ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στις Βρυξέλλες για το Erasmus+!

Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού αναχώρησε την Τρίτη το πρωί με προορισμό τις Βρυξέλλες για να παραστεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Σωματείων (EMCA) και την ενημερωτική Ημερίδα για τον Αθλητισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το φετινό ραντεβού στην Βελγική Πρωτεύουσα περιλαμβάνει «μπαράζ» συναντήσεων στο πλαίσιο της συμμετοχής του συλλόγου στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+. 

Η αρχή γίνεται με τις εναρκτήριες συναντήσεις των προγραμμάτων APPLE και Sports & Diabetes όπου θα παρουσιαστούν από τις συντονίστριες Λάτσιο και Μπάγερ Λεβερκούζεν αντίστοιχα οι βασικές λεπτομέρειες υλοποίησης και το χρονοδιάγραμμα των σχετικών δράσεων. Στην συνέχεια, ο σύλλογος θα συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση της EMCA πραγματοποιώντας ανασκόπηση των πρωτοβουλιών που έλαβαν χώρα το 2019  καθώς επίσης και νέες προτάσεις που αναμένονται να υποβοληθούν τον Απρίλιο. Την  Πέμπτη, οι συναντήσεις μεταφέρονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου θα φιλοξενηθεί η ενημερωτική Ημερίδα για τον Αθλητισμό με σκοπό την παρουσίαση και την εξεύρεση νέων αθλητικών ευκαιριών και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ των Ευρωπαϊκών αθλητικών σωματείων και φορέων. Το «μπαράζ» συναντήσεων ολοκληρώνεται με την σύσκεψη των συντονιστών όλων των εγκριθέντων προγραμμάτων για το 2020 με τον Ολυμπιακό να παίρνει μέρος ως διοργανώτρια αρχή του προγράμματος Disability Water Sports. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει σε 4 νέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και 3 συνεχίζονται από το 2019. Στα 7 συνολικά προγράμματα που παίρνει μέρος ο σύλλογος, έρχονται νέες καινοτόμες προτάσεις που πρόκειται να συζητηθούν με τους εκπροσώπους των άλλων ευρωπαϊκών σωματείων και να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους επόμενους μήνες.