ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στο βάθρο η Κωνσταντακοπούλου στο Κύπελλο Γυναικών!

Με επτά συμμετοχές έλαβε μέρος η αποστολή του Ολυμπιακού στο πρώτο φετινό Κύπελλο Σπάθης Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ το διήμερο 26-27 Μαρτίου, με την Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου να προσθέτει ακόμη μια διάκριση στην εξαιρετική φετινή της πορεία, καταλαμβάνοντας το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση. Το τμήμα Ξιφασκίας του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον Γιώργο Τσουρούτα, είχε στη σύνθεση πέντε αθλήτριες από τις αναπτυξιακές κατηγορίες (Κωνσταντακοπούλου, Φραγκοπούλου, Χουζούρη, Καβέλη, Τσοκαροπούλου), με τον Κοντό και την Δούκα να είναι οι μόνοι αθλητές που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών και Γυναικών, ενώ η ομάδα στερήθηκε την παρουσία της Γαζεπίδη εξαιτίας προβλήματος υγείας που προέκυψε λίγο πριν τους αγώνες. 

Η μοναδική συμμετοχή του Ολυμπιακού στην κατηγορία των Ανδρών ήταν αυτή του Γιάννη Κοντού-Νικολάου, ο οποίος παρότι προκρίθηκε από τους ομίλους, δεν τα κατάφερε στα νοκ αουτ και γνώρισε την ήττα με 15-7 από τον Καφαταρίδη της ΑΕΚ, παίρνοντας τελικά την 27η θέση.

Στην κατηγορία των Γυναικών ξεχώρισε η παρουσία της Δέσποινας Κωνσταντακοπούλου για τον Ολυμπιακό, η οποία μπορεί να μην είχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον όμιλό της (προκρίθηκε με 3 νίκες – 2 ήττες), στη συνέχεια όμως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και πήρε δύο προκρίσεις απέναντι στις επίσης «ερυθρόλευκες» Καβέλη και Φραγκοπούλου με 15-7 και 15-4 αντίστοιχα, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού. Στην «μάχη» για την είσοδό της στην τετράδα, η νεαρή αθλήτρια του Ολυμπιακού -που ανήκει στην κατηγορία των Νέων Γυναικών- αντιμετώπισε την Θεοδόση από την ΑΣΠΙΔΑ και πήρε τη νίκη με 15-8 και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί βρήκε απέναντί της την Παϊζη από την Βικτώρια και παρότι μέχρι το ημίχρονο ήταν μπροστά με 8-6, τελικά γνώρισε την ήττα με 9-15, ολοκληρώνοντας έτσι την πορεία της στην 3η θέση της διοργάνωσης. Πολύ καλή παρουσία στους αγώνες της είχε και η Άννα Δούκα, η οποία πέρασε από τον όμιλό της και απέκλεισε στα νοκ αουτ τις Μπουμπούκη (ΑΣΠΙΔΑ) με 15-12 και Κουρούση (Απόλλων Βριλησσίων) με 15-14, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Μαυρικάκη της ΑΕΚ με 15-10, παίρνοντας τελικά την 6η θέση στη διοργάνωση. Η Χουζούρη ήταν εξαιρετική στους αγώνες του ομίλου (4 νίκες 1 ήττα) και νίκησε την Σαϊτάνη του Παναθηναϊκού στο πρώτο νοκ αουτ παιχνίδι, όμως στη συνέχεια γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 15-13 από την Ποτού της ΑΕΚ. Η Φραγκοπούλου ήταν εκπληκτική στους αγώνες του ομίλου της (5/5 νίκες) και πέρασε και το πρώτο νοκ αουτ δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα επικρατώντας με 15-5 της Ιωαννίδη (Απόλλων Βριλησσίων), όμως η πορεία της στη διοργάνωση έλαβε τέλος από την Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου στη φάση των «16». Τέλος, η Αργυρώ Τσοκαροπούλου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα νοκ αουτ και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, καταφέρνοντας ωστόσο να πάρει μία νίκη.