηση στα παιδιά, πέρα από το ταλέντο τους. Δεν είναι μόνο αθλητισμός ο Ολυμπιακός αλλά και πολιτισμός στον οποίο ανήκει η οικολογική συνείδηση. Είναι από τις όμορφες πρωτοβουλίες και δράσεις. Πρέπει να γίνονται συνέχεια. Ευτυχώς γίνονται από τον Σύλλογό μας, τον Ολυμπιακό. Όλοι οι Σύλλογοι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Είναι απ' αυτά που μένουν».

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη (αρχηγός γυναικείας ομάδας πόλο Ολυμπιακού) τόνισε: «Είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια του Ολυμπιακού, του Δήμου Πειραιά και της Μεσόγειος SOS. Η παραλία «Βοτσαλάκια είναι το σπίτι μας αφού προερχόμαστε και από τον υγρό χώρο. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να γίνονται όσο πιο συχνά γίνεται. Αν το περιβάλλον είναι καθαρό απολαμβάνουμε το πλεονέκτημα που έχουμε ως χώρα, δηλαδή τον ήλιο και τη θάλασσα. Και οι ακαδημίες άλλων ομάδων πρέπει ν' ακολουθήσουν. Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι. Να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Είναι σημαντικό που ο Σύλλογός μας δίνει το παράδειγμα. Το κάνει κατά κόρον άλλωστε. Βοηθάει είτε περιβαλλοντικά είτε φιλανθρωπικά. Γι' αυτό ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη γιατί βοηθάει την κοινωνία με πολλούς τρόπους».

Η Σταυρούλα Αντωνάκου (Πρόεδρος ΟΠΑΝ) ανέφερε: «Έχουμε πει ότι τέτοιες δράσεις είναι πολύ σημαντικές για όλους. Είναι συμβολικού χαρακτήρα, αλλά μας προτρέπουν ώστε να προσέχουμε το χώρο μας να είναι καθαρός. Προσέχουμε τις θάλασσες, τις ακτές μας και γενικότερα την πόλη μας. O Δήμος Πειραιά είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες κινήσεις και θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις και στο μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους γιατί έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ευχαριστούμε τα παιδιά του Ολυμπιακού, του Εθνικού Πειραιώς και του Προμηθέα, για τη συμμετοχή τους. Έρχονται και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις στο μέλλον».