ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ο Θρύλος ακάθεκτος για Βελιγράδι, 11-7 τη Ραντνίτσκι!

Ο Ολυμπιακός υπέταξε και την Ραντνίτσκι στο Παπαστράτειο σε βάρος της οποίας επικράτησε με 11-7 για την 7η αγωνιστική και συνέχισε την εξαιρετική του παρουσία στον Α’ Όμιλο του Champions League. Ο Θρύλος επανήλθε στις νίκες μετά την πρώτη ήττα που είχε γνωρίσει στο ντέρμπι κορυφής με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Μπρέσια, έφτασε στους 16 πόντους (πέντε νίκες, μια ισοπαλία, μια ήττα) και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του με ορίζοντα το Final 8 που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, που μετά από αρκετό καιρό αγωνίστηκε πλήρης και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έλεγξε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια του και δεν επέτρεψε στους Σέρβους να διεκδικήσουν κάτι ουσιαστικό. Με το παιχνίδι αυτό ολοκληρώθηκε ο Α’ γύρος της φάσης των ομίλων, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στην αυλαία του Β’ γύρου και πάλι την Ραντνίτσκι, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου (21:30) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Προβάδισμα με ανατροπή στο 1ο οκτάλεπτο

Στο 1ο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, όμως αντέδρασε και τις δυο και ανέστρεψε την κατάσταση αποκτώντας το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με σουτ του Στανόγεβιτς από την περιφέρεια με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, με τον Φιλίπ Φιλίποβιτς να ισοφαρίζει με ένα εξαιρετικό τέρμα στα 5:33. Στο νέο προβάδισμα των Σέρβων με το γκολ του Μίλιτσιτς οι Πειραιώτες απάντησαν εκ νέου με δυο διαδοχικά τέρματα αυτή τη φορά. Αρχικά ο Φουντούλης αξιοποιώντας τον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε σε 2-2 (2:10) και στη συνέχεια ο Ντίνος Γενηδουνιάς έβαλε για πρώτη φορά τον Θρύλο στη θέση του οδηγού γράφοντας το 3-2 στο 1:19.  Οι Σέρβοι ισοφάρισαν άμεσα σε 3-3 με τον Τσουκ (27’’), όμως οι νταμπλούχοι είχαν ξανά την λύση και με υπέροχο τέρμα του αρχηγού Κώστα Μουρίκη από το φουνταριστό, ανέκτησαν το προβάδισμα φτάνοντας στο 4-3, στα 12’’ το οποίο ήταν το σκορ του 1ο οκταλέπτου.

Αύξησε στο +3 τη διαφορά

Τα πρώτα λεπτά του 2ου οκταλέπτου κύλησαν χωρίς κάποια μεταβολή στο σκορ, μέχρι το 5:28 όταν ο Κώστας Μουρίκης σκόραρε το δεύτερο διαδοχικό του τέρμα αυξάνοντας για πρώτη φορά στο +2 το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα. Οι Πειραιώτες που είχαν και τον Μάρκο Μπίγιατς να επεμβαίνει όποτε χρειαζόταν, αξιοποίησαν τον παίκτη παραπάνω (3/5) και διεύρυναν με τον Κολόμβο τη διαφορά φτάνοντας στο 6-3 στα 3:32. Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι και 31’’ πριν τη λήξη της περιόδου, όταν ο Τσουκ με το δεύτερο δικό του τέρμα μείωσε σε 6-4. Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε  3/5 στον παίκτη παραπάνω ενώ λειτουργούσε πολύ καλά και στην άμυνα με παίκτη λιγότερο αφού η Ραντίντσκι μετρούσε αντίστοιχα 1/5.

Διατήρησε τον έλεγχο!

Στο 3ο οκτάλεπτο, το παιχνίδι έγινε πιο κλειστό με κύριο χαρακτηριστικό τις δυνατές άμυνες. Ο Γιάννης Φουντούλης στα 5:00, με ωραίο σουτ αξιοποίησε τον παίκτη παραπάνω και επανέφερε τη διαφορά του +3 υπέρ του Θρύλου (7-4). Σκορ που διατηρήθηκε μέχρι και δυο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου όταν ο Γιάνκοβιτς μείωσε σε 7-5 στη δεύτερη επιτυχημένη επίθεση των Σέρβων στον παίκτη παραπάνω σε επτά προσπάθειες.

Πάτησε γκάζι στο φινάλε!

Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος που διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο, πάτησε ακόμα περισσότερο το πόδι στο γκάζι και κλείδωσε την υπόθεση της νίκης.  Οι Πειραιώτες χτύπησαν στην κόντρα και με τρία διαδοχικά γκολ των Μουρίκη (7:27), Γενηδουνιάς (6:56) και Φουντούλη (4:13),αύξησαν στο +5 το προβάδισμά τους φτάνοντας στο 10-5. Τα λεπτά που ακολούθησαν απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με το Φιλίποβιτς να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 11-6 με υπέροχη προσπάθεια στα 3:32 ενώ το τελικό σκορ (11-7) διαμόρφωσε ο Λούκιτς στα 21’’.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 1-1, 4-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Στανόγεβιτς (περιφέρεια, 7:02), 1-1 Φιλίποβιτς (περιφέρεια, 5:33), 1-2 Μίλιτσιτς (π/π., 4:59), 2-2 Φουντούλης (π/π., 2:10), 3-2 Γενηδουνιάς (κόντρα, 1:19), 3-3 Τσουκ (κόντρα, 0:27), 4-3 Μουρίκης (φουνταριστό, 0:12)

2ο οκτάλεπτο: 5-3 Μουρίκης (π/π., 5:28), 6-3 Κολόμβος (π/π., 3:32), 6-4 Τσουκ (περιφέρεια, 0:31)

3ο οκτάλεπτο: 7-4 Φουντούλης (π/π., 5:08), 7-5 Γιάνκοβιτς (π/π., 2:12)

4ο οκτάλεπτο: 8-5 Μουρίκης (φουνταριστό, 7:27), 9-5 Γενηδουνιάς (κόντρα, 6:56), 10-5 Φουντούλης (κόντρα, 4:13), 10-6 Ουκρόπινα (3:55), 11-6 Φιλίποβιτς (δυο μέτρα, 3:32), 11-7 Λούκιτς (περιφέρεια, 0:21)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλας, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γούβης, Δεβρίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος 1, Ζερδεβάς

Ραντνίτσκι (Ούρος Στεβάνοβιτς): Μιλουτίνοβιτς, Μπράνκοβιτς, Στανόγεβιτς 1, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ  2, Ραντούλοβιτς, Ουκρόπινα 1, Πλεβαντσίτς,Τοχόλβ, Μίλιτσιτς 1, Λούκιτς 1, Βρλίτς, Τοντορόφσκι

Δηλώσεις:

Θοδωρής Βλάχος: «Σίγουρα, οι διακοπές και οι γιορτές σε αποσυντονίζουν όλες αυτές τις ημέρες, χάνεις το ρυθμό σου, κάτι που ισχύει για κάθε ομάδα. Για εμάς, που παίζαμε στην έδρα μας και θεωρούμασταν και το φαβορί, ήταν ένας άγχος, όμως στην πορεία τα καταφέραμε, επιβάλαμε το ρυθμό μας. Περιμέναμε ένα πολύ δύσκολο ματς, η Ραντνίτσκι ήρθε εδώ με αυτοπεποίθηση, λόγω του ότι πριν από μία εβδομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας κόντρα στην πανίσχυρη Νόβι Μπέογκραντ. Δεν είχαν να χάσουν κάτι, είναι νεανική ομάδα με ταλέντο και έχει βελτιωθεί πολύ, νομίζω είναι δύσκολο αντίπαλος για όλους. Παίζουμε σε μερικές ημέρες εκεί, θέλουμε να επαναλάβουμε το σημερινό αποτέλεσμα και σιγά-σιγά, όλοι οι παίκτες μας να συνέλθουν, να έρθουν στην κατάσταση που πρέπει, να προπονηθούν, γιατί είχαμε πολλές απουσίες αυτό τον καιρό, μόνο σήμερα ήμασταν πλήρεις. Βρήκαμε όμως τις λύσεις αναλογικά με τις απουσίες που είχαμε».

Κώστας Μουρίκης: «Το ρόστερ ήταν γεμάτο, μετά από πολύ καιρό. Κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, παίξαμε όλοι μαζί μετά από καιρό. Παίξαμε με μια πολύ καλή και νεανική ομάδα, όπως η Ραντνίτσκι, βγάλαμε στον αγώνα τα πράγματα που δουλεύαμε στην προπόνηση. Στο τελευταίο οκτάλεπτο μίλησε η εμπειρία μας και κερδίσαμε σχετικά εύκολα».