ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Υπέταξε και τη Γιαντράν στον Πειραιά ο Θρύλος!

Την τρίτη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 13-7 της Γιαντράν στο Παπαστράτειο για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση στο Final 8 που θα διεξαχθεί στο Αννόβερο. Μετά τη Σπαντάου και τη Μλάντοστ, οι Πρωταθλητές Ευρώπης υπέταξαν και τη Γιαντράν στον Πειραιά και έφτασαν στους 11 βαθμούς στον όμιλο, παραμένοντας στις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Πλέον ο Θρύλος έχει μπροστά του τις διπλές αναμετρήσεις με την πρωτοπόρο του ομίλου Γιουγκ την οποία θα αντιμετωπίσει πρώτα στην Κροατία (23/01) και στη συνέχεια στον Πειραιά (06/02) και οι οποίες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη διεκδίκηση της 1ης θέσης.

Μπήκε… φουριόζος και πήρε το προβάδισμα!

Ο Θρύλος ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μέχρι το 5:50, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0, έχοντας το απόλυτο στις προσπάθειές του. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης άνοιξαν το σκορ στην πρώτη επίθεση του αγώνα, με τον Γενηδουνιά να πετυχαίνει το 1-0 από την περιφέρεια. Στη δεύτερη προσπάθειά ο Άντρο Μπούσλιε έγραψε το 2-0 στον παίκτη παραπάνω και στην επόμενη ο Αλέξανδρος Γούνας σημείωσε στην κόντρα το 3-0. Στο σημείο αυτό ο τεχνικός των φιλοξενούμενων κάλεσε τάιμ άουτ και στη συνέχεια οι Κροάτες με δυο διαδοχικά γκολ από τους Μπούτιτς, Κράπιτς μείωσαν σε 3-2. Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το 4-2, ενώ ακολούθησε η εκ νέου μείωση του σκορ σε 4-3 από τον Ζόβιτς. Μετά από άψογη «ερυθρόλευκη» συνεργασία στον παίκτη παραπάνω ο Θρύλος έφτασε στο 5-3, με τον Αλέξανδρο Γούνα να φτάνει και αυτός στα δυο προσωπικά τέρματα και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο.

Έλεγξε το ρυθμό διατήρησε τον έλεγχο!

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με σκόρερ τον Αλέξανδρο Γούνα ο οποίος έγραψε το 6-3, επαναφέροντας τη διαφορά στο +3 με το 3ο προσωπικό του γκολ. Χάρη στα τέρματα των Ζόβιτς και Μπούτις οι Κροάτες μείωσαν σε 6-5, ενώ ακολούθησε το γκολ του Γιάννη Φουντούλη για το 7-5 στο 3:34. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά την εξέλιξη και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ.

Αύξησε το προβάδισμα!

Με τον Αλέξανδρο Γούνα να σημειώνει «καρέ» τερμάτων ξεκίνησε και το 3ο οκτάλεπτο στην έναρξη του οποίου οι Πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν στο 8-5. Το επιμέρους 3-0 σερί του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά να φτάνει στα τρία προσωπικά γκολ και να διευρύνει για πρώτη φορά τη διαφορά στο +4, σημειώνοντας το 9-5.

Χωρίς… φρένο μέχρι το φινάλε!

Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και διεύρυνε το προβάδισμά του φτάνοντας στο 11-6 με τον Γούνα και στο 12-6 με τον Αργυρόπουλο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να «χτυπούν» στην κόντρα και με το Δερβίση ανέβασαν ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ για το 13-6 ενώ οι Κροάτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 13-7.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-2, 3-1, 3-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο:1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 07:32), 2-0 (π/π., 06:17), 3-0 Γούνας (κόντρα, 05:50), 3-1 Μπούτιτς (κόντρα, 04:55), 3-2 Κράπιτς, (φουνταριστό, 02:54), 4-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 01:33), 4-3 Ζόβιτς (π/π., 01:09), 5-3 Γούνας (π/π., 00:33)

2ο οκτάλεπτο: 6-3 Γούνας (π/π.,05:41), 6-4 Ζόβιτς (πέναλτι, 05:17), 6-5 Μπούτιτς(04:22), 7-5 Φουντούλης (π/π.03:34)

