ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Χάλκινο η Φραγκοπούλου στις Νεάνιδες!

Με…κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική περσινή σεζόν ξεκίνησαν τις επίσημες υποχρεώσεις τους για τη φετινή χρονιά οι αθλητές/ριες της Ακαδημίας Ξιφασκίας του Ολυμπιακού. Το Σάββατο (24/9) στο πρώτο Κύπελλο Σπάθης Εφήβων-Νεανίδων της νέας αγωνιστικής περιόδου στο ΟΑΚΑ, οι νεαροί/ές ξιφομάχοι του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ η Αναστασία Φραγκοπούλου έφερε και το πρώτο μετάλλιο, με την κατάληψη της τρίτης θέσης στη διοργάνωση.

Με το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων του Ολυμπιακού να προέρχεται από τις κατηγορίες των Παμπαίδων-Παγκορασίδων, ο προπονητής του τμήματος, Γιώργος Τσουρούτας έδωσε έμφαση πρωτίστως στην ομαλή ένταξη και προσαρμογή των αθλητών/ριών του στις νέες μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες.

Στις Νεάνιδες, όλες οι αθλήτριες του Ολυμπιακού (Εβίτα Καβέλη, Αναστασία Φραγκοπούλου, Αργυρώ Τσοκαροπούλου, Χρυσα Τσοκαροπούλου, Χριστίνα Χουζούρη, Λυδία Πύλιου, Ελεάνα Ρουμπή) πέρασαν από τους ομίλους τους και βρέθηκαν στη φάση των «32». Η Χρύσα Τσοκαροπούλου, μάλιστα, ήταν η μία από τις τέσσερις αθλήτριες της διοργάνωσης που προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων με το «5 στα 5». Η Φραγκοπούλου (15-3 την Ευθυμιάδη από τη Χαλκίδα), η Χουζούρη (15-2 την Φωτιάδη του Απόλλωνα Βριλησσίων), η Χρύσα Τσοκαροπούλου (15-8 την Φωτεινού του Ηλυσιακού) και η Καβέλη (15-9 την συμπαίκτριά της στον Ολυμπιακό, Αργυρώ Τσοκαροπούλου) συνέχισαν στις «16» της διοργάνωσης, ενώ στη συνέχεια προκρίθηκαν και στα προημιτελικά, πλην της Χουζούρη που διασταυρώθηκε και αποκλείστηκε από την Φραγκοπούλου. Στον προημιτελικό, η Αναστασία Φραγκοπούλου χρειάστηκε ξανά να αποκλείσει συμπαίκτριά της, (15-11 την Χρύσα Τσοκαροπούλου), ενώ η Καβέλη γνώρισε την ήττα με 15-9 από την Καζάκου του Ηλυσιακού. Η νεαρή αθλήτρια του Ολυμπιακού αντιμετώπισε την Κουρούση του Απόλλωνα Βριλησσίων στον ημιτελικό και παρόλο που δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, πήρε μία θέση στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Στα αγόρια και στην κατηγορία των Εφήβων, οι δύο «ερυθρόλευκες» συμμετοχές, Γιώργος Μπαλός και Γιώργος Βελαλής, ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους καταλαμβάνοντας την 20η και την 42η θέση αντίστοιχα. Ο Μπαλός με τρεις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις στον όμιλό του, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα νοκ αουτ, ενώ έφτασε μέχρι τους «32» της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε με 15-3 από τον μετέπειτα φιναλίστ, Χαράλαμπο Ευκαρπίδη από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Ο Βελαλής δεν κατάφερε να πάρει κάποια νίκη στον όμιλο του, με αποτέλεσμα να μην προκριθεί στη φάση των νοκ αουτ.