ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Ασημένιοι» στο Climax Cup οι Παίδες!

Με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο 9ο Climax Cup οι Παίδες του Ολυμπιακού, στη διοργάνωση που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, το τετραήμερο 2-5 Ιανουαρίου. Η ομάδα του Βύρωνα Παπαδόπουλου ήταν εξαιρετική σε όλη την πορεία της στο τουρνουά, φτάνοντας αήττητη μέχρι τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, επιστρέφοντας στον Πειραιά με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές.

«3 στα 3» και πρώτος στον όμιλο!
Οι «ερυθρόλευκοι», που βρέθηκαν στον Γ όμιλο του Climax Cup με ΑΟ Ιωαννίνων, Αρχέλαο Κατερίνης και Φοίβο Συκεών ξεκίνησαν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους, επικρατώντας στην πρεμιέρα με 19-11 επί της ηπειρωτικής ομάδας. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός με εξαιρετική άμυνα (μόλις 7 τέρματα παθητικό) νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης με 13-7 για την 2η αγωνιστική και «σφράγισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ στην αυλαία της φάσης των ομίλων ολοκλήρωσε το απόλυτο «3 στα 3» με την επικράτηση επί του Φοίβου Συκεών με 16-10.

Με φόρα στον τελικό, δεν τα κατάφερε στο φινάλε...
Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, οι Πειραιώτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ομάδα των Σκοπίων, που είχε προκριθεί ως δεύτερη πίσω από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας. Με πολύ καλό χάντμπολ και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με τελικό σκορ 23-12 και «πέταξε» για τα ημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου, λίγες ώρες αργότερα, διασταυρώθηκε με τον Ζαφειράκη Νάουσας. Στην αναμέτρηση για το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού, η ομάδα του Βύρωνα Παπαδόπουλου παρουσιάστηκε πειθαρχημένη από το ξεκίνημα και υπερασπίστηκε επάξια το προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχε αποκομίσει από το πρώτο ημίχρονο, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό με σκορ 21-17. Το απόγευμα της Πέμπτης (5/1), οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν σκληρά στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο απέναντι στον Φέρωνα Βέροιας, όμως δεν τα κατάφεραν, γνωρίζοντας την ήττα από την ομάδα της Ημαθίας με 27-16, που τους οδήγησε στο δεύτερο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Βύρωνας Παπαδόπουλος) Ανδριώτης, Γραμματικός, Λιάκος, Ντέρος, Αλωπούδης, Τσιαμπόκαλος, Ντούρος, Μαλατράς, Στεφανίδης, Οικονόμου, Χρυσουλης, Καμπόλης, Τσελεμπής, Φουσέκας

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις των Παίδων του Ολυμπιακού στο 9ο Climax Cup:

Group C
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. - ΑΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  19-11
ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.  7-13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. - ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ  16-10

Quarter-Final
ΣΚΟΠΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.  12-23

Semi-Final
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. - ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ  21-17

Final
ΦΕΡΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.  27-16