ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Το 1ο Open Water "Τρέχα και Κολύμπα"!

Δεκάδες κολυμβητές και κολυμβήτριες κάθε ηλικίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον θαλάσσιο στίβο –στην παραλία Dreams στον Αστέρα Γλυφάδας-  σε έναν αγώνα που δεν είχε νικητές και χαμένους, καθώς στόχος του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ήταν να προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν το άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης που χαρίζει διαρκώς τεράστιες επιτυχίες στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Γενικής Διευθύντριας Αθλητικών Τμημάτων του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Χριστίνας Τσιλιγκίρη:

«Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ύστερα από μία δύσκολή οικονομική περίοδο που πέρασε, έχει μπει σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τον αριθμό των αθλητών μας, να δημιουργήσουμε νέα αθλητικά τμήματα και να κάνουμε στροφή στον μαζικό αθλητισμό. Η ημερίδα ανοιχτής θαλάσσης το 1ο Open Water, με την ονομασία «Τρέχα και Κολύμπα», διοργανώθηκε ακριβώς με αυτό το σκεπτικό. Να προσελκύσει νέους κολυμβητές. Και αυτό δεν επιτυγχάνεται  πίσω από ένα γραφείο. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι ο κόσμος το αγκάλιασε, με περισσότερες από 300 και στις 3 κατηγορίες. Το εντυπωσιακό όμως ήταν η απήχηση που είχε στην ανοιχτή κατηγορία των ερασιτεχνών. Με αυτήν την κατηγορία θέλουμε να κάνουμε την στροφή στον μαζικό αθλητισμό. Αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν στο βραχυπρόθεσμο μέλλον καθώς, θα επαναλάβω ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει σαν στόχο και την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Τη δημιουργία πρωτίστως αθλητών με παιδεία και ήθος και μετά πρωταθλητών. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν και να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης».

Ο αρχιπροπονητής του τμήματος κολύμβησης, Νίκος Γέμελος είπε:

«Ηταν μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση για ένα άθλημα που ο Ολυμπιακός έχει την πρωτοκαθεδρία. Τα παιδιά των ακαδημιών που συμμετείχαν στο event θα είναι οι μελλοντικοί πρωταθλητές και θα συνεχίσουν στα βήματα του Γιαννιώτη, της Λυμπερτά και των άλλων σπουδαίων κολυμβητών μας. Μέσα από το «Τρέχα και Κολύμπα» θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία αφενός οι μικροί να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με το κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα και αφετέρου οι μεγαλύτεροι που συμμετείχαν να νιώσουν την ένταση του δύσκολου και συναρπαστικού αγωνίσματος».  

Ο Team Manager του κολυμβητικού τμήματος, Σπύρος Μπιτσάκης κάνοντας τον απολογισμό σημείωσε:

