ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στο χέρι τους η πρόκριση...

 

 

Σε έναν αγώνα με πολύ πάθος και δυνατές μονομαχίες, οι Έφηβοι του Ολυμπιακού δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν την ήττα από τον Άρη Νίκαιας το βράδυ της Μ. Τρίτης (19/4) στο Κλειστό «Μάνος Λοϊζος» με σκορ 19-24. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού, που έδωσε το δεύτερο παιχνίδι της λίγες ώρες μετά τη νίκη επί του ΑΠΣ Αμφικτύονες Λαμίας, έμεινε πίσω στο σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό ώστε να ανατρέψει την κατάσταση. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός παραμένει στους 3 βαθμούς μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής του Β ομίλου και θα παλέψει για την πρόκριση το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης (20/4) στην τελευταία αγωνιστική με τον Αλέξανδρο Αξιούπολης στο ΔΑΚ Κορυδαλλού.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να πήραν προβάδισμα μισό λεπτό μετά την έναρξη του αγώνα με ωραίο τελείωμα του Τσορτέκη, στη συνέχεια όμως έχασαν τη συγκέντρωσή τους και υπέπεσαν σε αβίαστα λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προσπεράσουν με 3-1 στο σκορ. Ο Ανδριώτης πραγματοποίησε δύο πολύ σημαντικές επεμβάσεις, αποτρέποντας τον Άρη να ξεφύγει στο σκορ, με τον Τσορτέκη να μειώνει από πλάγια θέση σε 3-2 στο 8:28. Οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό, με τους Νικαιώτες να παίρνουν προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στο 11:09, για το 6-2, με τους «ερυθρόλευκους» να μην καταφέρνουν να σκοράρουν σε κανένα από τα δύο πέναλτι που κέρδισαν. Ο Κουτουλογένης προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, πετυχαίνοντας το 8-4 με ωραία κίνηση πίβοτ, όμως οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ του αγώνα και έφτασαν στο 10-4, με 8’ να απομένουν για τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Ρούσος μείωσε σε 10-5 σκοράροντας σε κενή εστία, ενώ ο Κουτουλογένης, και πάλι με πίβοτ, σκόραρε λίγο αργότερα για το 11-7. Ο Άρης κατάφερε στα τελευταία 2’ του ημιχρόνου να βρει δίχτυα δύο φορές ακόμα, διαμορφώνοντας το 13-7 που ήταν και το σκορ του πρώτου μισαώρου.  Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να επιστρέψει στο παιχνίδι και μείωσε με τέρματα από Ρούσο και Βαμβακάρη σε 13-9 μετά τα πρώτα 5’ της επανάληψης. Το μομέντουμ των Πειραιωτών «πάγωσε» μετά το τρίτο άστοχο πέναλτι στην αναμέτρηση, με τα τέρματα από τον Τσορτέκη και τον Ρούσο να κρατάνε το -4 (10-14, 11-15) μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους. Στη συνέχεια υπήρξαν αρκετές διακοπές για τραυματισμούς, με τον Ολυμπιακό να χάνει τη συγκέντρωσή του και να δέχεται δύο γρήγορα τέρματα που έφεραν τους Νικαιώτες στο +6, για το 17-11. Ο Κουτουλογένης ήταν αυτός που στο 46:02 πέτυχε το πρώτο εύστοχο πέναλτι της ομάδας του για το 17-12, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απορροφήσουν την πίεση και να διατηρήσουν το υπέρ τους +6, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα προηγούμενοι 21-15. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να μειώσουν και πάλι τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα, χάρη σε όμορφο σουτ του Βαμβακάρη και εύστοχο τελείωμα στην αντεπίθεση από τον Ρούσο, ενώ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να φέρει τη διαφορά στο -3, με τον τερματοφύλακα του Άρη να αντιδρά σωστά στο τετ α τετ του Οικονόμου. Η ψυχολογία των παικτών του Νίκου Γραμματικού φάνηκε να επηρεάζεται σε εκείνο το σημείο, με τους γηπεδούχους να «τρέχουν» ένα 3-0 σε διάστημα ενός λεπτού, διαμορφώνοντας το 24-17, 3’ πριν το φινάλε. Ο Ολυμπιακός μείωσε αρχικά με το δεύτερο εύστοχο πέναλτι του Κουτουλογένη και στη συνέχεια με το ωραίο τελείωμα του Παπαδονικολάκη, όμως δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση και γνώρισε τελικά την ήττα με σκορ 24-19.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Νίκος Γραμματικός) Ανδριώτης, Οικονόμου, Γκορόγιας, Βαμβακάρης 3, Κουτουλογένης 4, Τσωράκης, Τσολάκης, Μαρης, Τσελεμπής, Ρούσος 6, Βληκίδης, Παπαδονικολάκης 1, Τσορτέκης 4, Προκοπίου 1, Γραμματικός, Μπουρλόκας