ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Σπουδαία εμφάνιση, κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία!

Πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η Εθνική μας ομάδα πόλο Ανδρών αναδείχθηκε ισόπαλη (6-6) με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία στο δεύτερο αγώνα της στον Α’ Όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου με το έντονο «ερυθρόλευκο» στοιχείο,  μετά την σπουδαία επικράτηση κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγαρία, άγγιξε μια ακόμα τεράστια  νίκη κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, αφού προηγήθηκε με 6-2 στο 3ο οκτάλεπτο χάρη στο επιμέρους 4-0 που διαμορφώθηκε από τα τέρματα των Γενηδουνιά, Καπότση, Αργυρόπουλου και Βλαχόπουλου. Πέρα από τη συνολική εικόνα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σπουδαία εμφάνιση για δεύτερο σερί ματς, πραγματοποίησε ο Μανώλης Ζερδεβάς ο οποίος κατέγραψε στο ενεργητικό του εξαιρετικές επεμβάσεις. Το επόμενο ματς για την Ελλάδα είναι κόντρα στην Ιαπωνία στις 29 Ιουλίου στις 12:20 ώρα Ελλάδας και με νίκη θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 0-4, 4-0

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούγκο, Ντι Φλούβιο, Λουόνγκο 1, Φιλιόλι 2, Πρεσιούτι, Βελότο, Ρενζούτο, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Μποντέγκας, Αϊκάρντι 2, Ντόλτσε.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος):Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς με την Ιταλία τα εξής: «Σίγουρα, αν μου έλεγαν από πριν ότι θα φέρναμε ισοπαλία με τους Ιταλούς θα ήμουν ευχαριστημένος, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, όμως, χάσαμε μια ευκαιρία να τους κερδίσουμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κρατάμε, όμως όλα τα θετικά από αυτό το παιχνίδι. Κρατάμε το "6" στην άμυνα. Κρατάμε ότι δεν φοβηθήκαμε ούτε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, μια ομάδα με τεράστιες περγαμηνές, από τις κορυφαίες στο τουρνουά. Όπως δεν φοβηθήκαμε και την Ουγγαρία στην πρεμιέρα. Κι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να το διατηρήσουμε και στη συνέχεια».

Ενώ από την πλευρά του Μανώλης Ζερδεβάς επεσήμανε ότι: «Δεν κρίθηκε κάτι. Κρατάμε την πολύτιμη ισοπαλία και προχωράμε δριμύτεροι».