ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στην παγκόσμια ελίτ ο Χρήστου!

Στους κορυφαίους κολυμβητές του κόσμου επιβεβαίωσε, για άλλη μία φορά, ότι ανήκει ο Απόστολος Χρήστου! Μετά την πέμπτη θέση που κατέκτησε στα 100μ. ύπτιο, ο πρωταθλητής της ομάδας κολύμβησης του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πέμπτος και στα 50μ. ύπτιο, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική του παρουσία στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη Βουδαπέστη! Σε έναν εντυπωσιακό τελικό, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο κολυμβητής του Θρύλου «άγγιξε» το βάθρο στη διοργάνωση, αφού έχασε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο για μόλις οκτώ κλάσματα του δευτερολέπτου!

Ο Χρήστου τερμάτισε αρχικά τέταρτος στον τελικό σε 24.57, πίσω από τον τρίτο Τόμας Κεκόν (24.51), όμως μετά από ένσταση των ΗΠΑ για την ακύρωση του Τζάστιν Ρες, τα δεδομένα άλλαξαν και τελικά κατέκτησε την πέμπτη θέση. Την πρώτη θέση αρχικά κατέκτησε ο Χάντερ Άρμστρονγκ, με επίδοση 24.14, αλλά μετά την ένσταση των Αμερικανών, η πρώτη θέση πήγε στον Ρες, με 24.12.

Μετά την πέμπτη θέση στα 100μ. ύπτιο, ο Χρήστου απέδειξε ξανά, ότι βρίσκεται στην ελίτ της κολύμβησης, ενώ για πρώτη φορά μετά το 2009, Έλληνας κολυμβητής συμμετείχε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου.

Η δήλωση του Απόστολου Χρήστου: «Πραγματικά, ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δεν κολύμπησα τόσο καλά όσο στον ημιτελικό και δεν κατάφερα να βρεθώ στο βάθρο. Ο στόχος μου ήταν δύο τελικοί και το κατάφερα. Συνεχίζουμε, έχουμε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο».