ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Ερυθρόλευκες» διακρίσεις στο Πανελλήνιο Κ21

Με δύο πρωτιές και μια δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την παρουσία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που διεξήχθη στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο (20/11) και Κυριακή (21/11).

«Ασημένιος» στο Μονό των Νέων Ανδρών ο Γιαννούτσος

Ο Σωκράτης Γιαννούτσος στο Μονό των Ανδρών πέρασε νικηφόρα και στα τρία παιχνίδια του ομίλου του χωρίς να χάσει σετ από κανέναν εκ των Παναγιώτη Κριεκούκη (Νηρέα Καρδαμύλων), Γιώργο Κυριόπουλο (ΑΟ Πεύκης) και Δημήτρη Γεωργίου (ΑΟ Ξυλοκάστρου), περνώντας στους «16» του θεσμού. Εκεί αντιμετώπισε στον Ευάγγελο Μαλλιαρό της ΑΕΚ και επικράτησε με 3-1 σετ, για να προκριθεί στα προημιτελικά. Στους «8» της διοργάνωσης αντιμετώπισε τον Γεράσιμο Πετρή, το νούμερο 1 της κατάταξης και κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ένα πολύ «δυνατό» παιχνίδι, με 3-2 σετ, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά. Στη συνέχεια αναμετρήθηκε με τον Ιάκωβο Αϊβατίδη για μια θέση στον τελικό, με τον 17χρονο αθλητή του Ολυμπιακού να παίρνει και πάλι τη νίκη με 4-2 σετ, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό. Στον αγώνα για την πρώτη θέση, ο Γιαννούτσος βρήκε απέναντί του τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα νέων, τον 16χρονο Αλέξανδρο Μαδέση της ΑΕΚ. Σε μια πολύ σπουδαία αναμέτρηση, ο Γιαννούτσος ανέτρεψε σε 1-2 το εις βάρος του 1-0 στα σετ, όμως στη συνέχεια δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 4-2 (11-8, 7-11, 5-11, 11-8, 11-6, 15-13). Συμμετοχή στη διοργάνωση για την ομάδα του Ολυμπιακού είχε και ο Αλκιβιάδης Σταματούρος που πήρε την 16η θέση.

Δύο χρυσά σε Διπλό Νέων Ανδρών και Μεικτό

Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο Μονό των Νέων Ανδρών, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Σωκράτη Γιαννούτσο από το να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, τόσο στην κατηγορία του Διπλού Νέων Ανδρών, όσο και στο Μεικτό. Στο Διπλό Νέων Ανδρών ο αθλητής του Ολυμπιακού αγωνίστηκε μαζί με τον Ιάσονα Κορδούτη και έφτασαν εύκολα μέχρι τον τελικό, όπου συνάντησαν το ζευγάρι Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη και Γεράσιμο Πετρή. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό που τα δύο ζευγάρια ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, οι Γιαννούτσος-Κορδούτης κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη με 3-1 σετ (11-9, 11-9, 9-11, 11-6) και να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Στο Μεικτό, ο Γιαννούτσος είχε ως συμπαίκτρια την Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ήταν εξ αρχής το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Αφού έφτασαν εύκολα μέχρι τον τελικό, οι δύο αθλητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με το έτερο φαβορί της διοργάνωσης, το ζευγάρι Αϊβατίδη-Γερασιμάτου. Σε έναν ακόμα συγκλονιστικό τελικό με συνεχείς εναλλαγές στα σετ, ο Γιαννούτσος δήλωσε «παρών» και μαζί με την Παπαδημητρίου κατάφεραν να πάρουν το 5ο σετ και να επικρατήσουν με 3-2 (9-11, 11-8, 11-3, 5-11, 11-4), κατακτώντας την πρώτη θέση της κατηγορίας.

Για τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν:

Μονό Ν.Ανδρών: Γιαννούτσος,  Σταματούρος
Μονό Ν.Γυναικών: Τρομαρίδου, Μαντά, Χελβατζιάν, Γκόγκα, Οικονόμου, Κουκουτου
Διπλό Ν.Ανδρών: Γιαννούτσος, Ρακιτζής-Βασιλάκης
Διπλό Ν.Γυναικών: Τρομαρίδου-Μαντά, Χελβατζιάν-Γκόγκα,Κουκουτου-Οικονόμου
Μεικτό: Γιαννούτσος, Χελβατζιάν, Μάρας-Γκόγκα