ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Την «έπνιξε» με την άμυνα του

Η ομάδα πόλο των Ανδρών του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την παρουσία της στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας με 11-5 της Βερόνα, στο Παπαστράτειο, στο παιχνίδι της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης που είχαν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία τους στο Final-8, που θα διεξαχθεί στο Αννόβερο το διάστημα 6-8 Ιουνίου, αγωνίστηκαν με πάθος από το πρώτο λεπτό, μπροστά στους φιλάθλους τους και έφτασαν, με άνεση, στην τελική επικράτηση, με όπλο τους την άμυνα εξασφαλίζοντας έτσι την δεύτερη θέση στον όμιλο. Ο Θρύλος έφτασε στους 30 βαθμούς και στον προημιτελικό, στις 6 Ιουνίου, στο Αννόβερο θα αντιμετωπίσει την Μπρέσια που τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρώτου ομίλου. Αυτή θα είναι η 4η διαδοχική χρονιά και 7η συνολικά που ο Ολυμπιακός θα δώσει το παρών στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι άμυνες τον πρώτο λόγο

Εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα, που κράτησε χωρίς γκολ την Βερόνα για περισσότερα από πέντε λεπτά, με τον Πάβιτς να διατηρεί  ανέπαφη την εστία του, πραγματοποιώντας καίριες επεμβάσεις. Σε αυτό το διάστημα ο Γενηδουνιάς άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0 από την περιφέρεια. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στον παίκτη παραπάνω για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου και ο Αλέξανδρος Γούνας σκοράρει για το 2-1, 00:25 πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Προβάδισμα με τρία γκολ για τους «ερυθρόλευκους», με τους Φουντούλη και Μουρίκη να κάνουν το 4-1, στην αρχή του δεύτερου οκταλέπτου. Δυνατές μονομαχίες και στις δυο πλευρές, με την Βερόνα να ισοφαρίζει σε 4-4, στο 00:39 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Νικηφόρο φινάλε των ομίλων

Φοντούλης και Κάκαρης έδωσαν εκ νέου «αέρα» δυο γκολ στον Ολυμπιακό, στα μισά του τρίτου οκταλέπτου, την ίδια ώρα που η άμυνα των Πειραιωτών κράτησε για ολόκληρη την περίοδο στο μηδέν τους φιλοξενούμενους. Δυνατό σουτ του Γούνα από την περιφέρεια, διαμόρφωσε το 7-4, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Ο Γιάννης Φουντούλης, έφυγε στην κόντρα και με το τρίτο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα με τέσσερα τέρματα στους πρωταθλητές Ευρώπης (8-4, 5:34). Με το τελικό 11-5 ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την δεύτερη θέση του δεύτερου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιάννης Φουντούλης που σημείωσε τέσσερα τέρματα και ακολούθησε ο Γούνας με δύο.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 2-0, 5-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 5:39), 1-1 Ντράσοβιτς (περιφέρεια, 1:56), 2-1 Γούνας (π/π, 00:25)

2ο οκτάλεπτο: 3-1 Φουντούλης (π/π, 7:26), 4-1 Μουρίκης (φουνταριστός, 6:46), 4-2 Φοντέλι  (φουνταριστός, 3:05), 4-3 Λουόνγκο (πέναλτι, 1:49), 4-4 Αλεσιάνι (περιφέρεια, 00:39)

3ο οκτάλεπτο: 5-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 6:23), 6-4 Κάκαρης (φουνταριστός, 4:30)

4ο οκτάλεπτο: 7-4 Γούνας (περιφέρεια, 7:29), 8-4 Φουντούλης (κόντρα, 5:34), 9-4 Σκουμπάκης (π/π, 4:26), 10-4 Φουντούλης (κόντρα, 4:05), 11-4 Αργυρόπουλος (κόντρα, 2:39), 11-5 Μιράρκι (π/π, 00:57)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Κάκαρης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Ζερδεβάς

Βερόνα: Λάζοβιτς,  Ντόλτσε, Αλεσιάνι 1, Φοντέλι 1, Ντι Σόμα, Ντράσοβιτς 1, Μπρούνι, Μιράρκι 1, Λουόνγκο 1, Καζαζόλα, Βαλεντίνο, Νικόσια

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το παιχνίδι:«Η Βερόνα είναι μια ομάδα που παίζει περίεργα, δυσκολεύει όλους τους αντιπάλους και από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι βρήκαμε τις λύσεις που έπρεπε. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε αλλά στη συνέχεια δείξαμε ότι έχουμε καλύτερη ποιότητα σαν ομάδα και με την άμυνα μας βρήκαμε το παιχνίδι μας και χτίσαμε τη διαφορά. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πίεση και για τους δυο αντιπάλους καθώς και οι δυο έχουμε προκριθεί στο Final-8. Θέλαμε να κάνουμε ακόμα μια νίκη, μέσα στο σπίτι μας, με την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Πάντα για αυτό αγωνιζόμαστε. Η ομάδα αυτή είναι και πάλι στις κορυφαίες της Ευρώπης, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον σύλλογο του Ολυμπιακού, για το πόλο του Ολυμπιακού, για το ελληνικό πόλο. Εκεί θα τα δώσουμε όλα για να κάνουμε, βήμα βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι, το καλύτερο δυνατό».

Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς από την πλευρά του δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Τελείωσε η φάση των ομίλων και πλέον έχουμε μπροστά μας το Final-8. Περιμέναμε αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Είχαμε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το Αννόβερο αλλά θέλαμε τη νίκη. Είναι σημαντικό και ψυχολογικά καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν με τους τελικούς του πρωταθλήματος και το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο παιχνίδι κάναμε αυτό που έπρεπε, πήραμε τη νίκη και τώρα συγκεντρωνόμαστε στα κρίσιμα επόμενα παιχνίδια που κρίνουν τους τίτλους της σεζόν».