ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Aνακοίνωση Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.

Το Πρωτάθλημα δε θα τελειώσει μέχρι να εκδικαστούν οι ενστάσεις του Ολυμπιακού.

Παρατυπίες και αδικία αμαυρώνουν το γυναικείο μπάσκετ.

Για ακόμη μία φορά, θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο. Μια Ομοσπονδία που λειτουργεί μεροληπτικά και εις βάρος του ιδεώδους, καθώς και της εν γένει ανάπτυξης του αθλήματος. Που επιλέγει να συμπορευθεί με συγκεκριμένα συμφέροντα και ομάδες. Που αδιαφορεί για τους νόμους και αψηφά την κοινή λογική!

Μια Έπιτροπή Διαιτησίας που «φοράει» πράσινα γυαλιά, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Που αποφασίζει επανάληψη αγώνος, «μετρώντας» ένα καταφανώς εκπρόθεσμο καλάθι. Τη στιγμή, που παραπέμπει στο μονομελές της όργανο την ένσταση του Ολυμπιακού. Και παραπέμποντας στις καλένδες την εξέταση της σε β’ βαθμό.

Ένας Εθνικός Οργανισμός Δήθεν Καταπολέμησης και Αντιμετώπισης του Ντόπινγκ που, αντί να δηλώσει αναρμόδιος, τροποποιεί αυτοβούλως ποινές και κουνά το δάκτυλο στον Σύλλογο μας, επειδή επιθυμεί να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεση του. Που προτρέπει με επιστολή να «κλείσουμε τα μάτια» μπροστά στην καλοστημένη σκευωρία εναντίον μας. Και στην ουσία το μόνο που κάνει είναι να «ντοπάρει» το φίλαθλο κοινό με το αίσθημα της αδικίας.

Ακόμα και σεναριογράφοι επιστημονικής φαντασίας, δε θα μπορούσαν να σχεδιάσουν με καλύτερο τρόπο το εξωπραγματικό σενάριο των φετινών τελικών. Τελικών που, από την πρώτη έως την τελευταία πράξη, κάποιοι επεφύλασσαν για τον δικαιωματικά πρωταθλητή τον ρόλο του κομπάρσου.

Καταγγέλλουμε ευθέως τη συμπαιγνία ΕΟΚ, ΚΕΔ και ΕΟΚΑΝ ως μόνη υπόλογη για την πανωλεθρία της τελικής φάσης του πρωταθλήματος και τη μεγαλύτερη εξαπάτηση στην ιστορία του αθλήματος. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Η αρχή έγινε με την αναβολή του πρώτου τελικού μόλις δύο ώρες πριν τη διεξαγωγή του, κατά παράβαση του σχετικού νομικού καθεστώτος. Μάλιστα, μία μέρα μετά, μάθαμε γιατί έγινε αυτό, αφού εμφανίστηκε ξαφνικά στο γήπεδο με την ομάδα του ΠΑΟ η αθλήτρια Όλγα Χατζηνικολάου. Η εν λόγω καλαθοσφαιρίστρια έχει τιμωρηθεί με 4 χρόνια αποκλεισμού από τα γήπεδα, λόγω της χρήσης παράνομων ουσιών. Η ποινή της όχι μόνο μειώθηκε εν μία νυκτί, αλλά και το αθλητικό δελτίο της εκδόθηκε αντικανονικά και εκπρόθεσμα.

Ο πρώτος τελικό που τελικά έλαβε χώρα την αμέσως επόμενη μέρα, συνδυάστηκε με ακόμα μεγαλύτερα αίσχη. Καθώς είχαμε την καινοφανή ακύρωση φύλλου αγώνος, με την αιτιολογία ότι η «δικιά τους» διαιτητής πήγε να παρακολουθήσει παρανόμως το βίντεο της τελευταίας φάσης. Οι εντολές που παίρνουν από το αφεντικό τους αποδείχθηκαν, για πολλοστή φορά, «σωτήριες».

Ο Ολυμπιακός για το συγκεκριμένο ζήτημα κατέθεσε 4 συνολικά ενστάσεις εμπρόθεσμα και νομότυπα πριν από κάθε αγώνα τελικής φάσης, από τις οποίες ουδέποτε εξετάστηκε καμία. Μάλιστα, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να αποφασίζεται σε εθνικό επίπεδο η μείωση της ποινής ενός αθλητή, τη στιγμή που η αρμοδιότητα εμπίπτει αποκλειστικά στη WADA. Δημιουργεί κακό προηγούμενο και πληγώνει την αξιοπιστία τη χώρας μας. Αύριο θα δούμε πχ. Τη Ρωσία να συμμετέχει με όλους τους αθλητές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναιρώντας τις ποινές που τους έχουν υποβληθεί για ντόπινγκ.

Κυρίως, όμως, ο Ολυμπιακός καταγγέλλει ευθέως τον ΕΟΚΑΝ για την άρνηση του να δώσει το φάκελο της αθλήτριας, προκειμένου ο Σύλλογος μας να προχωρήσει σε έφεση. Η αναρμοδιότητα του είναι ξεκάθαρη. Ωστόσο, οι ιθύνοντες επέλεξαν να δράσουν υπέρ συγκεκριμένης ομάδας και σαν να μην έφτανε αυτό να στερήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα του Ολυμπιακού να φέρει την υπόθεση ενώπιον ανώτατων αθλητικών Δικαστηρίων.

Ο επίλογος της ιστορίας δεν έχει, όμως, ακόμα γραφτεί. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά εναντίον όποιου φυσικού και νομικού προσώπου προκάλεσε οικονομική και κυρίως ηθική βλάβη στο σύλλογο.

Όσα μας στέρησαν στα χαρτιά, όσα κερδίσαμε με ιδρώτα στο γήπεδο, θα τα πάρουμε πίσω! Δε θα αποδεχθούμε και δε θα νομιμοποιήσουμε την ανακήρυξη πρωταθλητή με «κάλπικο» κύπελλο! Δεν υφίσταται τελετή απονομής με εκκρεμείς ενστάσεις και υπό έλεγχο παρατυπίες!