ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Θετικές εμφανίσεις και διακρίσεις για την Ακαδημία Ξιφασκίας

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Νεανίδων, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιανουαρίου, συμμετείχε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. με 5 αθλήτριες, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, αφού μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα στον μικρό τελικό κέρδισε την ΑΕΚ με σκορ 45-41.

Στο ατομικό η Μαρήλια Χατζοπούλου δεν κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλο της. Η Δήμητρα Γραμμενοπούλου, η Νικολέτα Φραγκοπούλου και η Ελένη Φαναριώτη, προκρίθηκαν από τον πρώτο knock out αγώνα αλλά στην συνέχεια δεν κατάφεραν να περάσουν στο ταμπλό των «16» και κατέλαβαν την 19η, 20η και 28η θέση αντίστοιχα στις 46 συμμετοχές. Η Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου κλήθηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, φτάνοντας στον τελικό παίζοντας υψηλού επιπέδου ξιφασκία, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να επικρατήσει και εκεί αφού ηττήθηκε από την Κεφαλά (Εκ. Κωστέα-Γείτονα) με 15-12.

Στο ομαδικό που διεξήχθη την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, η ομάδα το Ολυμπιακού αποτελούμενη από τις Κωνσταντακοπούλου, Γραμμενοπούλου, Φραγκοπούλου και Φαναριώτη, πέρασε στην ημιτελική φάση επικρατώντας του Ο.Ξ.Ι.Φ. με 45-37. Στην μάχη για μια θέση στον τελικό, έχασε από τα Εκ. Κωστέα-Γείτονα με 45-34 και στον μικρό τελικό, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας της ΑΕΚ με σκορ 45-41.