ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Χρυσή» και πάλι η Τσοκαροπούλου!

Εξαιρετικές εμφανίσεις από τους μικρούς αθλητές του Ολυμπιακού, που αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Ελλάδος Σπάθης «Απόλλων Βριλησσίων» στις κατηγορίες Κ13 και Κ10 την Κυριακή (10/4), με τον επικεφαλής του τμήματος, Γιώργο Τσουρούτα να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από τις προσπάθειες που έκαναν οι μικροί ξιφομάχοι του, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Χρύσα Τσοκαροπούλου στην κατηγορία των Παγκορασίδων (Κ13). Η πολλά υποσχόμενη αθλήτρια του Ολυμπιακού έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου, αποκλείοντας κατά σειρά τις Αιμιλία Ζήκα (10-7) από την Ακαδημία Ξιφασκίας Κορινθίας στις «32», Αγγελική Κοκκού (10-0) από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στις «16», Βασιλική Νικολοπούλου (10-4) του Ηλυσιακού στα προημιτελικά και την επίσης «ερυθρόλευκη» Ελένη Άννα Ρουμπή (10-6) στον ημιτελικό. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, η αθλήτρια του Ολυμπιακού αντιμετώπισε την Ευαγγελία Χαροπούλου του Απόλλωνα Βριλησσίων και επικράτησε άνετα με σκορ 10-4, ανεβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Για την ίδια κατηγορία, σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν επίσης και οι Λυδία Πύλιου και Ελένη Άννα Ρουμπή, οι οποίες διασταυρώθηκαν στον προημιτελικό της διοργάνωσης, με την Ρουμπή να επικρατεί με 10-6 και να προκρίνεται στις «4» καλύτερες του θεσμού, όπου και αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια Χρύσα Τσοκαροπούλου.

Στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία των αγοριών, ο Χαρίλαος Μαστακούρης πέρασε στους «32» επικρατώντας με 10-8 επί του Γιώργου Πίττα της Χαλκίδας, ενώ εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» μετά τη νίκη με 10-7 απέναντι στον Παναγιώτη Καλοθετο με 10-7. Στη συνέχεια, δεν κατάφερε να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς αποκλείστηκε από τον Αριστοτέλη Γρόλλιο του Άρη με 10-2.

Ανάλογη πορεία είχε και ο Φώτης Σταματόπουλος στην κατηγορία Κ10, ο οποίος πέρασε στους «32» άνευ αγώνος και στη συνέχεια προκρίθηκε στους «16» μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση με τον Αλκίνοο Σταυριανό του Απόλλωνα Βριλησσίων, όπου ο μικρός αθλητής του Ολυμπιακού πήρε τη νίκη με σκορ 10-9. Στη «μάχη» για μια θέση στα προημιτελικά ο Σταματόπουλος αντιμετώπισε τον Σταύρο Νοταρά και πάλι από την ομάδα των Βριλησσίων και γνώρισε την ήττα με 10-5.