3ο οκτάλεπτο: 8-5 Γούνας (περιφέρεια, 07:08), 9-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 04:28), 9-6 Πάουερ (περιφέρεια, 01:56), 10-6 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 01:28)

4ο οκτάλεπτο: 11-6 Γούνας (π/π., 04:33), 12-6 Αργυρόπουλος (κόντρα, 04:04), 13-6 Δερβίσης (κόντρα, 02:52), 13-7 Πόποβιτς (φουνταριστό, 0:11)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Κάκαρης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 5, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

ΓΙΑΝΤΡΑΝ (Ιβάν Άσιτς): Άνιτς, Ζόβιτς 2, Κράπιτς 1, Μπούτιτς 2, Πέκοβιτς, Πάουερ 1, Πόποβιτς 1, Βίσκοβιτς, Μιλάρντοβιτς, Σέτκα, Ποντρούγκ

Βλάχος: «Είναι… καυτός ο μήνας αυτός»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Σήμερα ο Ολυμπιακός έδειξε πολλά πρόσωπα. Ξεκίνησε ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι θα γινόταν περίπατος. Στα τρία λεπτά πετύχαμε τρία γκολ, μετά δεχθήκαμε δυο αστεία γκολ. Στο πρώτο μισό δεχθήκαμε τα πέντε από τα επτά και στο τέλος είχαμε ξανά ένα ξεπέταγμα και διάστημα πολύ καλό. Περίμενα ένα περίεργο παιχνίδι από την πλευρά μας γιατί είδα και τα πρώτα δείγματα με τον Εθνικό, το Σάββατο. Η περίοδος των εορτών μας αποσυντονίζει όπως και άλλες ομάδες αλλά σημαντικό είναι ότι σήμερα κερδίσαμε. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου ελέγξαμε την άμυνά μας πιο πολύ γιατί στο πρώτο ημίχρονο δεχόμασταν γκολ σχεδόν σε κάθε επίθεση εύκολα. Στη συνέχεια βρήκαμε τις λύσεις επιθετικά, τα 13 γκολ είναι πολλά αλλά και τα 5 που δεχθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο. Τα παιχνίδια με τη Γιουγκ που ακολουθούν θα κρίνουν και την προσπάθεια για την 1η θέση και την πρόκριση ίσως σε μεγάλο βαθμό. Η Γιουγκ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου μαζί με εμάς και πιστεύω ότι θα γίνουν δυο πολύ μεγάλα παιχνίδια στα οποία δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Ελπίζω μέχρι τότε να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά. Βέβαια μεσολαβεί και το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου όπου και εκεί πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι αφού κρίνεται ένας τίτλος. Έχουμε όλοι στο μυαλό μας από την πρώτη ημέρα που συναντηθήκαμε μετά τις γιορτές, ότι ο μήνας αυτός είναι καυτός, έχει πολλούς αγώνες, σημαντικούς και δύσκολους κάθε 3-4 ημέρες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, φρέσκοι και σε καλή κατάσταση».

Γούνας: «Αυξήσαμε την πίεση στην άμυνα»

Ο Αλέξανδρος Γούνας ανέφερε με τη σειρά του τα εξής: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε και να βρίσκουμε ρυθμό εδώ μέσα. Νομίζω ότι το δείχνουμε στα περισσότερα ματς και με αυτό το σκορ το 13-7, γιατί αν πάμε πίσω στα αποτελέσματα της Γιαντράν, θα δούμε ότι δεν έχει χάσει με περισσότερα από δυο τέρματα. Αυτό το κάνει ακόμα πιο σημαντικό και σημαίνει ότι μπορέσαμε και δείξαμε τα ατού μας. Στο 3ο και στο 4ο οκτάλεπτο αυξήσαμε την πίεσή μας στην άμυνα και για αυτό το λόγο, διευρύναμε τη διαφορά. Σίγουρα τα παιχνίδια που ακολουθούν με τη Γιουγκ, θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Η Γιουγκ είναι μια πολύ έμπειρη και καλή ομάδα. Αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε τέτοια παιχνίδια και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Όσον αφορά το Κύπελλο, είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Δεν χωράνε πολλά λόγια… Πάμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο».