ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρώτος στους «8» και «βλέπει» το Final-4 της Ευρωλίγκας

Την πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης πανηγύρισε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία μέσα στην Ιταλία, ήρθε ισόπαλη με 9-9 με την Πάντοβα, στον αγώνα-τελικό του τρίτου προκριματικού ομίλου και κατέλαβε αήττητη την πρώτη θέση, με δυο νίκες και μια ισοπαλία σε τρεις αναμετρήσεις, υπερτερώντας στην ισοβαθμία. Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν από την αρχή δυνατά στην αναμέτρηση, πήραν το προβάδισμα, αντέδρασαν σωστά στην πίεση της Πάντοβα, έδειξαν την ανωτερότητα τους και με το τελικό 9-9 κατέλαβαν την πρώτη θέση του ομίλου και πήραν το εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Στους υπόλοιπους ομίλους την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Κίρισι, Σαμαντέλ και Ουίπεστ. Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού για μια θέση στο Final4 της Ευρωλίγκας θα είναι μια εκ των Σεντ Αντρέου (Ισπανία), Βουλιαγμένη και Οριζόντε (Ιταλία).

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο

Απέναντι στη διοργανώτρια του ομίλου, Πάντοβα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αποφασιστικά και προηγήθηκε με 2-0, πολύ γρήγορα χάρη στα τέρματα των Ασημάκη και Τσουκαλά. Οι Ιταλίδες απάντησαν για να ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο με 2-2. Στην  δεύτερη περίοδο και πάλι οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν πρώτες στην επίτευξη τέρματος, με την Χριστίνα Τσουκαλά να διαμορφώνει το 3-2, φτάνοντας η ίδια τα δυο τέρματα στον αγώνα. Η Πάντοβα με ένα σερί 2-0 προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα, με 4-3, λίγο τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Πρωτιά στον όμιλο και πρόκριση στους «8»

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ήταν σειρά του Ολυμπιακού να τρέξει το δικό του σερί.  Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, αρχικά, σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω, έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα και στο 6:11, η Χριστίνα Τσουκαλά έδωσε νέο προβάδισμα στις «ερυθρόλευκες» με 5-4. Η Νικόλ Ελευθεριάδου, σε μια ακόμα καλή επίθεση του Ολυμπιακού στον παίκτη παραπάνω, διαμόρφωσε το 6-5 και η Άλκηστη Αβραμίδου έδωσε «αέρα» δυο γκολ στης νταμπλούχες Ελλάδας, στο 1:06 του τρίτου οκταλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 7-6. Η Χριστίνα Τσουκαλά επανέφερε τη διαφορά στο συν δυο για τον Ολυμπιακό, κάνοντας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το 8-6, στο 6:26 της τελευταίας περιόδου. Δραματικά τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, να είναι ανώτερος και να έχει τον κύριο λόγο στη υπόθεση νίκη, διατηρώντας το προβάδισμα του. Η Πάντοβα ισοφάρισε σε 9-9, 00:44 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα αλλά το τελικό αποτέλεσμα έδωσε την πρώτη θέση του ομίλου στις «ερυθρόλευκες» και την πανηγυρική πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Χριστίνα Τσουκαλά με τέσσερα τέρματα και την ακολούθησε η Αλεξάνδρα Ασημάκη που σημείωσε δυο γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 4-2, 2-3

Η διακύμανση

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ασημάκη (7:12), 2-0 Τσουκαλά (6:28), 2-1 Κεϊρόλο (2:47), 2-2 Μπαρζόν

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Τσουκαλά (6:38), 3-3 Γκράμπ (2:57), 3-4 Κεϊρόλο (00:21)

3ο οκτάλεπτο: 4-4 Ασημάκη (7:04), 5-4 Τσουκαλά (6:11), 5-5 Μίλο (5:09), 6-5 Ελευθεριάδου (2:56), 7-5 Αβραμίδου (1:06), 7-6 Γκραμπ (00:33)

4ο οκτάλεπτο: 8-6 Τσουκαλά (6:26), 8-7 Μπαρζόν (6:11), 9-7 Έγκενς (5:13), 9-8 Ράναλι (2:18), 9-9 Μπαρζον (00:44)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Έγκενς 1, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάκλινγκ, Τσουκαλά 4, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Πάντοβα: Τεάνι, Μπαρζόν 3, Σαβιόλι, Γκοτάρντο, Κεϊρόλο 2, Κασόν, Μίλο 1, Ντάριο, Γκράμπ 2, Ρανάλι 1, Μεγκιάτο, Αρμίτ, Γκιακόν

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα ματς που θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει αλλά πάντα εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι μια έδρα όπου οι γηπεδούχες αλλά και οι διαιτητές πιέζουν πάρα πολύ. 'Ήμασταν 9-7 μπροστά ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και τη νίκη. Κρατάμε την πρωτιά και την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες, αυτό είναι το σημαντικό. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλο μας στην επόμενη φάση. Με όποιον και αν κληρωθούμε αν παίξουμε σαν Ολυμπιακός, παρόλο που οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές, μπορούμε να επιστρέψουμε στο Final-4 της Ευρωλίγκας».

Από την πλευρά της η Άλκηστη Αβραμίδου ανέφερε: «Ο πρώτος στόχος μας επετεύχθη. Κρατάμε την πρωτιά και την πρόκριση. Είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό. Εμείς παίξαμε καλά και κοντρολάραμε τον αγώνα παρόλο που η διαιτησία ήταν εχθρική και το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη νίκη αλλά αυτό που κρατάμε είναι η πρωτιά και η πρόκριση. Τώρα έχουμε χρόνο να διορθώσουμε τα όποια λάθη μας και να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας στην επόμενη φάση. Η Σεντ Αντρέου είναι μια Ισπανική ομάδα, τη Βουλιαγμένη την ξέρουμε και μας ξέρει καλά και η Οριζόντε είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, που ήταν και πέρυσι στο Final-4. Θα περιμένουμε να μάθουμε ποιον θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και θα δουλέψουμε ώστε να επιστρέψουμε στο Final-4 της Ευρωλίγκα».