ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στοίχισε το ξεκίνημα...

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με σκορ 31-22 στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους και χωρίς να έχουν φτάσει ακόμα στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, πλήρωσαν το «μουδιασμένο» ξεκίνημα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο τους έφερε πίσω στο σκορ (16-8). Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Νέναντ Κλάιτς, βελτίωσε την εικόνα της, εμφάνισε σημάδια αντίδρασης  και επιχείρησε να ανατρέψει την κατάσταση, μειώνοντας τo σκορ σε 20-14 και 22-16, αλλά δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια αυτή.

«Μουδιασμένη» εκκίνηση…

Οι «ερυθρόλευκοι» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης υπέπεσαν σε ορισμένα λάθη με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μετράει 6 αποκρούσεις στα πρώτα λεπτά. Ο Κλάγιτς σημείωσε τα 2 πρώτα γκολ των Πειραιωτών μειώνοντας σε 5-1 και 6-2. Στη συνέχεια με δυο διαδοχικά τέρματα των Μιλοβάνοβιτς και Παπαδόπουλου, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 8-4, με τον Ζάγια να σημειώνει το 9-5.  Από τρία διαδοχικά γκολ των γηπεδούχων το σκορ διαμορφώθηκε στο 12-5 για να μειώσει σε 12-6 ο Μιλοβάνοβιτς. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Κόμπετις να σημειώνει το 16-8, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Ανέβηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης αλλά…

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 19-9, αλλά από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με ένα 4-0 σερί χάρη στα τέρματα των Κλιάγιτς, Παπαδόπουλου (δυο) και Καραμπουρνιώτη μείωσε το σκορ στο 20-14 μέχρι το 38:10.  Μετά το 21-14 ακολούθησαν άλλα δυο γκολ από πλευράς  Ολυμπιακού με τους Μιλοβάνοβιτς και Παπαδόπουλο για το 22-16. Με το επιμέρους σκορ στο 8-6 μέχρι τα 42:44, ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια  αντίδρασης. Ωστόσο η προσπάθεια ανατροπής δεν ολοκληρώθηκε αφού στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα. Στα λεπτά που ακολούθησαν διαμορφώθηκε το 31-22 το οποίο ήταν το τελικό σκορ.

Τα πεντάλεπτα: 4-0, 6-1, 8-2, 9-4, 13-6, 16-8 (ημχ.), 20-11, 21-14, 22-16, 25-16, 29-19, 31-22

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 2, Τζηράς 5, Δομπρής 1, Νικολαϊδης, Ρέινα 3, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 1, Χιμένεθ 2, Φλορίδο 1, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 5, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος 4, Μπουνέτα 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νέναντ Κλάιτς): Κουκουλάς, Μιλοβάνοβιτς 3, Καραμπουρνιώτης 2, Τερλέτσκι, Ζάγια 1, Τσούριτς, Κανδύλας 2, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 5, Κόμπετιτς 2, Δεληχρήστος 1, Τσιλιμπάρης, Πασσιάς, Κλιάγιτς 5, Μιχαηλίδης, Τσίλης 1.

Κόκκινες 52:14 Καραμπουρνιώτης, 60:00 Ζάγια  

Δίλεπτα: 4-3, Πέναλτι: 4/5-2/2

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Νέαντ Κλάιτς δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «To αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα δεν αποτυπώνει την πραγματική εικόνα μεταξύ των δυο ομάδων. Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, ενώ από την ΑΕΚ, αυτό που είδαμε σήμερα ήταν το παιχνίδι της. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια, αφού μέχρι στιγμής δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε φιλικά. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε την ΑΕΚ στους επόμενους αγώνες που θα αντιμετωπίσουμε, γιατί επαναλαμβάνω ότι το σημερινό αποτέλεσμα δεν δείχνει την πραγματική εικόνα των δυο ομάδων».

Βύρωνας Παπαδόπουλος: «Σήμερα πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα με το οποίο δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ανοίξει τη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε για 15-20 λεπτά σαν ομάδα, κερδίσαμε μπάλες και είχαμε ορισμένα σουτ με τα οποία θα μπορούσαμε να μειώσουμε τη διαφορά και ενδεχομένως να κυνηγήσουμε κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Στην αρχή μας επηρέασε και ο τραυματισμός του Μάρκο (σ. Κόμπετιτς), ο οποίος έσφιξε τα δόντια και έπαιξε και του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί μπήκε στο κλίμα της ομάδας. Είναι ένας κομβικός παίκτης για εμάς στην οργάνωση της επίθεσης. Από κει και πέρα ενόψει της συνέχειας κρατάμε ορισμένα καλά στοιχεία στο β’ ημίχρονο, το πάθος και την ψυχή που έβγαλε η ομάδα και την καλή άμυνα. Έτσι πρέπει να παίζουμε πάντα και δεν ψάχνουμε καμία δικαιολογία. Εννοείται ότι είμαστε στεναχωρημένοι από την ήττα και σαν Ολυμπιακός δεν συμβιβαζόμαστε με 15-20 λεπτά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στη συνέχεια».