«Η ιδέα της Γενικής  διευθύντριας αθλητικών τμημάτων της  κ. Τσιλιγκίρη δύο μήνες πριν έγινε πραγματικότητα το Σάββατο. Όλοι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Το event με συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 300 σε παιδιά και ενήλικες, οι οποίοι το διασκέδασαν με την ψυχή τους , ξεκίνησε όπως είχε προγραμματιστεί στις 10.00 και τέλειωσε με τις απονομές γύρω στις 13.30 ενώ μέχρι και τις 15.30 είχαν αποχωρήσει ελάχιστοι. Με αυτά που είδα και άκουσα και φυσικά με αυστηρή κριτική απέναντι σε εμάς που το διοργανώσαμε θεωρώ πως τα καταφέραμε. Δουλέψαμε σαν ομάδα, όπως πάντα δουλεύει ο Ολυμπιακός, ξεκινώντας λίγο πριν το Πάσχα και τελικά όλα έγιναν όπως έπρεπε. Χωρίς την παραχώρηση του χώρου από τον Όμιλο Παπαθεοχάρη, την κ. Τσιλιγκίρη, τον  Σταύρο Ζαζάνη , την Χαρά Δεληγιάννη, τον Νίκο Γέμελο, τον έφορο του τμήματος τον κ. Παπαδόπουλο, τους προπονητές και το προσωπικό του τμήματος κολύμβησης, τον Τάσο Βουγίδη , τον Κώστα Γούρα, τον Μανώλη Τσιρογιάννη, τον Μπάμπη Ζαμπλάκο, τον Λουκά Θεοφανόπουλο, την Βερούσκα Γεωργαντή και την ομάδα της ,τους γονείς, τους αθλητές, τους 4 Συλλόγους που ήταν δίπλα μας,  και βέβαια τους χορηγούς και υποστηρικτές μας δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Όλοι μας όμως για να έχουμε κίνητρο και όρεξη να δουλέψουμε παραδειγματιζόμαστε και στηριζόμαστε στην σιγουριά και στην θετική ενέργεια που εισπράττουμε από την διοίκηση του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Η έμπρακτη στήριξή της διοίκησης, το έργο που έχει δείξει, το οποίο με πολύ εύστοχο τρόπο παρουσιάστηκε την Τετάρτη από τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Κουντούρη και τον Γ.Γ κ. Γιάννη Δαλέζιο, σε συνδυασμό με την αμέριστη βοήθεια της Θύρας 7 ,των συνδέσμων και των μελών του Ολυμπιακού μόνο καλά αποτελέσματα και εκδηλώσεις σαν του Σαββάτου μπορούν να φέρουν. Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά σε όλους και κλείνοντας καλώ τον φίλαθλο κόσμο που αγαπάει τον Ολυμπιακό, τα παιδιά, τον υγιή αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό εν συνεχεία, να προμηθευτεί τη νέα κάρτα φιλάθλου και την κάρτα μέλους και φυσικά ο κάθε γονιός ξεχωριστά να βάλει στη ζωή και στο πρόγραμμα του παιδιού του τον αθλητισμό».

Στην διοργάνωση παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ. Μιχάλης Κουντούρης πρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. , Λεωνίδας Θεοδωρακάκης επίτιμος πρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Γρηγόρης Καψοκόλης αντιδήμαρχος Πειραιά,  Κυριάκος Καλογεράκος πρώην Γ.Γ. Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Νίκος Βλαχάκος Γιατρός ακαδημίας κολύμβησης Ο.Σ.Φ.Π., Νίκος Βελλιάδης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος AIGAIONA.E, Ιωάννα Σαΐνη ProjectManagerAIGAIONA.E,  Χρύσα ΠαπανικολάουΥπεύθυνη Marketing& Επικοινωνίας CopaCopana, Αργύρης Χατζόπουλος  Διευθύνων Σύμβουλος House of Pets, Τάσος Βουγίδης Έφορος ναυταθλητικών αθλημάτων ΟΣΦΠ, Κώστας Γούρας Έφορος ακαδημίας υδατοσφαίρισης ΟΣΦΠ, Αλέκα Καλογερά TeamΜanagerομάδας πόλο γυναικών ΟΣΦΠ, Χάρης Παυλίδης  προπονητής ομάδας πόλο γυναικών ΟΣΦΠ καθώς και  παράγοντες και διοικητικό προσωπικό από τους Συλλόγους : A.OΗλυσιακός , Σ.Κ. Ροή , Ν.Γ.Σ. Αρτεμις '78 , Ολυμπιάδα Πετρούπολης.

Ευχαριστούμε τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ EVENT

1. Όμιλος Παπαθεοχάρη (BALUX - DREAMS)

2. Ασφαλιστική Εταιρεία AIGAION

3. Εταιρεία Tennis Craft

4. To Copa Copana

5. To Ξενοδοχείο Volos Palace

6. To Ταξιδιωτικό γραφείο All Travel Services

7. Την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής

8. Τον Oμιλο Ιατρικού Αθηνών

9. Την εταιρεία POOL SPORT / AQUARAPID

10. Τους ερυθρόλευκους υποστηρικτές του τμήματος κολύμβησης 2012-2013

11. To RED STORE

12. Tα παιδικά πάρτι Σκουντούφληδες

13. To House of Pets

14. To www.woop.gr

15. Tη Nova & το Nova sport fm 94,6

16. To φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Newsports.eu

17. To Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά Κανάλι 1 90,4

18. To www.aquaticsnews.com

Σύλλογοι που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους:

Σ.Κ ΡΟΗ

Α.Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Ν.Γ.Σ ΑΡΤΕΜΙΣ '78

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