ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρώτες και καλύτερες οι πρωταθλήτριες Ευρώπης!

Με «τρία στα τρία» και πρώτη θέση ολοκλήρωσε τον προκριματικό όμιλο της Euroleague η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, που είχαν εξασφαλισμένη την πρόκριση στους «8» του θεσμού από το Σάββατο, κέρδισαν και τον ενισχυμένο φέτος Εθνικό στο Παπαστράτειο με 9-5, για την 3η αγωνιστική των ομίλων και προκρίθηκαν ως πρώτες και καλύτερες στον προημιτελικό γύρο! Οι «ερυθρόλευκες» θα είναι για μία ακόμη χρονιά σε ευρωπαϊκό Final-4 (τέσσερις ομάδες προκρίνονται στο Final-4 της Euroleague, τέσσερις στο Final-4 του LEN Trophy) όμως στοχεύουν να βρίσκονται σε αυτό της Euroleague, για να έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το «στέμμα» τους! Πλέον, τα κορίτσια του Θρύλου στρέφουν την προσοχή τους στην κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού τροπαίου, αφού το Σάββατο (18/12) θα αντιμετωπίσουν την Κίνεφ Κίρισι στο Παπαστράτειο, στον τελικό του Super Cup!

Στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου της Euroleague, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έπαιξε εξαιρετική άμυνα κόντρα στον Εθνικό, ισοφαρίστηκε μόλις δύο φορές, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, πάτησε «γκάζι» και με πρώτη σκόρερ την Ε. Πλευρίτου (τέσσερα γκολ) έφτασε στην τελική επικράτηση. Η ομάδα μας, μάλιστα, πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή της νίκη κόντρα στον Εθνικό, αφού τον νίκησε (13-9) στον Πειραιά και για το πρωτάθλημα!

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα και δέχθηκε μόλις ένα γκολ (Ιωάννου, 1:49) από τον Εθνικό, μετά από λάθος του, όμως βρήκε τη λύση δύο φορές με την Ε. Πλευρίτου (2:48, 1:25) και προηγήθηκε με 2-1, ενώ νωρίτερα, σημάδεψε δις το δοκάρι με την Μ. Πλευρίτου. Στην δεύτερη περίοδο, τα κορίτσια του Θρύλου, αν και ισοφαρίστηκαν σε 2-2 από τις φιλοξενούμενες (Χαραλαμπίδη, 7:20), ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +2 (4-2) με εξαιρετικά γκολ της Ε. Πλευρίτου (5:27) και της Μ. Πλευρίτου (3:53) από τα δύο μέτρα και την περιφέρεια, αντίστοιχα. Με τέρματα των Μπάκοτς (3:06) και Κοντονή (2:00) οι πρωταθλήτριες Ελλάδας ισοφαρίστηκαν ξανά από τον Εθνικό και έτσι, ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 4-4.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και με δύο τέρματα της Ελευθεριάδου (7:16, 4:12) και της Σλίκινγκ (5:51, 5:03) ξέφυγαν με +4 (8-4) από τον Εθνικό. Στο 2:15, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δέχθηκε γκολ από την Α. Μπενέκου και «έκλεισε» την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 8-5 κόντρα στην άλλη ομάδα του Πειραιά. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το προβάδισμά του και έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση επί του Εθνικού!

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 4-1, 1-0

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ε. Πλευρίτου (δύο μέτρα, 2:48), 1-1 Ιωάννου (δύο μέτρα, 1:49), 2-1 Ε. Πλευρίτου (δύο μέτρα, 1:25)

2ο οκτάλεπτο: 2-2 Σ. Χαραλαμπίδη (περιφέρεια, 7:20), 3-2 Ε. Πλευρίτου (δύο μέτρα, 5:27), 4-2 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 3:53), 4-3 Μπάκοτς (κόντρα, 3:06), 4-4 Κοντονή (π/π., 2:00)

3ο οκτάλεπτο: 5-4 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 7:16), 6-4 Σλίκινγκ (περιφέρεια, 5:51), 7-4 Σλίκινγκ (περιφέρεια, 5:03), 8-4 Ελευθεριάδου (π/π., 4:12), 8-5 Α. Μπενέκου (φουνταριστό, 2:15)

4ο οκτάλεπτο: 9-5 Ε. Πλευρίτου (περιφέρεια, 7:10)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 4, Σλίκινγκ 2, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Τριχά, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ, Β. Πλευρίτου, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Εθνικός (Μάρκο Μίσιτς): Σωτηρέλη, Ιωάννου 1, Ι. Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη, Κοντονή 1, Μπάκοτς 1, Χατζηκυριάκη, Α. Μπενέκου 1, Μπέτα, Σ. Χαραλαμπίδη 1, Ι. Μπενέκου, Καραμπέτσου, Τζόνσον

Δηλώσεις:

Χάρης Παυλίδης: «Ήταν ένα καλό τουρνουά από πλευράς μας, ιδιαίτερα στην άμυνα πήγαμε πάρα πολύ καλά, είναι και το κομμάτι που έχουμε δουλέψει περισσότερο καιρό, κάθε φορά στην αρχή της σεζόν ξεκινάμε από τα βασικά, που είναι η άμυνα. Στην επίθεση έχουμε ταλέντο, βρίσκουμε λύσεις, αλλά ακόμα οι αυτοματισμοί δεν είναι στο σημείο που πρέπει. Περάσαμε πρώτοι, δεν έχει και μεγάλη διαφορά πρώτος-δεύτερος. Συγχαρητήρια και στον Εθνικό, έκανε ένα φανταστικό τουρνουά, πέρασε στους οκτώ, δύο ελληνικές ομάδες. Να δώσω και τις ευχαριστίες μου στον ΟΠΑΝ και στον Δήμο Πειραιά, γιατί είδαμε ότι η έδρα παίζει ρόλο στο γυναικείο, δύο ελληνικές ομάδες περάσαμε στην επόμενη φάση. Δεν μπορούμε να ξεκουραστούμε, δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε, έχουμε το Σάββατο το Super Cup, είναι ένα τρόπαιο, ένας τελικός, δεν κρίνει κάτι στη σεζόν. Η ομάδα αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο, θα έχουμε ευτυχή κατάληξη».

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, γιατί βρήκε πρώτες στον όμιλό μας, το θέλαμε πάρα πολύ και προετοιμαζόμασταν καιρό για αυτό. Ήταν τρία πολύ δυνατά παιχνίδια και φάνηκε. Από εκεί και πέρα, φάνηκε η διαφορά που έχουμε σαν ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενη. Έχουμε και το Super Cup το Σάββατο και ανυπομονούμε να παίξουμε με την Κίρισι μπροστά στον κόσμο μας».

Ελευθερία Πλευρίτου: «Οι τρεις επιθυμητές νίκες στον όμιλο ήρθαν, είμαστε πολύ ευχαριστημένες με την απόδοσή μας. Τα παιχνίδια και τα τρία ήταν δυνατά, με δυνατούς αντίπαλους, αλλά εμείς δείξαμε ότι είμαστε οι πρωταθλήτριες Ευρώπης ακόμα. Έχουμε περάσει σίγουρα σε Final-4, περιμένουμε να δούμε τον αντίπαλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο, που ήρθε και μας στήριξε σε αυτό το έργο, μας βοήθησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ευχαριστούμε τον ΟΠΑΝ και τον Δήμο Πειραιά».

Περισσότερα σε λίγο...