ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Εύκολα οι Έφηβοι, 30-22 την Ασπίδα Αγίων Αναργύρων

Σημαντική νίκη ενόψει των δύο επερχόμενων σημαντικών αναμετρήσεων -που θα κρίνουν εν πολλοίς την πρώτη θέση του ομίλου- πέτυχαν οι Έφηβοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι επικράτησαν με 30-22 της Ασπίδας Αγίων Αναργύρων εντός έδρας, το βράδυ του Σαββάτου (26/3) για το Πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΣΧΑ. Οι Πειραιώτες που προέρχονταν από πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί του Δούκα πριν δύο εβδομάδες, δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση απέναντι στην ομάδα των Αγίων Αναργύρων, έχοντας σε καλή βραδιά τον Πέτρο Βαμβακάρη, ο οποίος πέρα από τα 5 τέρματα που σημείωσε, ήταν καταλυτικός τόσο στη δημιουργία, όσο και την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος που ακολουθούν, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με Άρη Νίκαιας και ΑΕΚ, με στόχο το «2 στα 2» που πιθανόν να τον φέρει στην κορυφή του ομίλου.

Στην αναμέτρηση με την Ασπίδα Αγίων Αναργύρων, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν και να περνάνε μπροστά στο σκορ με 3-4 στο 4:49. Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 3-0 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και ανέκτησαν το προβάδισμα παίρνοντας «αέρα» δύο τερμάτων για το 6-4. Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε το +2 με άνεση μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου για το 7-5, ενώ κατάφερε να διευρύνει την υπέρ του διαφορά στο σκορ, χάρη σε ένα επιθετικό ξέσπασμα μέχρι το 27:24 που απέφερε ένα επιμέρους 6-1 για την ομάδα του Νίκου Γραμματικού, διαμορφώνοντας έτσι το 13-7. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 30’ του παιχνιδιού, με το 13-8 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με την ίδια συγκέντρωση που είχε στο ξεκίνημα και δέχθηκε δύο γρήγορα τέρματα για το 13-10, γεγονός που φάνηκε να αφυπνίζει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι βρήκαν απάντηση σκοράροντας σε τέσσερις περιπτώσεις, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 17-10. Παρόμοια ήταν και η συνέχεια της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατηθούν κοντά στο σκορ, χωρίς όμως να καταφέρουν να περιορίσουν τους Πειραιώτες, οι οποίοι έφτασαν μέχρι το +8 και το 21-13 στα μισά του δευτέρου μέρους. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο τεχνικός του Ολυμπιακού «έριξε» στον αγώνα και παιδιά από το τμήμα των Παίδων, με τους «ερυθρόλευκους» να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στα εναπομείναντα λεπτά και να παίρνουν μια καθαρή νίκη με τελικό σκορ 30-22.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Νίκος Γραμματικός) Ανδριώτης, Οικονόμου, Γκορόγιας, Βαμβακάρης, Κουτουλογένης, Τσολάκης, Φουσέκας, Χρυσουλης, Βληκίδης, Ρούσος, Παπαδονικολάκης, Προκοπίου, Γραμματικός, Μπουρλόκας, Μαρης