ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Οι «ερυθρόλευκες» Ακαδημίες πάνε... σχολείο!

Με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και με ιδιαίτερη ευαισθησία στο κομμάτι της γνωριμίας και της ένταξης των παιδιών στον αθλητισμό, οι υπεύθυνοι των «ερυθρόλευκων» τμημάτων ξεκίνησαν από νωρίς και φέτος τις σχολικές δραστηριότητες.

Η αρχή έγινε το πρωί της Παρασκευής (30/9) όταν προπονητές από τα τμήματα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και έφεραν τους μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου σε μια πρώτη επαφή με τα αθλήματα της Ακαδημίας. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και με τη σειρά περνούσαν από κάθε έναν αθλητικό «σταθμό». Με αυτό τον τρόπο όλοι οι μαθητές δοκίμασαν τις δυνατότητές τους σε όλα τα αθλήματα και απόλαυσαν μία Παρασκευή γεμάτη παιχνίδι.

Ανάλογη δράση έχει ήδη προγραμματιστεί και για το 14ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, την Δευτέρα (3/10) για τους και την Τρίτη (4/10). Την πρώτη μέρα οι μικροί μαθητές (Α’,Β’ και Γ’ Δημοτικού) θα πάρουν μία γεύση από το καινούργιο τμήμα του Ολυμπιακού, το Red Pentathlon, που αφορά αποκλειστικά αυτές τις ηλικίες και θα γνωρίσουν τα πέντε αθλήματα (Κολύμβηση, Τένις, Σίβος, Ταεκβοντό και Ξιφασκία). Την Τρίτη θα είναι η σειρά των μεγαλύτερων παιδιών του σχολείου (Δ’, Ε’ και ΣΤ’) να παίξουν και να μάθουν για τα αθλήματα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες και σε άλλα σχολεία στο επόμενο διάστημα.

Δηλώσεις:

Ο Διευθυντής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, κ. Μανώλης Τσιρογιάννης δήλωσε τα εξής: «Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι πάντα δίπλα στους μαθητές του Πειραιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε τα παιδιά να πάνε από μόνα τους στον αθλητισμό. Πρέπει ο ίδιος ο αθλητισμός να…πάει στα σχολεία, να μπει στις αίθουσες γυμναστικής, στα προαύλια, να παρακινήσει το κάθε παιδί να ασχοληθεί. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς μέσα από αυτές τις δράσεις και είμαι σίγουρος πως με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στα παιδιά αυτού του τόπου.»